News55 > Nyheter

Thursday, 02 July, 07:55

News55 - Igår: 13:31

Bevisat: Danskar spred smittan till SverigeEn dansk studie visar att det finns stor sannolikhet för att danskar spridit coronasmitta till Sverige. Kvällsposten skriver att forskare vid Köpenhamns universitet har tagit fram ett stamträd som visar hur viruset spridit sig mellan människor. På det sättet kan forskare bekräfta att skidresenärer som varit i Ischgl i Österrike tog med sig smittan hem. Forskarna kan också se att danskarna spridit smittan vidare till andra länder, däribland Sverige. – Vi kan se att den typ av mutation som är mycket vanlig i Danmark dyker upp på Island, i Sverige och Lettland.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sverige, Köpenhamns, Ischgl, Österrike, Danmark, Island, Lettland, Matthias Christandl, Ritzau, Kvällsposten, Bevisat, News55

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bevisat, Danskar, spred, smittantill , Sverige
Sydsvenskan - 24 mar 11 kl. 08:44

Danskar skäms inte för något

Häromdagen illustrerade Politiken, en av Danmarks mest seriösa tidningar, ett reportage från en tatueringsmässa med en halvsidesstor (tidningen är i stort format) bild av en piercad penis.
Senaste dagarna har det varit enorm uppmärksamhet krongl Goetheinstitutets nyinstallerade "Kussomat" dit kvinnor kan gå och få sin "kusse" som det heter på danska, fotograferad. Bilderna ställs sedan ut.

Kristianstadsbladet - 10 aug 13 kl. 17:37

Jazzfestival spred glädje i Hällevik

Foto: Lasse Ottosson
Sommarvärmen har hållit sig kvar en bit in augusti och jazzälskarna blandade sig med badarna vid Hälleviks havsbad på lördagen.
Tonerna från tvättbrädsjazzen vid restaurangen spred sig ner mot stranden. Medan badarna svalkade sig i havet lät publiken sig bli översköljd av den smittande och sprittande musiken från de fem musikerna i Copenhagen washboard five, som fick inleda det digra lördagsprogrammet.

Sydsvenskan - 18 sep 19 kl. 07:12

Tjocka danskar har tjocka hundar

Sådan herre, sådan hund. Nu är det vetenskapligt bevisat, i alla fall bland överviktiga danskar och deras hundar. En studie vid Köpenhamns universitet visar att det är dubbelt så vanligt med övervikt och fetma hos hundar vars ägare själva har problem me.

Expressen - 11 mar 20 kl. 07:49

Corona-prognosen – upp till 5 400 danskar kan dö

Antalet bekräftade coronafall ökar dramatiskt i Danmark. Nu kommer Sundhedsstyrelsen med en skrämmande prognos. Mellan 1680 och 5400 danskar riskerar att dö av coronaviruset.

Aftonbladet - I förrgår: 13:05

Studie: Danskar förde smittan till Sverige

▸ Danskar har med ”stor sannolikhet” spridit coronasmitta till Sverige. Det visar forskare vid Köpenhamns universitet i en….

SVT - 28 aug 14 kl. 20:00

Död healer spred ebolaviruset i Sierra Leone

En grupp kvinnor som deltog i en begravning av en ebolasmittad healer förde smittan vidare till Sierra Leone på Afrikas västkust. På så sätt spreds smittan till ett tättbebyggt område som aldrig förut varit drabbat..

Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 09:37

Diplomat spred ebola till oljestad


En diplomat som bröt mot karantänreglerna ligger bakom spridningen av ebola från Nigerias största stad Lagos till oljestaden Port Harcourt, där många västerlänningar befinner sig.Diplomaten smittades i Lagos av en man från Liberia och sattes i karantän. Trots det tog han sig till Port Harcourt där han i hemlighet behandlades av en läkare, uppger WHO.

BT - 04 sep 14 kl. 09:37

Diplomat spred ebola till oljestad

En diplomat som bröt mot karantänreglerna ligger bakom spridningen av ebola från Nigerias största stad Lagos till oljestaden Port Harcourt, där många västerlänningar befinner sig. Diplomaten smittades i Lagos av en man från Liberia och sattes i karantän. Trots det tog han sig till Port Harcourt där han i hemlighet behandlades av en läkare, uppger WHO.

