SVT > Utrikes

Friday, 10 July, 02:42

SVT - 30 jun 20 kl. 16:06

EU öppnar gränsen till 14 länder – USA inte med på listanUnder tisdagen meddelande EU att man kommer öppna gränserna för 14 länder utanför unionen, skriver AP..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, EU, AP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU öppnar gränsentill 14 länder , USAinte med , på listan
SvD - 24 feb 15 kl. 20:08

USA största vapenköparen

USA toppar nu listan för svensk krigsmaterielexport. Samtidigt minskar exporten till Saudiarabien. Totalt exporterade svenska företag krigsmateriel för 8 miljarder kronor förra året, en minskning med 33 procent jämfört med 2013..

Dagen - 17 sep 11 kl. 17:52

USA: "De är sämst i världen på religionsfrihet"

Åtta länder sätts upp på "svarta listan" över förbrytare mot religionsfriheten. Men kritiker menar att Pakistan och Egypten borde ha varit med.

Åtta stater har av USA:s utrikesdepartement satts upp på listan över Särskilt bekymmersamma länder.

Dagens PS - 16 nov 16 kl. 08:00

Fakta: USA:s smartaste presidenter

Dagens PS skriver i dag om att brittiska The Mirror räknat ut hur högt iq USA:s nye president Donald Trump har. Det bygger på spekulationer. Men analyssajten Inside Gov har faktiska siffror på hur det sett ut historiskt på IQ-fronten bland amerikanska presidenter och rankar den för sin tid mycket juridiskt bevandrade John Quincy Adams med en IQ på 168,8 i topp.

Cornucopia - 27 dec 15 kl. 10:59

USA:s kärnvapenmål från 60-talet avhemligade

USA:s lista från 1956 med kärnvapenmål i Sovjetunionen och det forna Östblocket har avhemligats, och avslöjar den totala förödelse man planerade för. Listan låg till grund för den SIOP som antogs 1959 och antagligen gällde en bit in på åtminstone 60-talet.

Den som har laborerat lite med Nukemap vet att kärnvapen inte är så initialt destruktiva som de framställs.

HBL - 20 mar 14 kl. 16:55

Jokerit-ägare på USA:s sanktionslista

USA har utökat sin sanktionslista mot Ryssland. På listan finns bland andra affärsmännen Gennadij Timtjenko samt Arkadij och Boris Rotenberg.USA:s president Barack Obama meddelade i dag att landet inför nya sanktioner till följd av Rysslands agerande i Ukraina.

YLE - 31 jul 15 kl. 09:19

Soini: USA fattar sina egna beslut

Utrikesminister Timo Soini (Sannf.) önskar att de amerikanska myndigheterna motiverar varför finländska personer och företag blivit tillagda på sanktionslistan mot Ryssland. Soini betonar att sanktionsbesluten är USA:s egna angelägenhet.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 08:46

Tove Lo närmare USA-toppen


Resan mot toppen på USA-listan fortsätter för Tove Lo. Svenskans hitlåt "Habits (Stay high)" klättrar två platser till nummer fyra på veckans singellista i USA. Därmed tangerar hon den högsta placeringen på USA-listan för en svensk artist under 2000-talet.

Trelleborgs Allehanda - 16 okt 14 kl. 08:46

Tove Lo närmare USA-toppen


Resan mot toppen på USA-listan fortsätter för Tove Lo. Svenskans hitlåt "Habits (Stay high)" klättrar två platser till nummer fyra på veckans singellista i USA. Därmed tangerar hon den högsta placeringen på USA-listan för en svensk artist under 2000-talet.

Sydsvenskan - 17 jan 16 kl. 20:58

Bowie toppar Billboard-listan

För första gången ligger David Bowie etta på Billboard-listan i USA. Inget av hans tidigare album har sålt så bra i USA som hans senaste, "Blackstar". Det har sålt i hela 174 000 exemplar första veckan i USA.

