Nyteknik > Teknik

Monday, 13 July, 16:02

Nyteknik - 30 jun 20 kl. 16:47

Innovativ skogsbrandsvarnare drivs av trädens vajandeSkogsbränder skapar enorm förödelse och kan även innebära fara för liv och lem. Nu testas en ny typ av varningssystem som genialt nog endast drivs av trädens rörelse..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Innovativ, skogsbrandsvarnare, drivsav , trädens, vajande
Jmini.se - 16 aug 16 kl. 15:57

Rädda hundarna från Dödens hägn

Föreningen DogRescue har funnits sedan våren 2010 och drivs av ett gäng drivna hundälskare med erfarenhet av egna adopterade hundar, adoptionsverksamhet i andra föreningar och ett brett internationellt kontaktnät. Promenera för hundarnas rätt M.....

Supermiljöbloggen - 19 mar 15 kl. 16:03

Cykelåkeriet som ersätter både flyttbilen och skolbussen

Kommer du ihåg Barn på hållbar väg? Movebybike bedriver sedan ett år tillbaka verksamhet genom att frakta gods runt om i storstäder på lastcyklar. Nu vill de ha din hjälp för att kunna utöka verksamheten och köpa en till lastcykel.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Skånskan - 07 jan 16 kl. 16:48

Provsprängningar oroar

Ut­ri­kes Nord­ko­rea häv­da­de på ons­da­gen att de ge­nom­fört en lyc­kad prov­spräng­ning av en vä­te­bomb, nå­got ex­per­ter ifrå­ga­sät­ter, skri­ver BBC. Bland an­nat har Ja­pan inte kun­nat mäta nå­gon ökad ra­dio­ak­ti­vi­tet över Nord­ko­rea.
Ändå rea­ge­rar många av värl­dens län­der starkt på ny­he­ten att Nord­ko­rea fort­sät­ter sitt kärn­va­pen­pro­gram.

Skånskan - 20 aug 16 kl. 01:00

Till­ba­ka till me­del­tiden

För en tid se­dan be­stämde jag mig för att göra en bild­nings­re­sa. Inte en fy­sisk, men lit­te­rär. Att läsa verk av de största tän­ka­rna, och upp­täcka att de för­tvivlats av sam­ma pro­blem som vår sam­tid härjas av, skänker nå­gon form av lugn.

Skånskan - 10 apr 19 kl. 09:00

Tar höjd för framtidens skog

På landet På Skogforsks anläggning i Svalöv föds Sveriges framtida skog. Här forskar man på allt från trädens genetik till timmerbilarnas effektivitet.
Och allt började med en väldigt ovanlig asp, upptäckt på Lillön i Ringsjön sommaren 1935.

Skånskan - 10 nov 19 kl. 11:00

Bon bini – välkommen till Aruba

Resor På den lilla ön i Karibiska havet finns en exotisk mix av människor, kultur och god mat. Drömmen om pudervita stränder och turkosa vatten besannas på Aruba.En varm och torr havsbris, mättad av en sötaktig lukt, möter besökaren direkt vid ankomsten till Aruba.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Tesla-rivalen Rivian tar in 23 miljarder kronor för att lansera elpickup

Hypen kring uppstickarens elpickup har lockat stora investeringar. Nu får Rivian det största beloppet hittills – 2,5 miljarder dollar på ett bräde..

Nyteknik - 1 timme sedan

Över 10000 coronafall bland vårdpersonal

Många läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som har arbetat i frontlinjen under pandemin i Sverige har själva insjuknat i covid-19..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Tesla skrotar billigaste Model Y – "Oacceptabel" räckvidd

Den billigaste versionen av Model Y kommer inte att släppas. Istället sänker Tesla priset på Long Range-modellen..

Nyteknik - 4 timmar sedan

ABB fixar strömmen på världens största diamantfartyg

ABB har fått i uppdrag att leverera ett avancerat strömförsörjningssystem till världens första specialbyggda diamantutvinningsfartyg, skriver automationskoncernen i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Smarta nanopartiklar kan behandla lungtumörer

En ny behandling med smarta, riktade nanopartiklar som angriper lungtumörer har utvecklats vid Lunds universitet. Behandlingen skulle kunna minska risken för biverkningar och skador i friska lungceller..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Mjukare asfalt med gummi kan rädda liv

Varje år skadas och dör tusentals i Sverige på grund av fallolyckor. Nu testas en ny typ av mjuk asfalt på en gång- och cykelväg i Lund för att se om den kan bidra till att färre skadar sig..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Amerikanskt stridsfartyg brinner – kan ta flera dagar att släcka

Fyra civila och 17 besättningsmän har förts till sjukhus efter explosionen på ett amerikanskt stridsfartyg i San Diego som startade en stor brand ombord. Branden tros enligt räddningstjänsten pågå i flera dagar..

Nyteknik - 10 jul 20 kl. 13:55

Tesla till domstol för vilseledande marknadsföring

Vilseleder Tesla konsumenterna om Autopilots verkliga kapacitet? Det ska en tysk domstol nu ta ställning till..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Kritiken mot Mercedes elbil: ”För sen, för dyr och för tråkig”

När Mercedes lanserade sin elbil EQC hösten 2019 presenterades den som ett nytt kapitel i märkets historia. När det kapitlet nu har recenserats av aktieägarna blev omdömet förödande..

Nyteknik - 10 jul 20 kl. 13:27

Musks nya tävling – är du snabbare än en snigel?

En tävling där målet är att vara snabbare än en snigel? Det kanske låter banalt, men det är faktiskt vad Elon Musks tunnelbolag Boring Company nu lanserat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.