Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 03 July, 22:36

Dagens Medicin - 30 jun 20 kl. 14:58

Nya riktlinjer för personer med antikropparPersoner med påvisade antikroppar för covid-19 kan träffa personer i riskgrupper. - Men det förutsätter att man inte har några symtom, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef vid Folkhälsomyndigheten..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya riktlinjerför personer med , antikroppar
Aftonbladet - 16 timmar sedan

Corona - om antikroppar och T-celler

▸ I diskussionerna kring människors immunitet mot covid-19 har allting handlat om antikroppar..

News55 - 15 maj 20 kl. 13:01

Ny studie: Så många coronasmittade får antikroppar mot viruset

Det är hela 99 procent av de som haft milda eller måttliga symtom på corona som utvecklat antikroppar mot viruset, framgår av artikeln. 1 343 personer med misstänkt covid-19 i New York-området ingick i studien. De flesta fall var milda.

SR - 27 nov 14 kl. 07:24

Ebolavaccin lyckades bilda antikroppar

Ett ebolavaccin som nu har testats på 20 friska personer skapar antikroppar mot ebolaviruset. Ju starkare dos, desto fler antikroppar..

Västerbottens Folkblad - 21 mar 16 kl. 18:45

Antikroppar fick hiv att försvinna

Att ge nyfödda en kraftig dos antikroppar kan förhoppningsvis förhindra att tusentals barn smittas av hiv. Det visar en banbrytande studie på apor. I den aktuella studien, som publiceras i Nature Medicine, gav forskare antikroppar till nyfödda rhesusapor, strax efter att de hade smittats av ett hybridvirus av hiv, kallat shiv, som används i djurförsökssammanhang.

SVT - 30 apr 20 kl. 03:30

Läkaren: ”Har man otur kan man bilda sämre antikroppar”

Bildas antikroppar och kan man bli immun mot covid-19? I sådana fall: Hur länge är man det? Läkaren och forskaren i immunologi vid Karolinska Institutet, Petter Brodin, menar att frågan om antikroppar och immunitet är den viktigaste frågan nu för att kunna bekämpa coronapandemin..

Expressen - 03 jun 20 kl. 20:06

Experterna: Så kan du agera om du har antikroppar

Nu finns antikroppstester som visar om du varit coronasjuk eller inte.Men hur ska man agera om man enligt testet har antikroppar?Folkhälsomyndigheten säger: Fortsätta följa rekommendationerna, men andra experter är mer öppna för att man på det personliga planet kan tänka annorlunda.

Expressen - 17 jun 20 kl. 13:31

Forskaren: Så många kommer ha antikroppar

Coronaviruset har slagit hårt mot världen, Europa och Sverige.Många länder har börjat öppna upp igen och inte minst i Sverige är det många som nu bär på antikroppar.Se intervjun med vaccinforskaren Matti Sällberg nedan, som har en uppskattning kring hur många svenskar han tror kommer ha antikroppar i augusti..

SVT - 19 jun 20 kl. 04:24

Långsam ökning av andelen personer med antikroppar

6,1 procent i Sverige hade antikroppar i slutet av maj, visar en ny undersökning från Folkhälsomyndigheten. – Det är en sakta ökning av antikroppar i alla åldersgrupper men det är väldigt tydligt att de äldre har betydligt mindre immunitet än yngre. Det talar för att strategin om att skydda de äldre fungerar, säger han..

YA - 26 jun 20 kl. 05:00

En av fem i sjukhuspersonal hade antikroppar

Nästan en av fem ur vårdpersonalen vid Danderyds sjukhus bar på antikroppar mot cornaviruset i våras, visar en undersökning från sjukhuset. Förekomsten av antikroppar skilde sig varken åt åldersmässigt eller mellan könen. Men undersköterskorna var överrepresenterade..

Kristianstadsbladet - 26 jun 20 kl. 05:00

En av fem i sjukhuspersonal hade antikroppar

Nästan en av fem ur vårdpersonalen vid Danderyds sjukhus bar på antikroppar mot cornaviruset i våras, visar en undersökning från sjukhuset. Förekomsten av antikroppar skilde sig varken åt åldersmässigt eller mellan könen. Men undersköterskorna var överrepresenterade..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Göran Stiernstedt till coronakommissionen

Karolinska institutets ordförande Göran Stiernstedt och Vesna Jovic, tidigare vd för Sveriges Kommuner och Regioner ingår i regeringens coronakommission..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Generellt förbud att återanvända engångsvisir

Ett beslut från Arbetsmiljöverket för hemtjänsten i Sunne kommun innebär ett generellt förbud mot att återanvända engångsvisir..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

EU-kommissionen godkänner remdesivir

EU-kommissionen har nu formellt gett försäljningstillstånd för läkemedlet remdesivir vid behandling av allvarligt sjuka covid-19-patienter. Samtidigt skjuts beslut på framtiden om eventuellt ordnat införande i Sverige..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Stor efterfrågan på antikroppstester

Efterfrågan är stor på de antikroppstest för allmänheten som erbjuds i Region Stockholm, Region Uppsala och Region Örebro län. Ansvariga i regionerna säger att testningen byggts upp på ett sätt som inte tränger undan annan vård. .

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Region Skåne ändrar sig igen om omtvistat läkemedel

Patienter med den ovanliga sjukdomen Duchennes muskeldystrofi som tappat gångförmågan ska fortfarande kunna få det dyra bromsläkemedlet Translarna betalat av sjukvården i Region Skåne. Därmed skjuter regionen på ett tidigare uppmärksammat beslut att sluta stå för läkemedlet..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Sjukhussmitta bakom de flesta dödsfall i Blekinge

I veckan avled två kvinnor som smittats i covid-19 på Blekingesjukhuset. Nu kopplas de flesta dödsfall i sjukdomen till smittspridning på sjukhuset..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Lugnande besked om hjärtinfarkterna under pandemin

Tvärtemot vad hjärtläkare befarat verkar hjärtinfarkterna som behandlats inom den svenska hjärtintensivvården inte ha varit mer allvarliga under pandemin, jämfört med innan. Det visar siffror från registret Swedeheart..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Capio tar över Simrishamns sjukhus

Det privata vårdbolaget Capio Geriatrik tar över driften av Simrishamns sjukhus, meddelar Region Skåne på torsdagen. Socialdemokraterna vänder sig mot beslutet, eftersom det innebär att bland annat gynekologin får flytta. .

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Extra betalt – om de stannar kvar i höst

Barnmorskor vid Danderyds sjukhus får extra betalt i sommar. Men ersättningen är villkorad och kräver att de jobbar kvar i höst..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Opererades av Macchiarini – stämmer Region Stockholm

En patient som opererades av skandalkirurgen Paolo Macchiarini stämmer nu region Stockholm, efter att fyra centimeter av hans luftstrupe opererats bort, rapporterar TV4 Nyheterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.