Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 14 July, 13:05

Dagens Medicin - 30 jun 20 kl. 13:02

Klartecken för tidig antikroppsbehandling mot myelomInförandet av det banbrytande myelomläkemedlet Darzalex (daratumumab) har gått trögt. Men nu får sjukvården grönt ljus av NT-rådet att använda läkemedlet i kombination med vissa andra läkemedel mot myleom, bland annat som initial behandling..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Darzalex, NT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klarteckenför , tidig, antikroppsbehandlingmot , myelom
DI - 01 jun 20 kl. 12:59

Amerikanskt läkemedelsbolag inleder studie av antikroppsbehandling

Det amerikanska läkemedelsbolaget Eli Lilly inleder utvärdering i människa med en antikroppsbehandling mot covid-19..

Dagens Medicin - 30 maj 15 kl. 09:47

Antikropp bromsade multipelt myelom

Asco 2015. Tillägg med det nya läkemedlet elotuzumab gjorde att patienter med återfall i multipelt myelom kunde klara sig nästan fem månader ytterligare utan att sjukdomen förvärrades, enligt nya fas 3-data..

Dagens Medicin - 03 jun 16 kl. 10:00

Myelom bekämpas bäst med stamcellsbyte

ASCO 2016. En stamcellstransplantation är fortfarande förstahandsvalet för patienter med multipelt myelom. Det slår forskare fast i den hittills största studien på området som presenteras på Asco.

Dagens Medicin - 05 jun 16 kl. 13:30

Lovande fas 3-data för antikropp mot myelom

Tillägg av det nya läkemedlet daratumumab (Darzalex) till en standarbehandling dubblerade antalet patienter med framskridna former av myelom som fick minskad tumörbörda, enligt tidiga resultat från en fas 3-studie..

Dagens Medicin - 07 okt 16 kl. 12:04

Ny milstolpe i behandlingen av myelom

Nu stärks bilden av att en kombinationsterapi med ett omtalat läkemedel bromsar sjukdomsförloppet hos patienter som återinsjuknat i myelom, enligt en fas III-studie i New England Journal of Medicine. .

Dagens Medicin - 10 apr 17 kl. 14:11

Transplantation fortsatt viktig vid myelom

Transplantation som tillägg till läkemedelsbehandling vid multipelt myelom gjorde att patienter kunde klara sig längre utan att sjukdomen försämrades, enligt en studie i The New England Journal of Medicine..

Dagens Medicin - 06 maj 19 kl. 14:22

Lovande data för ny cellterapi mot myelom

Nu publiceras nya resultat som pekar på att de nya och omtalade car T-cellsläkemedlen även kan komma att användas vid myelom. Bland 33 patienter som alla tidigare fått ett flertal behandlingar svarade många med en minskad tumörbörda..

Dagens Medicin - 01 jun 19 kl. 15:00

Tablettbehandling bromsar skifte till myelom

Färre riskpatienter utvecklar multipelt myelom om de behandlas med lenalidomid – men det blir till ett pris av biverkningar, enligt den hittills största studien på området..

Dagens Medicin - 16 okt 19 kl. 06:00

Överlevnaden i myelom blir bara bättre

Patienter med myelom fortsätter att leva längre och längre. För en stor åldersgrupp har treårsöverlevnaden ökat med 15 procentenheter på bara några år..

Sydöstran - 03 jan 17 kl. 06:00

Tidig julklapp kan bli miljonsmäll

Frågan om hur Nymölla bruk ska bli av med sitt avloppsvatten ser ut att få avgöras i Mark- och miljödomstolen. Länsstyrelsens klartecken visade sig nämligen inte vara den tidiga julklapp som fabrikschefen först trodde..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Långtidssjuka med covidsymtom kartläggs

Många långtidssjuka med covid-19-symtom vittnar om att de nekats besök i vården och blivit misstrodda. Nu har Socialstyrelsen tillsammans med SBU fått ett regeringsuppdrag att kartlägga de långtidssjuka..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Missnöjda sjuksköterskor slutar i Östersund

Missnöje med bland annat ändrade arbetstidsmodeller har gjort att flera sjuksköterskor sagt upp sig. På kirurgen har ett tjugotal valt att sluta det senaste halvåret..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

”Sjuksköterskor borde ha en central roll i äldres vård”

I teamet måste sjuksköterskor finnas med, inte som konsulter eller på distans utan med händerna i det dagliga arbetet, skriver flera forskare..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Stockholm fortsätter med gratis antikroppstest

Region Stockholm kommer att fortsätta erbjuda gratis antikroppstest för covid-19 även när ett miljonavtal med företaget Werlabs går ut. Andra aktörer kommer att sköta testningen, vilket Dagens Medicin berättade om i förra veckan..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

Ingen coronapatient i respirator i Norge

ngen coronapatient i Norge vårdas i respirator för första gången sedan den 10 mars, meddelar myndigheten Helsedirektoratet. Tio nya dödsfall med bekräftad covid-19 i Sverige..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Rapport om NKS-beslut: Kampen mellan managementmoden

Förändringarna på Karolinska universitetssjukhuset när lean ersattes av värdebaserad vård är helt i linje med forskningen om managmentmodets uppgång och fall, konstaterar en ny delrapport om NKS..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

Läkare skrev ut dödliga doser

En läkare som har arbetat i norrland riskerar att omedelbart få sin läkarlegitimation indragen..

Dagens Medicin - Igår: 07:59

Över 10 000 coronafall bland vårdpersonal

Många läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som har arbetat i frontlinjen under pandemin i Sverige har själva insjuknat i covid-19. Flera har intensivvårdats. Några har betalat med sina liv..

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Utnyttja aldrig studenterna som extrapersonal”

Studenterna är oväntat nöjda med sin praktik under våren. Men nära hälften av dem anser sig ha utnyttjats som extrapersonal, skriver debattörer från Vårdförbundet..

Dagens Medicin - 10 jul 20 kl. 14:43

Stor rehabskuld väntar efter corona

Vårdskulden handlar inte bara om inställda operationer, menar Sveriges Fysioterapeuter. Många som vårdats för covid-19 behöver långvarig rehabilitering för att komma tillbaka till vardagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.