Expressen > Opinion

Tuesday, 14 July, 02:21

Expressen - 30 jun 20 kl. 17:02

Centerpartiet: Så ska asylrätten försvarasDen som bedöms ha asylskäl ska alltid få stanna i Sverige. Ett volymmål som bryter mot asylrätten och sätter ett tak på antalet människor som kan söka skydd i Sverige är därför varken önskvärt eller möjligt att införa, skriver Centerpartiets Anders W Jonsson och Jonny Cato. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Centerpartiets Anders, Jonsson, Jonny Cato

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centerpartiet, ska , asylrätten, försvaras

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Ska elsparkcyklarna skapa kaos en sommar till?

Elsparkcyklarna har förvandlat Stockholm till ett veritabelt helvete för våra äldre och funktionshindrade. Både de styrande politikerna och polisen måste nu ta krafttag för att städa upp gatorna, skriver Jan Valeskog (S), oppositionsborgarråd i Stockholms stad..

Expressen - 20 timmar sedan

Pappor som köper sex ska anmälas till socialtjänsten

Svenska pappor gör ett aktivt val när de utövar sin makt och köper utsatta kvinnors kroppar.Blir man dömd för sexköp och samtidigt är vårdnadshavare för ett barn bör det per automatik göras en orosanmälan till socialtjänsten, skriver Heléne Fritzon (S), Elin Gustafsson (S) och Carina Ohlsson (S)..

Expressen - Igår: 07:15

Sju chefer för äldreboenden: Regeringen har blundat för fakta

Från dag ett har vi stått ensamma i kampen mot coronaviruset medan regeringen tittat bort.All fakta fanns – det är orättfärdigt att vi nu anklagas för dödsfallen i äldreomsorgen, skriver sju vd:ar och chefer för äldreboenden..

Expressen - I förrgår: 07:15

Varför vill SD ge svenska skattepengar till Orbán?

Sverigedemokraterna bryr sig främst om en sak – kampen mot liberala värden.Annars skulle de aldrig vilja ge svenska skattepengar till Ungern och Polen, skriver EU-parlamentarikern Karin Karlsbro (L)..

Expressen - 10 jul 20 kl. 17:00

Den svenska coronastrategin tecken på totalitär utveckling

Sveriges coronapolitik pekar ut vad som händer när man prioriterar samhällets intresse före individens rätt till liv.Den totalitära demokratin tillåter kritik men korrigerar inte sin kurs, skriver den finländske författaren Jari Ehrnrooth..

Expressen - 10 jul 20 kl. 06:15

Saknas miljarder till regionerna

Sveriges regioner går på knäna för att hantera pandemin – bara i Region Stockholm beräknas kostnaderna till över 10 miljarder för 2020 och 2021.Regeringen måste nu hålla vad den lovat och skjuta till mer pengar, skriver Irene Svenonius och gruppledarna för den blågröna koalitionen i Region Stockholm..

Expressen - 09 jul 20 kl. 06:15

Volymmål är meningslöst – så får vi färre asylsökande

Ett volymmål för antalet asylsökande till Sverige behöver inte strida mot asylrätten – men det skulle vara meningslöst.I stället borde migrationsdebatten handla om de pull-faktorer som gör Sverige så attraktivt att söka asyl i, skriver Eva Edwardsson (L), hovrättsråd och före detta domare i Migrationsöverdomstolen..

Expressen - 08 jul 20 kl. 17:00

Skatt på arv och gåvor ger ökad tillväxt

Bryr man sig om tillväxten är det centralt att också bry sig om ojämlikheten i samhället.Den stora ojämlikheten i Sverige handlar om att en liten grupp äger dyra fastigheter och stora delar av näringslivet, skriver Emil Bustos och Elis Örjes..

Expressen - 08 jul 20 kl. 06:15

EU:s coronastöd en dimridå – för att rädda euron

EU-kommissionens förslag till en återhämtningsfond efter coronakrisen har flera avgörande brister.Det riktiga syftet med krispaketet är att rädda eurosamarbetet, skriver Lars Anell, Lotta Fogde och Leif Pagrotsky..

Expressen - 07 jul 20 kl. 17:00

Ensamkommande i Grekland måste beviljas asyl i Sverige

Hittills har elva EU-länder lovat att ta emot ensamkommande barn som är fast i flyktingläger på de grekiska öarna.Vi måste nu ansluta oss och göra vår del, skriver sju generalsekreterare, för bland annat Amnesty Sverige och Läkare utan gränser..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.