Världen Idag > Nyheter

Sunday, 12 July, 14:23

Världen Idag - 30 jun 20 kl. 17:00

Många vill prata med präst under coronakrisenOvanligt många har velat kontakta Svenska kyrkans samtalstjänst Jourhavande präst under coronakrisen, det rapporterar P4 Kristianstad..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Svenska, Jourhavande, P4 Kristianstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många vill pratamed , prästunder , coronakrisen
Nyan - 02 apr 20 kl. 13:29

Röda Korset får extra stöd under coronakrisen

30 000 euro. Med så mycket stöder Lokal Tapiola tre av Röda Korsets distrikt. Ålandsdistriktet får vara med och dela på summan.

BT - 05 apr 20 kl. 07:01

Vardagshjältarna på jobbet under coronakrisen: ”Inte alltid som vårt jobb har hög status”

Coronakrisen slår mot Sverige och allt fler uppmanas till att jobba hemifrån. Men inom vissa yrkesgrupper behöver allt fortsätta precis som vanligt – och att de kan dyka upp till jobbet är viktigt för att hela samhället ska kunna fortsätta att fungera. BT har träffat personer ur fyra olika yrkesgrupper för att prata om hur deras jobb har varit mitt under virusutbrottet..

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 20 kl. 12:14

Många vill prata med präst under coronakrisen

Ovanligt många har velat kontakta Svenska kyrkans samtalstjänst Jourhavande präst under coronakrisen, det rapporterar P4 Kristianstad. Jämfört med förra året har tjänsten sett en stor ökning av samtal under våren och sommaren. Jourhavande präst är en na.

Aftonbladet - 30 jun 20 kl. 12:14

Många vill prata med präst under coronakrisen

▸ Ovanligt många har velat kontakta Svenska kyrkans samtalstjänst Jourhavande präst under coronakrisen, det rapporterar P4….

Sydsvenskan - 30 jun 20 kl. 12:14

Många vill prata med präst under coronakrisen

Ovanligt många har velat kontakta Svenska kyrkans samtalstjänst Jourhavande präst under coronakrisen, det rapporterar P4 Kristianstad. Jämfört med förra året har tjänsten sett en stor ökning av samtal under våren och sommaren. Jourhavande präst är en na.

GöteborgsPosten - 30 jun 20 kl. 12:17

Många vill prata med präst under coronakrisen

Ovanligt många har velat kontakta Svenska kyrkans samtalstjänst Jourhavande präst under coronakrisen, det rapporterar.

GT - 15 mar 20 kl. 16:22

Svenskarna som ställer upp under coronakrisen

Hjälp att handla mat, rasta hunden eller att ha någon att prata med.Överallt poppar det nu upp grupper på sociala medier där människor erbjuder sig att göra livet lättare för riskgrupper i coronavirustider. Bland dem, västsvenskarna Anna, Johan, Katarina och Marlene.

Sydsvenskan - 24 apr 20 kl. 13:11

Merkel till EU-basen: Prata med oss

Knappt två veckor får EU-ledningen på sig att hitta de rätta stödåtgärderna efter coronakrisen. Men glöm inte att kolla med oss först, varnar Tyskland. Inför EU-ländernas webbtoppmöte i torsdags läckte allehanda planer om kommande återhämtningsfond och.

BT - 24 apr 20 kl. 13:11

Merkel till EU-basen: Prata med oss

Knappt två veckor får EU-ledningen på sig att hitta de rätta stödåtgärderna efter coronakrisen. Men glöm inte att kolla med oss först, varnar Tyskland..

Barometern - 24 apr 20 kl. 13:11

Merkel till EU-basen: Prata med oss

Knappt två veckor får EU-ledningen på sig att hitta de rätta stödåtgärderna efter coronakrisen. Men glöm inte att kolla med oss först, varnar Tyskland..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 20 timmar sedan

”Katastrof att kristna elever blir förnedrade i skolan”

Flera organisationer mobiliserar nu för att motverka trakasserier av unga kristna i den svenska skolmiljön. – Vi upplever att skolan gör på tok för lite och många ser inte ens detta som ett problem, säger initiativtagaren Micael Grenholm..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Gammalt jättekors funnet i Pakistan

I juni upptäcktes ett stort marmorkors i bergen i norra Pakistan. Det kan vara mer än tusen år gammalt och väga närmare tre ton. Kanske kan det betyda att kristendomen varit mer etablerad i området än man tidigare trott..

Världen Idag - Igår: 11:49

Korsvandring genom landet leder till samtal om Gud

Nu har kyrklige profilen Alf Lax gett sig ut på vägarna igen med ett kors. Det blir många möten med människor som tar emot förbön och överallt stannar folk och frågar vad som händer och får då höra om Jesus..

Världen Idag - Igår: 07:00

Jon kom ut ur återvändsgränden av drogmissbruk

För Jon Larsson var alkohol och droger ett ständigt sällskap från tidig ålder. I mer än 20 år har han levt i grovt missbruk, kriminalitet och psykisk ohälsa. Alla tänkbara behandlingsmetoder har han testat, men det enda som gjorde skillnad var hjälpen från ovan..

Världen Idag - Igår: 07:30

SVT-profilen: ”Gudsrelationen är viktigast för mig”

Rasmus Troedsson har blivit folkkär för sin roll som hovmästaren Bellan Roos i SVT:s lovordade serie Vår tid är nu. I en intervju med Världen idag berättar han om sin kristna tro och om sina tankar inför denna annorlunda sommar..

Världen Idag - Igår: 00:00

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är undertecknat av 153 forskare och författare, däribland Noam Chomsky, Salman Rushdie och J K Rowling. Rubriken är ”Ett brev om rättvisa och öppen debatt”.

Världen Idag - Igår: 00:00

Muslimska brödraskapet samarbetade med nazisterna

I en serie skriver Johan Westerholm om Muslimska brödraskapets framväxt, strategi för samhällspåverkan och hur de kristna socialdemokraterna har hjälpt dem att etablera sig i Sverige..

Världen Idag - Igår: 21:38

Vill se svensk protest mot moskébeslutet för Hagia Sofia: ”Skymf”

Hagia Sofia ska bli moské, det meddelar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Den välkända byggnaden var ursprungligen en östortodox katedral i nära 900 år. Nu kommer krav om att Sveriges regering måste agera..

Världen Idag - Igår: 20:47

18-åringar ska kunna dömas till livstid

Unga som fyllt 18 år ska få hårdare straff för grova brott, enligt ett regeringsförslag. Det bedöms kräva 300 nya fängelseplatser och kosta 450 miljoner kronor. Straffrabatten snävas in och 18-åringar ska kunna dömas till livstid..

Världen Idag - Igår: 20:48

Svag svenska kan ha påverkat covidvård

Bristande språkkunskaper hos personal i äldreomsorgen kan ha bidragit till problem under coronapandemin. Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har i flera år varnat om dålig svenska som en riskfaktor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.