SR > Nyheter

Tuesday, 14 July, 06:12

SR - 30 jun 20 kl. 13:19

Belgien ber Kongo om ursäkt60 år efter Kongos självständighet kom idag en historisk ursäkt från den forna kolonialmakten Belgien. Det kommer efter omfattande protester mot Belgiens tidigare kolonialkung Leopold II..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kongo, Kongos, Belgien, Belgiens, Leopold II

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Belgien, ber, Kongoom , ursäkt
Sydsvenskan - 05 apr 19 kl. 01:35

Belgien ber om ursäkt för bortrövade barn

Belgien ber för första gången om ursäkt för att ha fört bort tusentals barn som belgiska män fick tillsammans med kongolesiska kvinnor under det belgiska kolonialstyret i dåvarande Kongo. Barnen föddes i Kongo men flyttades till Belgien mellan åren 1959.

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 19 kl. 01:35

Belgien ber om ursäkt för bortrövade barn

Belgien ber för första gången om ursäkt för att ha fört bort tusentals barn som belgiska män fick tillsammans med kongolesiska kvinnor under det belgiska kolonialstyret i dåvarande Kongo. Barnen föddes i Kongo men flyttades till Belgien mellan åren 1959.

UNT - 05 apr 19 kl. 01:35

Belgien ber om ursäkt för bortrövade barn

Belgien ber för första gången om ursäkt för att ha fört bort tusentals barn som belgiska män fick tillsammans med kongolesiska kvinnor under det belgiska kolonialstyret i dåvarande Kongo..

GöteborgsPosten - 05 apr 19 kl. 01:35

Belgien ber om ursäkt för bortrövade barn

Belgien ber för första gången om ursäkt för att ha fört bort tusentals barn som belgiska män fick tillsammans med kongolesiska kvinnor under det belgiska kolonialstyret i dåvarande Kongo..

YLE - 28 apr 16 kl. 07:56

Minister Lenita Toivakka ber om ursäkt för att ha vilselett riksdagen

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Lenita Toivakka (Saml) ber nu om ursäkt för att hon inte berättat hela sanningen om sin roll i ett skatteplaneringsföretag. I en intervju i MTV:s morgonprogram sade Toivakka att hon borde ha uttryckt sig annorlunda. - Jag ber om ursäkt, om jag har vilselett om vilken roll jag haft genom att säga att jag inte var med, eftersom jag naturligtvis var med om man ser till det juridiska.

Cornucopia - 16 maj 17 kl. 13:06

Svenska Institutet ber om ursäkt - häver blockeringarna

Svenska Institutet ber nu uppriktigt om ursäkt och häver förra veckans samtliga blockeringar av kontot @sweden. Samtidigt medger man återigen att blockningen skedde med myndighetens godkännande.

Myndigheten skriver i ett nytt uttalande:"Under sin vecka som @sweden använde [kuratorn] med SI:s godkännande en blockeringslista och SI beslutade att låta listan ligga kvar även då en ny twittrare gick in i rollen som @sweden.

YLE - 11 jun 13 kl. 14:26

Omstridd sannfinländare ber om ursäkt

Sannfinländaren Kai Haavisto som kommit med flera uppmärksammade blogg-inlägg gör nu offentlig avbön och ber om ursäkt i sin blogg. Yle Huvudstadsregionen rapporterade inför kommunalvalet förra hösten att Haavisto anser att "motivationen att arbeta är svag bland män från Afrika". Haavisto fick 62 röster och blev inte invald i stadsfullmäktige i Esbo.

BT - 28 dec 13 kl. 20:31

Zlatan ber om ursäkt för cykelskämt

Det tog fyra dagar och kritik från såväl landslagsstjärnor, sponsorer, Uefa och profilstarka krönikörer innan Zlatan Ibrahimovic kommenterade sina uttalanden om damlandslaget. Och när han väl gjorde det bad han – åtminstone delvis – om ursäkt. "Det var inte min mening att trampa någon på tårna", hälsar han.

Kristianstadsbladet - 04 okt 12 kl. 15:54

Syrien ber om ursäkt för attack

Syrien ber nu om om ursäkt för granatattacken mot en turkisk stad i går. Attacken, som dödades minst fem civila varav flera barn, har lett till turkiska vedergällningar och kraftigt ökad oror mellan grannländerna.
Syrien har via FN bett om ursäkt för onsdagens incident och sagt att det inte kommer att upprepas, enligt Turkiets biträdande premiärminister Besir Atalay, rapporterar Reuters.

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 14:04

Gary Oldman ber om ursäkt för uttalande


Skådespelaren Gary Oldman har tagit bladet från munnen och själv bett om ursäkt för de uttalanden han gjorde i en intervju i Playboy Magazine.På onsdagen gick Oldmans manager Douglas Urbanski ut och sade att citaten, i vilka Oldman ställde sig förstående till kollegan Mel Gibsons antisemitiska uttalanden från 2006, var tagna ur sitt sammanhang och att Oldman "inte försvarar rasism".Men Oldman verkar inte ha nöjt sig med att låta någon annan tala för honom och ställde därför på onsdagkvällen amerikansk tid upp i Jimmy Kimmels pratshow.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Passagerare kritiserar SAS: Otryggt att planet var nästan fullsatt

Nu hörs kritiska röster från passagerare ombord på SAS-flyg, som rapporterar om nästintill fullbokade plan och slarvande med ansiktsmasker..

SR - 2 timmar sedan

Ökat intresse för digitala vårdmöten

Intresset för digitala vårdmöten har ökat ordentligt under coronapandemin. Besöken hos de privata vårdgivarna har vissa månader nästan fördubblas..

SR - 2 timmar sedan

Svårt för köande att bedöma hyresrätter

För den som står i bostadskö för en hyreslägenhet är det i dag svårt att veta exakt vad det är man tackar ja till då de flesta visningar av lägenheter i storstäderna har ställts in till följd av pandemin..

SR - 3 timmar sedan

Kalifornien stänger igen

I USA har delstaten Kaliforniens guvernör beslutat att återigen stänga alla restauranger, barer och köpcentrum, efter att smittspridningen av coronaviruset ökat den senaste tiden..

SR - 3 timmar sedan

Krav på munskydd utökas

England inför krav på att bära munskydd i butiker, meddelade premiärminister Boris Johnson under måndagskvällen..

SR - 8 timmar sedan

Frankrike höjer sjukvårdspersonalens löner

Frankrike har beslutat att höja lönerna för landets sjukvårdspersonal som jobbat under pandemin..

SR - 12 timmar sedan

EU skärper tonen mot Kina

EU:s utrikesministrar skärpte i dag tonen mot Kina efter införandet av den kritiserade säkerhetslagstiftningen i Hongkong. Några sanktioner är inte aktuellt, men EU kommer att vidta andra åtgärder, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde..

SR - 13 timmar sedan

Analytiker: Med Duda fortsätter regeringens show

Att Andrzej Duda får behålla presidentposten är snarare en seger för den sittande regeringen, som nu kan fortsätta genomdriva sin politik, säger flera bedömare till Sveriges Radio..

SR - 12 timmar sedan

Olycka i Södra länken i Stockholm

Huvudtunneln avstängd från E4/E20 i riktning mot Nacka. Stängt från Årstalänken, det går att köra in från Åbyrondellen men då enbart öppet mot Huddingevägen. Prognos att tunneln kan öppna strax efter klockan 18..

SR - 12 timmar sedan

Här testas fallvänlig asfalt

I Lund pågår ett test med fallvänlig asfalt. Beläggningen innehåller förutom råolja och stenkross även gummi. Målet är att minska skadorna på gående och cyklister..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.