Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 12 July, 15:34

Dagens Medicin - 30 jun 20 kl. 16:56

Coronakommission tillsätts av regeringenRegeringen tillsätter en kommission för att granska Sveriges hantering av coronapandemin. Den ska ledas av en hög jurist, Mats Melin..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Sveriges, Melin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronakommission, tillsättsav , regeringen
SR - 29 maj 20 kl. 17:06

Coronakommission tillsätts troligen efter sommaren

Regeringen arbetar just nu med direktiv till en coronakommission. Och det mesta tyder på att den kan komma igång med sitt arbete redan i höst, något som oppositionen kräver..

Dagens Medicin - 07 maj 20 kl. 16:37

Coronakommission tillsätts efter krisen

Statsminister Stefan Löfven (S) vill tillsätta en kommission som ska gå igenom händelser och beslut under coronakrisen. Men den ska börja arbeta första efter krisen..

Sydsvenskan - 17 jul 19 kl. 21:25

Ny utredning tillsätts om hedersbrott

Brott med hedersmotiv ska få en egen brottsrubricering. Nu tillsätter regeringen en utredning för att skärpa lagen, skriver Dagens Nyheter. Utredningen är en del av Januariöverenskommelsen mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 19 kl. 21:25

Ny utredning tillsätts om hedersbrott

Brott med hedersmotiv ska få en egen brottsrubricering. Nu tillsätter regeringen en utredning för att skärpa lagen, skriver Dagens Nyheter. Utredningen är en del av Januariöverenskommelsen mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

HBL - 10 jan 14 kl. 12:00

Vasautredning tillsätts i vår

En fusionsutredning i Vasaregionen kommer att tillsättas i vår. Förvaltnings- och kommunminister Henna Virkkunen (Saml) kommer själv att åka upp till Vasa för att diskutera med beslutsfattare i regionen under denna månad.– Jag vill diskutera med dem eftersom kommunerna haft olika syn på vilka kommuner som ska ingå i utredningsområdet, sade Virkkunen på en journalistträff på fredagsförmiddagen.

SR - 16 feb 17 kl. 01:31

Utredning tillsätts efter besked om datalagring

I december slog EU-domstolen ner på Sveriges krav på teleoperatörer att lagra information om sina kunder. Nu tillsätter regeringen en utredning om hur de svenska lagarna ska anpassas för att uppfylla kraven..

GöteborgsPosten - 17 jul 19 kl. 21:25

Ny utredning tillsätts om hedersbrott

Brott med hedersmotiv ska få en egen brottsrubricering. Nu tillsätter regeringen en utredning för att skärpa lagen, skriver.

Vimmerby Tidning - 03 okt 12 kl. 08:33

30 jobb ska bort och två tillsätts

30 tjänster försvinner samtidigt som två nya ekonomer tillsätts. Nu har kommunstyrelsen beslutat om en förändrad organisation för sin förvaltning..

VBL - 19 dec 12 kl. 11:35

Nya professorer tillsätts vid Åbo Akademi

Fem nya professorer tillsätts vid Åbo Akademi både i Vasa och Åbo. Det beslutades på basis av institutionsrådets förslag..

Expressen - 26 nov 16 kl. 18:42

Efter skandelen – haverikommission tillsätts

Efter skandalscenerna på Olympia tillsätts nu en haverikommission.Man vill analysera var i säkerheten det oftast brister.- Det är otroligt lätt att i affekt slänga ur sig alla möjliga svar men så enkelt är det inte, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll, till Fotbollskanlen..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - I förrgår: 14:43

Stor rehabskuld väntar efter corona

Vårdskulden handlar inte bara om inställda operationer, menar Sveriges Fysioterapeuter. Många som vårdats för covid-19 behöver långvarig rehabilitering för att komma tillbaka till vardagen..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:43

Sjukhusen växlar ner till normalläge

Karolinska, Sahlgrenska och Norrlands universitetssjukhus är tillbaka i normalläge efter månader av förhöjd beredskap. På flera ställen i landet råder dock fortsatt förhöjd beredskap, visar Dagens Medicins sammanställning..

Dagens Medicin - I förrgår: 09:38

Ny SLS-ordförande: “Vetenskapen glöms bort när vården görs om”

Tobias Alfvén, ny ordförande för Svenska Läkaresällskapet, SLS, vill stärka samhörigheten mellan läkare i en värld av fylld av specialister, subspecialister och subsubspecialister. – Pandemin har visat tydligt att det behövs, säger han och håller fram läkarkårens gemensamma nationella vårdprogram för covid-19..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:35

Munskydd rekommenderas i Danmark i vissa fall

Sundhedsstyrelsen i Danmark ändrar sina riktlinjer och rekommenderar munskydd i vissa fall. Det gäller bland annat om man misstänker att man blivit smittad och ska gå och testa sig. .

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

”Forskning måste bedrivas på flera olika platser”

Vi behöver säkerställa att forskningen kan frodas i vårt nya vårdlandskap, skriver Tobias Nässén (M) i en replik..

Dagens Medicin - 09 jul 20 kl. 15:16

Fler donatorer, men brist på organ och dal- och das-ansvariga

Antalet organdonatorer under 2019 är det högsta som hittills uppmätts i Sverige, men det saknas fortfarande donationsansvariga läkare och sjuksköterskor..

Dagens Medicin - 09 jul 20 kl. 14:14

Ingen brist på propofol

Det finns nu tillräckligt med narkosmedlet propofol för att sjukvården ska klara sig framöver, enligt Läkemedelsverket..

Dagens Medicin - 09 jul 20 kl. 13:00

”Bättre redovisning av covid-19-data är nödvändigt”

All information gällande covid-19 av nationellt, regionalt och kommunalt intresse bör samlas på Folkhälsomyndighetens hemsida, skriver Hans Rutberg och Michael Soop..

Dagens Medicin - 09 jul 20 kl. 10:56

Kronobergs barnmorskor leder löneligan

33 600 kronor i månaden. Så mycket tjänade en basutbildad sjuksköterska i snitt förra året, visar siffror från Vårdförbundet..

Dagens Medicin - 09 jul 20 kl. 07:44

Läkare misstänks för överförskrivning

En läkare misstänks ha skrivit ut stora mängder dopningspreparat och Botox till ett värde av nästan två miljoner kronor. Läkaren åtalsanmäls nu av Ivo..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.