Expressen > Nyheter

Saturday, 11 July, 22:17

Expressen - 30 jun 20 kl. 17:00

Ilskan och oron på Gotland: ”Det blir en rejäl smäll”VISBY. Vissa oroar sig för en turistinvasion och en medföljande smitthärd.Andra är mer bekymrade över uteblivna besökare med svåra ekonomiska följder. Debatten om corona har stundtals varit hätsk på Gotland. När sommargästerna nu anländer riskerar konflikten att blossa upp på nytt.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gotland, Visby, Emma Alm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ilskanoch , oron, GotlandDet blir en , rejäl, smäll
Barometern - 03 jan 14 kl. 13:18

M/S Gotland rejält ur kurs

Gotlandsfärjan M/S Gotland kom rejält bredvid farleden när den grundstötte under torsdagskvällen med 188 personer och farligt gods ombord. I praktiken var färjan på väg mot Havslätts Camping och Tillingeöarna innan kursen slogs om. Där var vattendjupet bara 6-7 meter.

Hela Gotland - 17 jan 12 kl. 04:00

"Oron lär bestå tills nästa avtal"

Infrastrukturministern har förståelse för gotlänningarnas oro för färjetrafiken.- Det är ju den viktiga frågan för hela Gotland, säger Catharina Elmsäter Svärd (M).Men stilla oron kan hon inte.

Hela Gotland - 08 dec 16 kl. 12:30

"Barnsligt" Rysslands ambassadör om hotet mot Gotland

Oron för rysk närvaro på Gotland har fått Sveriges överbefälhavare och flera riksdagsmän att vilja säga nej till att hyra ut Slite hamn till Nordstream..

Hela Gotland - 12 okt 12 kl. 11:42

Bostadspriserna sjunker rejält

Priserna på villor och bostadsrätter har sjunkit rejält det senaste året på Gotland..

Hela Gotland - 11 mar 13 kl. 07:30

Oron stor för almsjukan

Nu växer oron för att almsjukan ska sprida sig till Botaniska trädgården i Visby..

Hela Gotland - 11 feb 11 kl. 04:00

Tryggt på Gotland, tycker öborna

Tryggheten hos befolkningen på ön är god. Det visar Brås senaste mätning. Här är exempelvis oron över att drabbas av bostadsinbrott lägst i landet och förtroendet för polisen högst..

Hela Gotland - 03 nov 11 kl. 04:00

Oron pyr på landsbygden

En växande oro pyr runt omkring på den gotländska landsbygden. I går kväll deltog ett 30-tal personer i ett möte som var tänkt att främst handla om enskilda vägar på ön, men mycket handlade också om utarmningen av landsbygden.- Kanske ska man dela upp Gotland i en landsbygdskommun och en stadskommun; sådana tankar finns faktiskt, säger Agneta Hörnsten, boende i När..

Hela Gotland - 17 apr 13 kl. 13:21

Oron sprider sig bland bönderna

Salmonellalarmet i går har orsakat stor oro bland bönderna på Gotland.Ett 30-tal gårdar tros ha fått det smittade fodret..

Hela Gotland - 23 feb 18 kl. 05:15

Ökande oro för brott på Gotland

Gotlänningarna blir allt mer oroliga för att drabbas av brott, men oron är mindre än på andra håll i landet..

Hela Gotland - 05 mar 19 kl. 12:35

Gotland förskonat från hästsmitta – än så länge

Oron är stor bland öns hästägare efter den senaste tidens larm om hästinfluensa och abortvirus på fastlandet..

Hela Gotland - 27 maj 19 kl. 17:30

Ministern: Viktigt att Svenska Spel bemöter oron

Näringsministern Ibrahim Baylan uttalar sig nu om den oro som finns vid Svenska Spel på Gotland..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Man föll från balkong på lyxhotell – två dog

Den brittiske mannen föll från sjunde våningen på lyxhotellet i Marbella.Mannen landade på en spansk man som avnjöt en sen drink – båda dog.– Vi utreder händelsen, säger den lokala polisen till Daily Mail..

Expressen - 45 minuter sedan

Donald Trump bekräftar hemlig cyberattack mot Ryssland 2018

Donald Trump, erkänner att han gav order om en hemlig cyberattack mot Ryssland 2018, i en intervju med Washington Post.Måltavlan var trollfabriken Internet Research Agency, som uppges vara kontrollerad av en oligark i Vladimir Putins inre krets..

Expressen - 1 timme sedan

Lova och Johan byggde sin egen husbil till semestern

Lova Brodin och Johan Kristensson, som vanligtvis bor i centrala Malmö, har under våren haft ett ovanligt byggprojekt ihop. De har nämligen byggt sitt eget semesterboende i en gammal glasmästarbil, vilket SVT Nyheter Skåne var först med att skriva om.  På onsdag går premiärfärden.

Expressen - 1 timme sedan

Flera barnmorskor slutar – förlossningssalar stängs

Kvinnokliniken i Växjö har stängt två av sina sex förlossningssalar under veckan.Anledningen: hyrbarnmorskor hoppade av sina uppdrag.– Det ställer till problem, säger Jennie Sjöman tillförordnad verksamhetschef för kvinnokliniken till Smålandsposten..

Expressen - 1 timme sedan

Trump kritiserar Fauci efter nytt smittorekord

WASHINGTON DC. Antalet nya coronafall på ett dygn i USA har uppmätts till ännu en rekordnivå. Samtidigt kritiserar president Trump landets ledande hälsoexpert i en ny intervju.

Expressen - 1 timme sedan

Mamman: Han bad mig ha sex med mina vårdtagare

En mamma i 25-årsåldern står åtalad misstänkt för att ha våldtagit sina egna två barn. Hennes pojkvän misstänks ha anstiftat de grova brotten.Kvinnan, som jobbade inom äldreomsorgen, misstänks också för kränkande fotografering av äldre personer.

Expressen - 2 timmar sedan

Palme-utredarna förhörde Bildts nära medarbetare om hemliga nätverket

Palmeutredningen förhörde en av Carl Bildts närmaste män, visar tidigare hemligstämplade handlingar.Lars Christiansson, som ingick i Bildts inre krets, fick frågor om sina kontakter med hemliga nätverket Stay behind.– Jag var inte överraskad av att bli kallad till förhör, jag var glad att utredningen breddade sina perspektiv, säger Lars Christiansson.

Expressen - 2 timmar sedan

Mindre brand i taket på Slussens t-banestation

En kortslutning i en elledning har lett till en mindre brand i taket på Slussens tunnelbanestation.Branden ska inte utgöra någon fara – och tågen går som vanligt – men det luktar bränt på stationen.– Vi är där med ett gäng enheter, säger Josef Gustafsson, ledningsoperatör vid Storstockholm brandförsvar..

Expressen - 2 timmar sedan

Advokater: Därför höll sig Ghislaine Maxwell undan

WASHINGTON DC. Åklagare hävdar att Ghislaine Maxwell vidtog flera åtgärder för att inte bli upptäckt. Advokater säger att hon inte gömde sig för rättvisan – utan för journalister.

Expressen - 4 timmar sedan

Victorias paus i semestern – besökte sjukhus i krisen

Under fredagen tog kronprinsessan Victoria och prins Daniel ett avbrott från semestern.Paret besökte Länssjukhuset i Kalmar för att tacka personalen för arbetet i coronakrisen.– Hela besöket har varit utifrån de restriktioner och den säkerhet som krävs, säger Margareta Thorgren, presschef vid hovet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.