SR > Nyheter

Tuesday, 14 July, 05:30

SR - 30 jun 20 kl. 12:47

Efter treåriga flickans död – nytt lagförslag kritiserasDet förslag som socialutskottet på egen hand har tagit fram för att stärka tvångsvårdade barns rättigheter kritiseras av Lagrådet. Bakgrunden är det uppmärksammade fallet där en liten flicka, efter lång tid i fosterfamilj skickades tillbaka till de biologiska föräldrarna, där hon senare avled..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lagrådet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter treåriga, flickansdöd , nytt, lagförslag, kritiseras
YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Nytt lagförslag uppmuntrar till tidigare dagisdebut

Fyra timmar gratis dagvård om dagen och förkortat hemvårdsstöd. Det föreslår undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen i ett nytt lagförslag om familjeledigheter och förskolepedagogik. Samlingspartiets förslag är att erbjuda 20 timmar gratis dagvård för 3-5 åringar i veckan.

YLE - 31 aug 14 kl. 14:41

Nytt lagförslag hotar svensk islamundervisning

Den svenskspråkiga skolundervisningen i islam och andra religioner kan vara hotad. Ett lagförslag från regeringen vill höja minimigränsen för undervisningsgrupperna från tre till tio elever. - Det innebär i en del fall att man inte kan ordna undervisning i elevernas religion, eftersom det inte finns så många elever att man får ihop en grupp på tio elever, säger Christina Anderssén, undervisningråd på Utbildningstyrelsen.

SR - 30 jun 20 kl. 12:47

Efter treåriga flickans död – nytt lagförslag underkänns

Det förslag som socialutskottet på egen hand har tagit fram för att stärka tvångsvårdade barns rättigheter får underkänt av Lagrådet. Bakgrunden är det uppmärksammade fallet där en liten flicka, efter lång tid i fosterfamilj skickades tillbaka till de biologiska föräldrarna, där hon senare avled..

Dagensanalys.se - 09 maj 17 kl. 11:31

John Oliver uppmanar internetanvändare att kritisera nytt lagförslag

Trumpadministrationen fortsätter att införa lagar som hotar ett öppet och neutralt internet. Komikern John Oliver uppmanar därför i senaste avsnittet av ”Last Week Tonight” användare att kritisera förslaget på FCCs hemsidan. Amerikanska ”Federal Communications Commission” (FCC) har under ledning av sin nya ordförande Ajit Pai föreslagit en lagförändring som hotar ett neutralt och öppet internet.

Kristianstadsbladet - 30 jan 14 kl. 06:20

Lagförslag om enklare operatörsbyte

Det ska bli lättare att byta abonnemang för tele- och kommunikationstjänster och få mobilen upplåst efter bindningstid.Allt enligt ett lagförslag regeringen skickar till riksdagen.
- Vi vill att det ska vara lättare och gå snabbare att byta operatör.

BT - 30 jan 14 kl. 06:22

Lagförslag om enklare operatörsbyte

Det ska bli lättare att byta abonnemang för tele- och kommunikationstjänster och få mobilen upplåst efter bindningstid. Allt enligt ett lagförslag regeringen skickar till riksdagen.- Vi vill att det ska vara lättare och gå snabbare att byta operatör.

GöteborgsPosten - 25 jul 17 kl. 00:08

Polens president lägger in veto mot kritiserat lagförslag

Över 100 000 personer har i nio dagar demonstrerat för rättsreformer som de menar hotar demokratin. Under måndagseftermiddagen gick president Andrzej Duda emot sitt parti och lade in sitt veto och stoppar två utav tre lagförslag. – Hela Poland glöder, vi gjorde detta tillsammans, säger Katarzyna Morton, internationell kordinator för organisationen Kod..

YLE - 04 feb 13 kl. 14:54

Nytt förslag i gräl om utbildningsdagar

Löntagarcentralerna ska lägga fram ett nytt förslag i konflikten om rätten till utbildning på arbetstid. Det meddelade de tre löntagarcentralerna FFC, FTFC och Akava i dag. Innehållet i fackets förslag presenteras senare den här veckan.

BT - 10 aug 14 kl. 17:08

Nytt förslag om vapenvila

Egypten har lagt fram ett nytt förslag till vapenvila mellan Hamas och Israel. Det är oklart när en sådan skulle kunna träda i kraft. Den palestinska delegationen i Kairo, som både representerar Hamas i Gaza och den palestinska administrationen på Västbanken, bekräftar att den har fått ett förslag på en ny tre dygn lång vapenvila för att möjliggöra fortsatta fredsförhandlingar.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ökat intresse för digitala vårdmöten

Intresset för digitala vårdmöten har ökat ordentligt under coronapandemin. Besöken hos de privata vårdgivarna har vissa månader nästan fördubblas..

SR - 1 timme sedan

Svårt för köande att bedöma hyresrätter

För den som står i bostadskö för en hyreslägenhet är det i dag svårt att veta exakt vad det är man tackar ja till då de flesta visningar av lägenheter i storstäderna har ställts in till följd av pandemin..

SR - 3 timmar sedan

Kalifornien stänger igen

I USA har delstaten Kaliforniens guvernör beslutat att återigen stänga alla restauranger, barer och köpcentrum, efter att smittspridningen av coronaviruset ökat den senaste tiden..

SR - 2 timmar sedan

Krav på munskydd utökas

England inför krav på att bära munskydd i butiker, meddelade premiärminister Boris Johnson under måndagskvällen..

SR - 8 timmar sedan

Frankrike höjer sjukvårdspersonalens löner

Frankrike har beslutat att höja lönerna för landets sjukvårdspersonal som jobbat under pandemin..

SR - 11 timmar sedan

EU skärper tonen mot Kina

EU:s utrikesministrar skärpte i dag tonen mot Kina efter införandet av den kritiserade säkerhetslagstiftningen i Hongkong. Några sanktioner är inte aktuellt, men EU kommer att vidta andra åtgärder, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde..

SR - 12 timmar sedan

Analytiker: Med Duda fortsätter regeringens show

Att Andrzej Duda får behålla presidentposten är snarare en seger för den sittande regeringen, som nu kan fortsätta genomdriva sin politik, säger flera bedömare till Sveriges Radio..

SR - 12 timmar sedan

Olycka i Södra länken i Stockholm

Huvudtunneln avstängd från E4/E20 i riktning mot Nacka. Stängt från Årstalänken, det går att köra in från Åbyrondellen men då enbart öppet mot Huddingevägen. Prognos att tunneln kan öppna strax efter klockan 18..

SR - 11 timmar sedan

Här testas fallvänlig asfalt

I Lund pågår ett test med fallvänlig asfalt. Beläggningen innehåller förutom råolja och stenkross även gummi. Målet är att minska skadorna på gående och cyklister..

SR - 13 timmar sedan

Många kör för fort vid vägarbeten

Fyra av tio svenskar uppger att andra trafikanter kör för fort förbi vägarbeten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.