SVT > Utrikes

Friday, 10 July, 02:11

SVT - 30 jun 20 kl. 17:25

Hongkongbor riskerar livstidsstraff för separatismHongkonbor riskerar livstidsstraff för terrorism och separatism, enligt den säkerhetslagen som antogs av Kinas högst lagstiftande organ under tisdagen. Det rapporterar TT..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kinas, TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hongkongbor, riskerar, livstidsstraffför , separatism
DN - 30 jun 20 kl. 17:20

Hongkongbor riskerar livstid för regimfientlig verksamhet

Hongkongbor riskerar upp till livstids fängelse för omstörtande verksamhet och separatism, enligt nya säkerhetslagen , skriver Reuters..

Aftonbladet - 30 jun 20 kl. 17:46

Hongkongbor riskerar livstids fängelse för omstörtande verksamhet

▸ Kina har godkänt en ny säkerhetslag för Hongkong under tisdagen. Lagen betyder att Hongkongbor riskerar upp till….

DN - 21 jan 15 kl. 07:00

Supporterprofil riskerar livstidsstraff

Cem Yakıskan, grundare av den turkiska fotbollsklubben Besiktas fanclub Carsi, riskerar livstids fängelse. Formellt är han anklagad för att ha lett ett kuppförsök mot den turkiska regeringen..

DN - 20 jun 18 kl. 16:32

Egyptisk kvinnoaktivist riskerar livstidsstraff

Kvinnoaktivisten Mozn Hassan förhördes på onsdagen av en undersökningsdomstol i Kairo. Den organisation hon företräder anklagas av myndigheterna i Egypten för att vara ett redskap för främmande makt. Om Mozn Hassan döms riskerar hon livstids fängelse.

SvD - 03 mar 11 kl. 18:52

Wikileaks-källa riskerar livstidsstraff

En åtalspunkt som kan leda till dödsstraff lades till i målet mot den unge menige, Bradley Manning, som är den som misstänks ha läckt en kvarts miljon hemliga dokument till Wikileaks..

GöteborgsPosten - 18 feb 16 kl. 11:32

Tunga fotbollsbossar riskerar livstidsstraff

DI - 24 maj 20 kl. 17:33

Tusentals Hongkongbor i protester mot Pekingregimens plan

Tusentals Hongkongbor demonstrerade mot Pekings föreslagna säkerhetslag, som riskerar att inskränka friheten i regionen..

Nyheter 24 - 19 jan 12 kl. 19:14

Svensk erkänner att han sålt vapen till Farcgerillan ? riskerar livstids fängelse


En 43-årig svensk har erkänt att han försökt sälja vapen till den colombianska gerillarörelsen Farc i utbyte mot droger. Nu riskerar han livstids fängelse i USA. Den 43-årige mannen trodde att han gjorde affärer med Farcgerillan om att sälja granatgevär mot stora mängder kokain.

Kristianstadsbladet - 19 mar 13 kl. 03:43

Livstidsstraff hotar kuppåtalade


Tiotals misstänkta, som planerat att avsätta Turkiets regering med våld, riskerar alla livstids fängelse, sedan åklagaren framlagt sitt 2 271 sidor långa åtal mot dem.Åklagaren krävde på måndagen livstid för 64 huvudåtalade: generaler, pensionerade och i tjänst, andra militärer och journalister. Bland generalerna finns förre arméchefen Ilker Basbüg.

FriaTider - 25 jun 13 kl. 11:59

Pat Buchanan: Massinvandringen leder till separatism

Den konservative amerikanske politikern Pat Buchanan varnar för att den stora invandringen splittrar landet som riskerar att gå samma öde till mötes som Jugoslavien..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Anhöriga stämmer spanska regeringen för hanteringen av pandemin

Jesús Luis Lorenzos svärföräldrar dog med ett par veckors mellanrum. Hans svärfar fick aldrig någon hjälp och dog hemma, framför ögonen på familjen..

SVT - 3 timmar sedan

Många delstater splittrade inför höstens presidentval

Efter att stora delar av USA varit lamslaget av coronapandemin börjar nu kampanjerna inför höstens presidentval ta fart på allvar. Flera delstater är splittrade och står och väger, en av dessa är Pennsylvania. Delstaten, som tidigare ofta röstat för Demokraterna, valde i presidentvalet 2016 att rösta fram Donald Trump..

SVT - 4 timmar sedan

Nu talar Joe Biden inför USA-valet

I kväll gjorde presidentkandidat Joe Biden ett av sina få offentliga framträdanden i sin valkampanj. Det skedde i hans födelsestad Scranton i norra Pennsylvania..

SVT - 6 timmar sedan

Mangokris för pakistanska odlare

Missväxt, minskad efterfrågan och logistikproblem slår hårt mot mango-industrin i Pakistan. – Vi brukade skicka mangofrukter över hela världen. Nu kan vi inte skicka dem alls, säger mangoodlaren Javed Sial..

SVT - 9 timmar sedan

Amerikanska HD: Trump måste lämna ut deklarationer

USA:s president Donald Trump är skyldig att offentliggöra sina deklarationer, slår den amerikanska Högsta domstolen fast enligt Reuters..

SVT - 10 timmar sedan

Svenskar får fängelse för bomdåd i Köpenhamn

De två svenskar som åtalats för bombdådet mot danska skattemyndigheten Skat i Köpenhamn i fjol döms till fyra respektive fem års fängelse rapporterar danska nyhetsbyrån Ritzau..

SVT - 13 timmar sedan

Flera länder bryter utlämningsavtal med Hongkong

Som ett svar på Kinas nya säkerhetslag för Hongkong bryter nu Australien sitt utlämningsavtal med regionen. Även Nya Zeeland ser över sitt utlämningavtal. Australien har samtidigt lovat Hongkongbor i landet förlängda visum och möjlighet till permanenta uppehållstillstånd..

SVT - 15 timmar sedan

Tidigare presidentpar har klonat sin förra hund

Islands tidigare president Olafur Ragnar Grimsson och hans fru Dorrit Moussaief har klonat sin förra hund..

SVT - 16 timmar sedan

Mannen som hotades i Central Park vill inte vittna

Christian Cooper bad en kvinna att koppla sin hund. Hon hotade honom med att ringa polisen. Den uppmärksammade händelsen mot fågelskådaren i Central Park har lett till att kvinnan åtalas för falsk anmäla.

SVT - 17 timmar sedan

Joe Biden framträder inför USA-valet

Ikväll skruvas valtemperaturen upp i USA, då presidentkandidat Joe Biden gör ett av sina få offentliga framträdanden. Det sker i hans födelsestad Scranton i norra Pensylvania..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.