PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 16 July, 15:15

PrivataAffärer - 30 jun 20 kl. 13:00

Nordea överviktar amerikanska aktierDet är framför allt USA som har mer att ge när det gäller aktier. Precis tvärtom gäller för Japan som Nordea underviktar, bland annat med motiveringen att det finns risk för att den japanska centralbanken fortsätter att stödköpa aktier, samtidigt som aktieåterköpen i USA dämpas. Sektormässigt är IT och Råvaror det mest intressanta just nu, enligt Johan Larsson. IT-bolagen bärs fram av en mycket stark trend som fortsätter över sommaren, samtidigt som råvarubolagen får medvind när återhämtningen på marknaderna tar fart. Underviktar dagligvaror Nordea väljer att undervikta sektorerna dagligvaror och kraftförsörjning i strategin.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Japan, Nordea, IT, Råvaror, Johan Larsson, High Yield, Statsobligationer, Trump, Biden, Skillnaden, Kina, EU, Fortfarande

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, överviktaramerikanska , aktier
PrivataAffärer - 03 nov 15 kl. 06:27

Nordea överviktar aktier igen - men USA är inte längre favorit

Efter sensommarens börsturbulens drog Nordea ner synen på aktier från övervikt till neutral. Men nu satsar banken på aktier igen, konstaterar Nordeas i sin nyss publicerade marknadssyn. Och från att ha överviktat USA under senare tid har banken nu....

PrivataAffärer - 31 aug 16 kl. 11:10

Nordea överviktar aktier och tillväxtmarknader

Nordea väljer i sin marknadssyn för september att gå upp i risk genom att övervikta aktier samt tillväxtmarknader, både i aktier och obligationer. 2016 har överraskat med positiv avkastning från många tillgångsslag, trots valutakrisen i Kina och....

PrivataAffärer - 31 jan 17 kl. 09:56

Nordea överviktar aktier – och Europa

Nordea behåller övervikt i aktier och underviktar långa räntor. Inom aktier ökas Europa till övervikt och Japan tas ned till undervikt....

PrivataAffärer - 18 jun 15 kl. 10:55

Nordea överviktar aktier trots Greklandsfrossa

Nordea behåller sin positiva syn på aktier. Börsfrossan öppnar för köplägen i kvalitetsbolag, anser bankens aktieexperter....

PrivataAffärer - 30 nov 16 kl. 09:30

Nordea överviktar aktier inför 2017

Nordea behåller övervikt i aktier i sin outlook för 2017 som publiceras i dag. Samtidigt förhåller sig banken neutral mellan regionerna, skriver Nordeas chefsstrateg Michael Livijn....

PrivataAffärer - 03 feb 20 kl. 13:00

Nordea överviktar aktier i februari

Efter en rad besvikelser som tog sin start under inledningen på 2018 verkar den globala ekonomin nu äntligen hittat fast mark under fötterna, skriver investeringsstrategerna i februari månads utgåva av bankens Marknadssyn. – Även om det är för tidigt att helt signalera faran över är ändå riktningsförändringen tydlig. Nedgången har i mångt och mycket varit centrerad till tillverkningssektorn som nu förbättras långsamt.

PrivataAffärer - 12 okt 17 kl. 06:00

Nordea överviktar globala aktier inför stark vinstsäsong

Snart börjar tredje kvartalets rapporter att strömma ut. Nordeas chefsstrateg Michael Livijn tror på överraskningar på uppsidan, samt på en vinsttillväxt på 10-12 procent för 2017. Nordea överviktar därför globala aktier....

Realtid - 20 aug 19 kl. 07:50

Nordea äger aktier i kritiserat fängelsebolag

Nordea äger aktier i omstritt fängelsebolag, Ny vd för Vasakronan, Ny chefsjurist för FI och Håkan Roos ökar i Lendify. Detta är några av rubrikerna i tisdagsmorgonens nyhetssvep..

PrivataAffärer - 31 okt 19 kl. 16:10

Chefsstrategen överviktar aktier i november

Nordea tror inte att den globala cykeln bryts även om den kan böjas ännu mer än hittills. Det ger stöd för riskfyllda tillgångar, menar Michael Livijn. – Tillväxtriskerna har knappast försvunnit, men marknaden har mer än reagerat och investerarna är mer pessimistiska än bolagen, säger han.

PrivataAffärer - 03 maj 18 kl. 06:00

Chefsstrategen överviktar aktier trots allt svängigare marknader

Det första kvartalet i år ser ut att bli det bästa på mycket länge. Vinstutvecklingen har varit det starkaste argumentet för övervikt i aktier. Men marknaderna fortsätter att vara svängiga, och det är förbryllande att kursuppgångarna uteblivit....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Sandviks resultat sämre än väntat

Försäljningen var 20.230 miljoner kr, jämfört med analytikersnittet på 20.529 miljoner kr.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Hur man hanterar oro under en nedgång på marknaden

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Det är helt normalt att känna ångest och oro under turbulenta tider på börsen eller när en björnmarknad når sin botten.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Atlas Copco går bättre än väntat

Här följer en punktvis sammanfattning av rapporten: Vinst över förväntan. Atlas Copco justerade rörelseresultat låg på 4.476 miljoner kr i andra kvartalet.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Analyser: Köp Lundin Mining

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Byggmax till 40 kr, från 36 kr. Rekommendationen minska upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från analyshuset.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Nordax lanserar sparpsykolog

Fler än vanligt oroas över privatekonomin under coronakrisen. Det visar en undersökning som Novus gjort på uppdrag av Nordax Bank. Av föräldrar med barn i åldrarna 5-15 är var femte orolig.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Så renvoverar du smart

Hemestern har gjort fler än någonsin till hantverkare. Det märks också i börsbolagens rapportflod. Byggmax kvartalsrapport som kom i dag, 15 juli, visar en tillväxt på 10 procent och bolagets högsta kvartalsvinst någonsin.

PrivataAffärer - Igår: 11:01

Sparekonom Inte imponerad av storbankerna

Både SEB och konkurrenten Handelsbanken kom med sina rapporter för andra kvartalet i morse.  Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, har tittat närmare på siffrorna och är inte imponerad: –Det är sammanfattningsvis relativt stabila resultat, men samtidigt inte mycket att hurra för. Båda rapporterna präglas inte oväntat av effekterna av covid-19, men SEB:s gör det i långt högre utsträckning.

PrivataAffärer - Igår: 10:27

Små kreditförluster för Handelsbanken

Räntenettot uppgick till 7.622 miljoner kr, jämfört med ett analytikersnitt om 8.116 miljoner.

PrivataAffärer - Igår: 09:05

Aktieanalyser: Köp JM och ABB

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Avanza till behåll från köp. Riktkursen höjs till 178 från 165 kr. Avanza steg 12,5 procent på tisdagen efter sin rapport och stängde på 174:50 kr på tisdagen.

PrivataAffärer - Igår: 08:19

Bättre resultat än väntat för SEB

Ett genomsnitt av 19 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 3.963 miljoner kr. Som väntat hade SEB jämförelsestörande poster på -1 miljard kr.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.