Expressen > Nyheter

Friday, 03 July, 12:14

Expressen - I förrgår: 12:37

Filmade Estonia – åtalas för att ha kränkt gravfridenTvå personer åtalas för att ha kränkt gravfriden vid Estonia.De ingick i ett filmteam.– Lagen har aldrig prövats av domstol tidigare och nu får rätten bestämma hur det som har hänt ska bedömas juridiskt, säger åklagare Helene Gestrin..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Estonia, Helene Gestrin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Filmade, Estoniaåtalas för att ha , kränkt, gravfriden
SVT - I förrgår: 12:35

Två svenskar åtalas för att ha kränkt gravfriden vid Estonia

De två svenskarna ingick i ett filmteam som skulle göra en dokumentär om Estonia. Nu åtalas de för att ha kränkt gravfriden. – Lagen har aldrig prövats av domstol tidigare, säger Helene Gestrin, kammaråklagare på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, i ett pressmeddelande..

DN - I förrgår: 12:43

Två svenskar åtalas för att ha kränkt gravfriden vid Estonia

För första gången någonsin prövas lagen om gravfrid vid M/S Estonia. I dag åtalas två svenskar för brott mot Estonialagen efter att i….

GT - 16 dec 19 kl. 17:00

Västsvensk man misstänks ha kränkt gravfriden vid Estonia

En person från Göteborgsområdet står misstänkt för gravfridskränkning vid Estonias vrak. Händelsen ska ha skett i september och förhör hölls med den misstänkte under måndagen.– Det här har aldrig prövats i domstol förut.

Aftonbladet - I förrgår: 12:25

Två åtalas för att ha kränkt gravfriden vid Estonia

▸ Två svenska medborgare har åtalats för brott mot den så kallade Estonialagen, uppger Åklagarmyndigheten i ett….

YLE - 28 jan 20 kl. 18:00

Jurist: Gravfriden inget hinder om Estland vill dyka till Estonia

Den 25-åriga lagen om gravfrid vid Estonia prövas snart för första gången i domstol. Finska polisen har bidragit till förundersökningen mot en svensk man ombord på fartyget Fritz Reuter i september 2019. Tv-teamet gör en dokumentärserie om Estonia för Discovery.

Kristianstadsbladet - 22 sep 14 kl. 15:08

Ny dykteknik hot mot Estonia

Gravfriden vid fartyget Estonia som sjönk för snart 20 år sedan blir allt mer hotad. Nu kommer nya krav på åtgärder för att freda de döda.
Den finska sjöbevakningen har dragit ner sin bevakning och utvecklingen av dyktekniken gör att det i dag inte är några problem att gå ner på det djup Estonia ligger på - 80 meter.

BT - 22 sep 14 kl. 15:08

Ny dykteknik hot mot Estonia

Gravfriden vid fartyget Estonia som sjönk för snart 20 år sedan blir allt mer hotad. Nu kommer nya krav på åtgärder för att freda de döda. Den finska sjöbevakningen har dragit ner sin bevakning och utvecklingen av dyktekniken gör att det i dag inte är några problem att gå ner på det djup Estonia ligger på - 80 meter.

SR - 27 sep 19 kl. 20:00

”Bryt gravfriden vid Estonia”

Bryt gravfriden vid Estonia och undersök fartyget. Det säger den tidigare biskopen i Stockholms stift Caroline Krook, som menar att det är viktigt att ta reda på varför fartyget sjönk..

Dagen - 28 sep 19 kl. 09:50

Tidigare biskop: Bryt gravfriden vid Estonia

Biskop emerita Caroline Krook vill bryta gravfriden vid Estonia och låta undersöka fartyget. Detta för att få reda på varför färjan gick till botten..

Dagen - 28 sep 19 kl. 10:02

Caroline Krook: Bryt gravfriden vid Estonia

Tidigare biskopen vill bryta gravfriden vid Estonia och låta undersöka fartyget..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

En era är över – Boeing slutar tillverka ikonen 747

Snart är det tack och farväl till världens kanske mest ikoniska flygplan – den dubbeldäckade jumbojeten Boeing 747. Det sista exemplaret av 747-8 kommer att rulla ut från fabriken i Seattle om två år, rapporterar Bloomberg News, som också säger att beskedet inte är officiellt än. Därmed är en era inom flyghistorien slut..

Expressen - 45 minuter sedan

M-toppens oro efter orden om volymmål

Stefan Löfven vägrar konsekvent att gå med på volymmål för hur många som får komma till Sverige.Nu kräver Benjamin Dousa (M), att Moderaterna lämnar migrationskommittén om Socialdemokraterna gör upp med Miljöpartiet.– Migrationspolitiken är för viktig för att lämnas åt Miljöpartiet, säger han..

Expressen - 1 timme sedan

Nu kan skåningar testa för corona helt på egen hand

Här är ett viktigt steg i den skånska kampen mot corona. Nu kan alla med misstänkta covid-19-symptom beställa ett självtest. – Vi vet att det finns ett stort intresse hos invånarna att själva kunna ta ansvar och testa sig när man har symtom, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Pia Lundbom..

Expressen - 2 timmar sedan

Frankrikes premiärminister avgår

Frankrikes premiärminister Edouard Philippe avgår, det rapporterar Reuters.Hela regeringen avgår, enligt Élysse-palatset i Paris..

Expressen - 2 timmar sedan

Sabuni får inte träffa sin pappa – eller sin särbo

Coronakrisen har dominerat politiken sedan i mars, men även privat har Nyamko Sabuni påverkats av pandemin.Under våren har L-ledaren inte kunnat träffa vare sig sin särbo Lennart Persson eller sin demenssjuka pappa.I en intervju med Icakuriren berättar hon om oron för att fadern inte ska känna igen henne nästa gång de ses.

Expressen - 3 timmar sedan

Pernilla Månsson Colt nomineras till Årets skåning 2020

Hon växte upp i Örebro och skulle bara bo i Skåne i ett år. Nu har det gått över 25, men programledaren Pernilla Månsson Colt har blivit kvar i Skåne. Nu är en av sju nominerade till Årets skåning.

Expressen - 2 timmar sedan

Falska munskydden kan ha spridit smittan

I veckan avslöjades att falska munskydd köpts in till den svenska coronavården, rapporterar SVT:s uppdrag granskning.Nu säger myndigheterna att bluffmaskerna kan ha bidragit till smittspridning.– Det är otroligt olyckligt att dåliga skydd köptes in, och framför allt att de användes, säger Socialstyrelsens krisberedskapschef Johanna Sandwall till SVT..

Expressen - 3 timmar sedan

Löfven: Nej till bestämda volymmål för migrationen

Det blir inget årligt volymmål för asylinvandring i Sverige, säger Stefan Löfven.Statsministern avfärdar helt Moderaternas förslag.– Vi ska inte ha ett fixt antal människor som innebär att man inte kan stå upp för asylrätten, säger Löfven till Sydsvenskan.

Expressen - 3 timmar sedan

Fortsatta tågproblem mellan Malmö och Lund

Tågstrulet mellan Malmö och Lund är ännu inte helt löst. Det kommer att vara förseningar och inställda tåg på sina håll i Skåne till följd av tågolyckan som inträffade under fredagsmorgonen, enligt Trafikverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.