DN > Inrikes

Sunday, 05 July, 21:54

DN - 30 jun 20 kl. 12:43

Två svenskar åtalas för att ha kränkt gravfriden vid EstoniaFör första gången någonsin prövas lagen om gravfrid vid M/S Estonia. I dag åtalas två svenskar för brott mot Estonialagen efter att i. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Estonia, Estonialagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, svenskaråtalas för att ha , kränkt, gravfridenvid , Estonia
SVT - 30 jun 20 kl. 12:35

Två svenskar åtalas för att ha kränkt gravfriden vid Estonia

De två svenskarna ingick i ett filmteam som skulle göra en dokumentär om Estonia. Nu åtalas de för att ha kränkt gravfriden. – Lagen har aldrig prövats av domstol tidigare, säger Helene Gestrin, kammaråklagare på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, i ett pressmeddelande..

Expressen - 05 jan 18 kl. 09:30

Premiepensionen sänks – för en miljon svenskar

Tommy Andersson, 70, har en avkastning på nästan 20 000 kronor i sin PPM-fond.Men pensionshöjningen nästa år är blygsam: Tolv kronor.– Jag har varit så förbannad, säger han.

BT - 04 nov 14 kl. 16:21

Han sågar alla lättkränkta svenskar

Fram med högafflarna och facklorna för nu kommer komikern Tobias Persson till Borås med en show om svenskars nya favoritsyssla: att vara kränkt. Allt handlar om perspektiv på tillvaron. I Sverige finns det människor som blir kränkta när de tvingas lämna en dokusåpa eller en tv-tävling som Hela Sverige bakar.

BT - 02 okt 13 kl. 13:30

Därför är sänkt skatt bra för välfärden

Trots stora skattesänkningar så har inte de samlade skatteintäkterna minskat, utan tvärtom ökat för både stat, kommuner och landsting. Sänkta skatter på arbete och företagande har gynnat välfärden genom att det istället blivit fler som betalar skatt, skriver Jan Ericson. Jobbskatteavdraget har gett löntagare med normala löner nära 20 000 kronor extra i handen varje år.

News55 - 06 okt 16 kl. 12:53

Svenskar bäst på att förnya sina hem – sämst på budget

Svenskar ligger i den globala toppen när det kommer till att prioritera att förnya sitt hem men är bland de sämsta på att hålla sin budget för renoveringen. Hela 49 procent spräcker sin budget på grund av att de valt dyrare material eller produkter än vad som var tänkt från början. Svenskar spenderade i genomsnitt 246 000 kronor på sin senaste renovering vilket är mycket mindre än till exempel amerikaner, tyskar och japaner som i vissa fall spenderar upp till det dubbla.

Dagens PS - 16 okt 19 kl. 07:30

Svenskar rädda för att bli kränkt av jättar

Intrång från storföretag i privatlivet skrämmer, enligt rapport. Som Dagens PS berättade på tisdagen har Internetstiftelsen kommit med en ny undersökning om svenskarnas internetvanor. Den visar bland annat Iphoneägare har bättre ställt än Android-användare.

Politologerna - 06 dec 15 kl. 09:00

Lucka #6: Dags för sänkt rösträttsålder?

Förra årets val till Europaparlamentet innebar en ökning av det svenska valdeltagandet med 5,5 procentenheter till 51,1 procent. För första gången röstade över hälften av de röstberättigade i ett svenskt EU-val. På det hela taget var dock 2014 års EU-val ytterligare ett misslyckande sett till det medborgerliga engagemanget; visserligen sjönk valdeltagandet bara med några tiondelar av en procent, men de 42,6 procent av de röstberättigade EU-medborgarna som begav sig till valurnorna innebar den lägsta andelen någonsin.

Kristianstadsbladet - 08 maj 14 kl. 12:05

Rangers-svenskar inte i Mårts tankar


Natten till torsdagen föll New York Rangers med 2-4 mot Pittsburgh, som tog ledningen i matchserien med 3-1. Natten till lördag kan plötsligt tre svenskar - målvakten Henrik Lundquist, backen Anton Strålman och forwarden Carl Hagelin - vara utslagna ur NHL-slutspelet och möjligen tillgängliga för VM-spel. - Jag har inte tänkt så.

Trelleborgs Allehanda - 08 maj 14 kl. 12:05

Rangers-svenskar inte i Mårts tankar


Natten till torsdagen föll New York Rangers med 2-4 mot Pittsburgh, som tog ledningen i matchserien med 3-1. Natten till lördag kan plötsligt tre svenskar - målvakten Henrik Lundquist, backen Anton Strålman och forwarden Carl Hagelin - vara utslagna ur NHL-slutspelet och möjligen tillgängliga för VM-spel. - Jag har inte tänkt så.

Kristianstadsbladet - 05 jul 14 kl. 10:52

Över fem miljoner svenskar ska ha ett jobb att gå till

Anders Wiklund / SCANPIX

Jobben bygger Sverige starkt. Det är när vi är fler som jobbar som vi kan lägga mer resurser på allt vårt gemensamma. I dag har över 250 000 fler människor ett jobb att gå till jämfört med 2006.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Lena Hallengren: Oerhört allvarligt

Socialministern vill att regelverket stramas åt..

DN - 1 timme sedan

Assistentbedrägerier kostar flera miljarder

Drabbar samhällets mest utsatta • Lucka i lagen försvårar jakten på de kriminella..

DN - 1 timme sedan

Hallengren: Oerhört allvarligt med assistansbedrägerier

Assistansbolag omsätter runt 30 miljarder skattekronor per år. På senare år har oseriösa och kriminella aktörer lyckats ta sig in i….

DN - 1 timme sedan

Lucka i lagen öppnar för bedrägerier för miljarder

Antalet bedrägeriärenden för personliga assistenter har skjutit i höjden. Oseriösa bolag har lyckats svindla sig till flera miljarder….

DN - 1 timme sedan

”Under de sista veckorna i maj så fördubblades våra begravningar”

Under de sista veckorna i maj så fördubblades antalet begravningar i Huddinge kyrka, samtidigt som mycket annat avbokades eller flyttades….

DN - 1 timme sedan

”Kändes som att hela stadion rasade”

Stefano Vecchia har varit ett utropstecken i Sirius under säsongsinledningen. Mot Örebro kom Siriusmittfältaren in efter paus och drog….

DN - 2 timmar sedan

Kvinna död i fransk berg- och dalbaneolycka

En kvinna har dött sedan hon föll ut ur en berg- och dalbana på en nöjespark i Paris på söndagen, skriver CNN..

DN - 3 timmar sedan

71.000 i Spanien får hårda restriktioner efter ny smitta

Omkring 71.000 personer i spanska Galicien sätts under hårda restriktioner efter ett nytt coronautbrott där över 100 personer smittats….

DN - 4 timmar sedan

Stort oljeläckage i Södertälje

Hydraulolja från Scanias fabrik har läckt ut i Strömsviken i Sydhamnen i Södertälje, vilket Länstidningen först rapporterade..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.