YLE > Finland

Monday, 13 July, 15:28

YLE - 30 jun 20 kl. 11:36

Hotellen och restaurangerna kämpar med det låga antalet besökare - facket önskar sänkt mervärdesskatt för att rädda branschenFinska gränserna stängda för viktiga turistland..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotellenoch , restaurangerna, kämparmed det , lågaantalet , besökare, facket önskar sänkt mervärdesskatt för att rädda branschen
Affärsvärlden - 12 okt 15 kl. 14:14

Bästa restaurangerna för affärsmöten

Nyhetsbyrån Bloomberg har listat de restauranger som lämpar sig bäst för affärsmöten i London och New York..

Sydsvenskan - 30 nov 14 kl. 04:00

Vad ska Italien leva av om fem-tio år?

Jag reser i ett höstligt, varmt och bedövande vackert Toscana. Piazzorna är tomma, restaurangerna är stängda. I vanligtvis proppfulla städer som Montepulciano eller Siena syns plötsligt lokalbefolkningen.

YLE - 04 feb 15 kl. 04:00

Företagare hoppas på mindre byråkrati

Företagaren Carl-Gustav From i Fiskars har några decenniers erfarenhet av hotell- och restaurangbranschen. Det han hoppas på av politikerna är mindre byråkrati och färre regler. Han ser optimistiskt på hotell- och konferensverksamheten i Fiskars.

Kristianstadsbladet - 02 nov 12 kl. 12:19

En kamp för att få vardagen att fungera

Foto: Matti Stenrosen
Även om det värsta av orkanen Sandy är över kämpar befolkningen i hårt slagna New Jersey fortfarande för att få vardagen att fungera.
Störst problem utgör strömavbrottet, som orsakats antingen direkt av Sandys härjningar eller indirekt på grund av exempelvis översvämningar. Det är lite kusligt att köra igenom nästan helt mörklagda städer där poliser tvingas stå i gatukorsningar för att dirigera trafiken, eller att köra förbi nedsläckta shoppingcentrum, vars parkeringsområden annars brukar vara helt fulla av bilar.

GT - 16 maj 15 kl. 06:30

Petter Stordalen hyllar sin hustru: ”Mer stolt”

GÖTEBORG/BORÅS. Hotellmagnaten Petter Stordalen öppnar fyra nya hotell i Västsverige – ett i Göteborg och tre i Borås. Men det är inte bara de nya hotellen som ger den norske miljardären glädje och stolthet utan också hustrun Gunhild som kämpar för sitt liv i en dödlig sjukdom.

PrivataAffärer - 01 jun 20 kl. 08:27

UC: Konkurserna åter på normala nivåer

”Många hade befarat att antalet företagskonkurser skulle fortsätta att öka men så har det inte blivit. Många företag som gick i konkurs under den första vågen hade dålig lönsamhet i sin sista årsredovisning. De var i regel små verksamheter med några detaljhandelskedjor inom mode som ett undantag.

BT - 26 feb 13 kl. 17:07

Nu krävs det bättre recept!

Man kan inte legitimera ett lagbrott genom att bortförklara det som samhällskritik eller protest mot slöseri. Oavsett om man kallar det ?dumpster diving?

Kristianstadsbladet - 12 mar 13 kl. 14:45

Hemlige kocken granskar restauranger

Allt fler svenskar äter ute på restauranger allt oftare men få vet vad det är de betalar för. "Hemlige kocken", Mats-Eric Nilsson, har i sin kommande bok "Saltad nota" satt restaurangbranschen under lupp och upptäckt att halvfabrikat, långa rader av e-nummer och vattensprutade kycklingar är vad som ofta serveras.
Avslöjanden om hästkött i Findus lasagner och Ikeas köttbullar samt avföringsbakterier i möbeljättens chokladtårtor har chockerat konsumenterna de senaste veckorna.

YLE - 20 feb 14 kl. 13:35

Omfattande uteserveringsbojkott hotar i Helsingfors

Omkring 130 restauranger i Helsingfors hotar med att inte alls öppna sin uteservering till sommaren om inte stadens direktiv förändras. Det här framkommer i en medlemsgallup som turism- och restaurangförbundet Mara gjort. - Vi anser att direktiven för uteserveringarna i Helsingfors bör vara rimliga.

YLE - 22 dec 15 kl. 06:36

”I köket måste man vara en tuffing”

Fördomarna får mig att kämpa ännu mer. Det säger kocken Karoliina Karusuo som arbetat inom restaurangbranschen i knappt tio år. Trots att cirka sextio procent av de utexaminerade kockarna från restaurangskolan Perho är kvinnor, lyser de med sin frånvaro i Helsingforsrestaurangernas à la carte-kök.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Man i kläm under terränghjuling i Antskog

Fick inte livshotande skador..

YLE - 7 timmar sedan

Olycksutredningscentralen utreder också Jyväskyläbranden – branden beskrivs som exceptionell

Branden spred sig ovanligt snabbt och byggnaden var ny..

YLE - 8 timmar sedan

Många inbrott på båtar i Pargas - polisen ber om tips

Svårt att skydda sin båt från tjuvar..

YLE - 9 timmar sedan

Domstol: Raseborg fick inte säga upp lärare utan att utreda omplacering

Lektorn får behålla sitt jobb..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.