Helsingborgs Dagblad - 17 jan 16 kl. 20:58

Bowie toppar Billboard-listan

För första gången ligger David Bowie etta på Billboard-listan i USA. Inget av hans tidigare album har sålt så bra i USA som hans senaste, "Blackstar". Det har sålt i hela 174 000 exemplar första veckan i USA.

Kristianstadsbladet - 09 maj 13 kl. 12:58

Icona Pop klättrar vidare i USA


Icona Pops "I love it" klättrar två steg till 7:e platsen på den amerikanska singellistan, Hot 100, den här veckan. Låten är dessutom etta på den speciella "Dance/Electronic Songs"-listan som branschtidningen Billboard sammanställer. Det är den bästa listplaceringen för en svensk grupp på USA-listan sedan "Don't you worry child" med Swedish House Mafia featuring John Martin blev sexa som bäst i vintras.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Anhöriga stämmer spanska regeringen för hanteringen av pandemin

Jesús Luis Lorenzos svärföräldrar dog med ett par veckors mellanrum. Hans svärfar fick aldrig någon hjälp och dog hemma, framför ögonen på familjen..

SVT - 4 timmar sedan

Många delstater splittrade inför höstens presidentval

Efter att stora delar av USA varit lamslaget av coronapandemin börjar nu kampanjerna inför höstens presidentval ta fart på allvar. Flera delstater är splittrade och står och väger, en av dessa är Pennsylvania. Delstaten, som tidigare ofta röstat för Demokraterna, valde i presidentvalet 2016 att rösta fram Donald Trump..

SVT - 5 timmar sedan

Nu talar Joe Biden inför USA-valet

I kväll gjorde presidentkandidat Joe Biden ett av sina få offentliga framträdanden i sin valkampanj. Det skedde i hans födelsestad Scranton i norra Pennsylvania..

SVT - 6 timmar sedan

Mangokris för pakistanska odlare

Missväxt, minskad efterfrågan och logistikproblem slår hårt mot mango-industrin i Pakistan. – Vi brukade skicka mangofrukter över hela världen. Nu kan vi inte skicka dem alls, säger mangoodlaren Javed Sial..

SVT - 10 timmar sedan

Amerikanska HD: Trump måste lämna ut deklarationer

USA:s president Donald Trump är skyldig att offentliggöra sina deklarationer, slår den amerikanska Högsta domstolen fast enligt Reuters..

SVT - 11 timmar sedan

Svenskar får fängelse för bomdåd i Köpenhamn

De två svenskar som åtalats för bombdådet mot danska skattemyndigheten Skat i Köpenhamn i fjol döms till fyra respektive fem års fängelse rapporterar danska nyhetsbyrån Ritzau..

SVT - 13 timmar sedan

Flera länder bryter utlämningsavtal med Hongkong

Som ett svar på Kinas nya säkerhetslag för Hongkong bryter nu Australien sitt utlämningsavtal med regionen. Även Nya Zeeland ser över sitt utlämningavtal. Australien har samtidigt lovat Hongkongbor i landet förlängda visum och möjlighet till permanenta uppehållstillstånd..

SVT - 16 timmar sedan

Tidigare presidentpar har klonat sin förra hund

Islands tidigare president Olafur Ragnar Grimsson och hans fru Dorrit Moussaief har klonat sin förra hund..

SVT - 16 timmar sedan

Mannen som hotades i Central Park vill inte vittna

Christian Cooper bad en kvinna att koppla sin hund. Hon hotade honom med att ringa polisen. Den uppmärksammade händelsen mot fågelskådaren i Central Park har lett till att kvinnan åtalas för falsk anmäla.

SVT - 18 timmar sedan

Joe Biden framträder inför USA-valet

Ikväll skruvas valtemperaturen upp i USA, då presidentkandidat Joe Biden gör ett av sina få offentliga framträdanden. Det sker i hans födelsestad Scranton i norra Pensylvania..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.