Aftonbladet - 22 mar 20 kl. 07:40

Grafik visar: Så sprids smittan i det dolda

PLUS Nästan inga fall av covid-19 var kända. Men i det dolda spred tusentals infekterade personer redan smittan som en löpeld..

DN - 19 maj 14 kl. 01:15

Fyra danskar döda av grisbakterie

Fyra personer i Danmark har dött av de resistenta bakterier som många danska grisar bär på. Myndigheterna kritiseras för att passivt se på när smittan sprids..

Fler nyheter från News55

News55 - 20 timmar sedan

Undersökning: Här handlar du billigast mat

Det går att spara pengar genom att välja i vilken butik man handlar sin mat.  Ny matkasseundersökning från Matpriskollen visar var den billigaste och dyraste kassen finns, skriver Expressen i dag. I undersökningen har priset på varor jämförts mellan butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg baserat på singelhushåll 60+.

News55 - 20 timmar sedan

Marias resa ställdes in tio minuter efter betalning

“Det kändes otroligt oschyst som att Apollo lånar mina pengar till nollränta”. Det var Maria Örhmans första reaktion efter att hon bokat en resa till Las Palmas och strax därefter fått besked att resan inställd, med tillägget att återbetalningen “kommer att ta tid”. Hon erbjöds att boka om eller få pengarna tillbaka, men att det i det senare fallet kommer att ta tid med hänvisning till hög arbetsbelastning.

News55 - Igår: 13:32

Här varnar forskare för nytt virus

Ett nytt influensavirus har upptäckts bland grisar i Kina. Viruset kan spridas från gris till människa och det gör forskare oroliga. Nyheter24 skriver att viruset inte kan spridas mellan människor just nu, men att forskare varnar för att ny pandemi skulle kunna bryta ut om viruset muterar och sprids mellan människor.

News55 - Igår: 12:29

Seniormässor 2020 flyttas fram till 2021

Regeringens förbud mot folksamlingar för över 50 personer kvarstår tills vidare på grund av den pågående pandemin. Med detta som bakgrund och med både utställare, personal och besökares säkerhet i främsta rummet har Seniormässor AB beslutat att ställa in alla planerade seniorevenemang under 2020. Detta berör bland annat Seniormässan i Stockholm och flera planerade News55 SeniorEvent.

News55 - Igår: 09:25

Går det att byta från glasögon till linser när man är över 70 år? – Husoptikern svarar på nya läsarfrågor

Hej News55! Min fråga är att jag undrar vad som är skillnad på synundersökning och ögonhälsoundersökning? Leila Hej Leila och tack för din fråga!

News55 - I förrgår: 13:08

Här förgiftades barn av ecstasy

Under de senaste två veckorna har två barn, en 12-åring och en 13-åring, förgiftats av narkotika i Uppsala. Polisens presstalesperson Jonas Eronen säger till SVT Nyheter att de tror att handlar om ecstacy. Barnen har behövt vård på sjukhus.

News55 - I förrgår: 11:15

Forskare: Så minskar risken för hjärtkärlsjukdom

För åtta år sedan startade ett projekt i Umeå där alla 70-åringar bjöds in för att göra en hälsoundersökning. Bland dem som deltog såg forskarna att hälften hade högt blodtryck, en femtedel hade någon form av diabetes och att 60 procent var överviktiga. Dessa riskfaktorer resulterade i att forskarna startade ett förebyggande program där deltagarna fick råd om kost och motion, men också justeringar i medicineringen i de fall det behövdes.

News55 - I förrgår: 08:19

Svensk musiker död

Den svenska musikern Patrik Henzel har avlidit av komplikationer efter en operation skriver Aftonbladet. Han var medlem i den svenska syntgruppen Nasa som startade på 1980-talet. Henzel arbetade också som låtskrivare och var exempelvis med och skrev “Värsta schlagern” som Markoolio och Linda Bengtzing sjöng i Melodifestivalen.

News55 - 27 jun 20 kl. 08:36

Kulturprofil dömd till fängelse för våldtäkter

Det är den norska kulturprofilen Gaute Drevdal som får det långa fängelsestraffet. Han har omedelbart överklagat domen. Drevdal, som är 50 år, har tidigare bland annat varit chefredaktör för den norska tidningen Natt & Dag, vilket är Norges svar på Nöjesguiden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.