DN > Inrikes

Saturday, 11 July, 12:07

DN - 30 jun 20 kl. 12:06

Recension: Yan Lianke skriver olidligt spännande om en majsplantaUnder långa partier är det svårt att andas vid läsningen av ”År månader dagar”. Maria Schottenius imponeras av en besynnerligt vältajmad. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Lianke, År, Schottenius

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Recension, Yan, Liankeskriver , olidligt, spännandeom en , majsplanta
SR - 13 jun 13 kl. 13:00

Yan Lianke: "Drömmar om byn Ding"

Den kinesiske författaren Yan Lianke har givit ut ett tiotal romaner och ett antal novellsamlingar och andra prosaböcker. Majoriteten av Yans senaste böcker har varit kontroversiella och omdiskuterade, men också prisade och om­tyckta av av läsarna. Fyra av dem har blivit förbjudna, och det är en av de för­bjudna böckerna som nu föreligger i svensk översättning av Anna Gustavsson Chen: "Drömmar om byn Ding", där handlingen utspelar sig mot bakgrund av den aids-epidemi som bröt ut i författarens hemprovins Henan vid mitten 1990-talet, som ett resultat av den vid­sträckta blodhandeln bland provinsens bönder..

Trelleborgs Allehanda - 10 jun 17 kl. 00:01

Yan Lianke: "De fyra böckerna"

Den kinesiske författaren Yan Liankes "De fyra böckerna" är en satir över en diktaturs kompromisslösa styrmedel och över allt och alla som offras. Kulturskribenten Thomas Kjellgren ser den som en viktig påminnelse om – och för – alla de politiska landskap som drabbats av minnesförlust..

Kristianstadsbladet - 10 jun 17 kl. 00:01

Yan Lianke: "De fyra böckerna"

Den kinesiske författaren Yan Liankes "De fyra böckerna" är en satir över en diktaturs kompromisslösa styrmedel och över allt och alla som offras. Kulturskribenten Thomas Kjellgren ser den som en viktig påminnelse om – och för – alla de politiska landskap som drabbats av minnesförlust..

Sydsvenskan - 18 mar 19 kl. 07:00

Yan Lianke är en verkligt säregen författare

Gabriella Håkansson läser en mörkt civilisationskritisk roman..

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 19 kl. 07:00

Yan Lianke är en verkligt säregen författare

Gabriella Håkansson läser en mörkt civilisationskritisk roman..

Uppsalanyheter.se - 28 nov 18 kl. 03:15

Recension: Stämningsfullt med Mipso på Katalin

Recension: Kvartetten Mipso från North Carolina förgyllde tisdagskvällen på Katalin, när de spelade under Katalins och Rootsy Musics klubbkoncept Klubb Uffe. Kvartetten Mipso från North Carolina förgyllde tisdagskvällen på Katalin, när de spelade under Katalins och Rootsy Musics klubbkoncept Klubb Uffe.   Mipsos lågmälda bluegrass och americana togs emot väl av den relativt stora publik som hade tagit sig till Katalin denna kyliga tisdagskväll i november.

Uppsalanyheter.se - 13 nov 19 kl. 20:01

Recension: Mipso och Mikaela Finne på Katalin

Recension: Säsongens sista Klubb Uffe spelning på Katalin bjöd på massor av musik och fina röster. Mikaela Finne med rötterna i finska Österbotten inledde kvällen innan huvudakten Mipso från North Carolina. Det blev verkligen en helkväll och den relativt stora skara som tagit sig ut i november-rusket var mycket entusiastisk.

Kristianstadsbladet - 11 okt 12 kl. 15:22

Mo Yan slängde på luren

Foto: Scanpix
Den kinesiske författaren Mo Yan är årets Nobelpristagare i litteratur.När TT når honom vill han inte bli intervjuad utan slänger på luren. - Det går inte för sig, säger författaren.

BT - 11 okt 12 kl. 18:55

Mo Yan - både följsam och kritisk

Den kinesiska regimen hälsade den yttersta upphöjelsen av Mo Yan med stolt nationalism.
Men bland förtryckta dissidenter i Kina står den 57-årige författaren i lägre kurs.
När Svenska akademien meddelade vem som fått årets Nobelpris i litteratur i dag, skrek en kinesisk tv-fotograf rakt ut och knöt näven i en segergest under kristallkronorna i den tättpackade börssalen i Gamla stan.

Kristianstadsbladet - 07 dec 12 kl. 20:19

Mo Yan om fantasins kraft

Mo Yans Nobelföreläsning tog inte mer än två dagar att skriva har han sagt, men den spänner över ett helt författarskap. - Jag sade till mig själv, säg bara sanningen. Då var det enkelt att skriva.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Ny lag väcker oro om rättssäkerhet i Turkiet

Turkiska nationalförsamlingen har godkänt en ny lag som många advokater befarar ska splittra skrået och i förlängningen hota….

DN - 1 timme sedan

Hård press på "snåla" Sverige inför EU-strid

Många EU-ledare vill tala ”snåla” Sverige till rätta inför striden om EU:s långtidsbudget och coronakrisstöd på det kommande toppmötet..

DN - 1 timme sedan

Madeleine McCanns kropp eftersöks i brunnar i Algarve

Portugisisk polis söker i brunnar på orter längs Algarvekusten efter flickan Madeleine McCanns kropp, rapporterar portugisisk tv..

DN - 2 timmar sedan

Man anhållen för våldtäkt

En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för våldtäkt. Brottet ska ha ägt rum i en bostad i Gislaved, dit polisen larmades vid….

DN - 2 timmar sedan

Lotta Olsson tipsar: Sommarens fem bästa feel good-böcker

Marian Keyes skriver om familjeliv och ätstörningar, Denise Rudberg om andra världskriget, Clare Mackintosh om moraliska dilemman, Mhairi….

DN - 3 timmar sedan

Bollen och boken väcker inspiration i Biskopsgården

Pandemin sätter stopp för mycket, men inte möjligheten för unga i Biskopsgården att spela basket med polisen och låta sig inspireras av….

DN - 4 timmar sedan

Många döda i oväder i Nepal

Minst 23 personer har omkommit i översvämningar och efterföljande jordskred i Nepal, enligt myndigheterna i landet..

DN - 4 timmar sedan

Anhållen för mordförsök i Vallentuna

En person har anhållits misstänkt för mordförsök, efter att en person sent på fredagskvällen knivskurits på Tuna torg i Vallentuna, norr om….

DN - 5 timmar sedan

Familjen i centrum för sittande presidenten Andrzej Duda

President Andrzej Duda har ett budskap som han försöker inpränta i väljarna: Det är den polska familjen som står i centrum för det land han….

DN - 5 timmar sedan

Utmanaren Rafal Trzaskowski vill ena – undviker laddade ämnen i nationalkonservativa fästen

Rafal Trzaskowski, borgmästare i Warszawa och utmanare i söndagens presidentval, satsar i valspurten på ett enande och försonligt budskap..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.