Världen Idag > Nyheter

Saturday, 11 July, 13:11

Världen Idag - 30 jun 20 kl. 13:35

FN propagerar för yoga, abort och feminismDen som senaste månaden följt FN:s olika mediekanaler har bland annat kunnat ta del av hyllningar av yoga och dess andliga aspekter, uppmaningar att forma sina barn till feminister, en ordlista för att göra språket könsneutralt och utspel mot abortkritiker..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
FN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN propagerarför , yoga, abortoch , feminism
Dagens PS - 22 maj 19 kl. 08:31

Adaktusson i blåsväder – röstat emot abort

Den före detta partiledaren för Kristdemokraterna ska enligt Dagens Nyheters granskning under sin tid i EU ha röstat emot kvinnors rätt till abort – vid 22 tillfällen. Nu får han stark kritik från flera håll. Enligt Dagens Nyheter har Lars Adaktusson bland annat röstat nej till att fördöma Paraguays abortlagar, i anslutning till ett uppmärksammat fall där en 10-årig flicka som utsatts för våldtäkt inte fick göra abort.

YLE - 28 feb 15 kl. 08:00

Yoga - en livsstil också för västerlandet

Yoga har åtminstone 5 000 år gamla traditioner, och är därmed en av de äldsta levande andliga traditionerna i världen. Yoga hör till livsfilosofin i Indien. Under 3000-talet f.

YLE - 24 aug 16 kl. 06:05

Kaj Arnö: Mitt förnuft älskar yoga, min kropp är skeptisk

Ovighet är en lika god orsak att undvika yoga som smutsighet är att låta bli duschen. Det fick jag i tiden höra då jag anförde min kroppsliga olämplighet som orsak att låta bli att yoga. Nu är jag en novis som vacklar mellan iver och vankelmod.

YLE - 25 jun 13 kl. 09:21

Mental närvaro krävs då man gör SUP-yoga

Glöm ashtangayoga, bikramyoga, hathayoga eller karamyoga. Nu skall du göra SUP-yoga. Träningsmetoden kallas Stand Up Paddle Yoga och förenar den gamla hawaiianska surfingtraditionen med den traditionella indiska yogan.

Kristianstadsbladet - 06 aug 13 kl. 21:29

Yoga i det fria

Foto: Malin Palm
Under sommaren har gräsplätten mellan Bastion Konungen och Sommarro varit en plats för stillhet. Här håller Magnus Nilsson yogaövningar i det fria.
Det är tidig sommarkväll och det fridfulla suset i trädkronorna blandas med kraxande kajor, skrikande änder och med en och annan förbipasserande moped.

Skånskan - 25 apr 16 kl. 14:00

Yoga en ingång till Sverige

Malmö Benazir Azar och Imran Hashimi kom både till Sverige 2014. Benazir fick uppehållstillstånd, men Imran är fortfarande asylsökande. De är två av sex deltagare som under sju veckor deltagit i en yogaklass under ledning av Manfrinato Hälsocenter.

Skånskan - 11 dec 16 kl. 18:06

Event med handarbete och yoga i urban miljö

LUND Något så ovanligt som yoga och handarbete i samma event var det på söndagen på Stenkrossen i Lund.
”Urban yoga” var namnet för programmet, som hölls för första gången. Och 15 deltagare i olika åldrar hade mött upp.

Skånskan - 25 okt 19 kl. 21:49

Yoga lockar i stressig tid

malmö Yoga kan vara meditativt och det kan vara otroligt krävande.
I helgen finns några av världens främsta yogalärare på Yoga Games i Malmömässan.
– För den som är intresserad är det bara att kika förbi, säger en av arrangörerna, David Eneroth.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Butikens tar ställning – för feminism och antirasismMer om Emmaus

GÖTEBORG. Det finns sju stycken Emmaus-butiker spridda i Sverige men det är butiken i Göteborg som har lyckats väcka en hel del uppmärksamhet i sociala medier.Inför internationella kvinnodagen, åttonde mars, fixade butiken en uppmärksammad fönsterskyltning där skyltdockorna – förutom att de kläddes i modeplagg fick de också "pratbubblor" med olika politiska och feministiska budskap.

YA - 12 aug 14 kl. 10:21

Y som i yoga

Foto: Hanna F.Ellborg

Yoga på Ystads Saltsjöbad. En magisk kombination av mentalt och fysiskt.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Korsvandring genom landet leder till samtal om Gud

Nu har kyrklige profilen Alf Lax gett sig ut på vägarna igen med ett kors. Det blir många möten med människor som tar emot förbön och överallt stannar folk och frågar vad som händer och får då höra om Jesus..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Jon kom ut ur återvändsgränden av drogmissbruk

För Jon Larsson var alkohol och droger ett ständigt sällskap från tidig ålder. I mer än 20 år har han levt i grovt missbruk, kriminalitet och psykisk ohälsa. Alla tänkbara behandlingsmetoder har han testat, men det enda som gjorde skillnad var hjälpen från ovan..

Världen Idag - 5 timmar sedan

SVT-profilen: ”Gudsrelationen är viktigast för mig”

Rasmus Troedsson har blivit folkkär för sin roll som hovmästaren Bellan Roos i SVT:s lovordade serie Vår tid är nu. I en intervju med Världen idag berättar han om sin kristna tro och om sina tankar inför denna annorlunda sommar..

Världen Idag - 13 timmar sedan

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är undertecknat av 153 forskare och författare, däribland Noam Chomsky, Salman Rushdie och J K Rowling. Rubriken är ”Ett brev om rättvisa och öppen debatt”.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Muslimska brödraskapet samarbetade med nazisterna

I en serie skriver Johan Westerholm om Muslimska brödraskapets framväxt, strategi för samhällspåverkan och hur de kristna socialdemokraterna har hjälpt dem att etablera sig i Sverige..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Vill se svensk protest mot moskébeslutet för Hagia Sofia: ”Skymf”

Hagia Sofia ska bli moské, det meddelar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Den välkända byggnaden var ursprungligen en östortodox katedral i nära 900 år. Nu kommer krav om att Sveriges regering måste agera..

Världen Idag - 16 timmar sedan

18-åringar ska kunna dömas till livstid

Unga som fyllt 18 år ska få hårdare straff för grova brott, enligt ett regeringsförslag. Det bedöms kräva 300 nya fängelseplatser och kosta 450 miljoner kronor. Straffrabatten snävas in och 18-åringar ska kunna dömas till livstid..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Svag svenska kan ha påverkat covidvård

Bristande språkkunskaper hos personal i äldreomsorgen kan ha bidragit till problem under coronapandemin. Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har i flera år varnat om dålig svenska som en riskfaktor..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Tunga namn i upprop mot åsiktsintolerans – kräver frihet

Flera världskända författare och en lång rad skribenter, journalister och akademiker, varnar för en eskalerande åsiktsintolerans i världen. De beskriver hur gränserna för vad som kan sägas utan hot om repressalier stadigt har blivit allt snävare..

Världen Idag - Igår: 12:00

Att vara sänd är att inte underskatta rollen som ”god granne”.

Mark 3:7–19 Just den här söndagen, den 12 juli, avslutar vi Hönökonferensen med en sändningsgudstjänst. I år har konferensen på grund av den pandemi som härjat över vår värld tvingat oss att tänka om; konferensen har fått bli en webb- och poddkonferens i stället. Detta har ju skapat en massa kreativitet och nya tankar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.