Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 08 July, 09:34

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 20 kl. 11:21

Netanyahu i rävsax om israelisk annekteringIsrael och USA spelar högt. En full israelisk annektering på det ockuperade Västbanken riskerar att omkullkasta omvärldens relationer med regionen på ett sätt som inte har skett sedan oljekrisen 1973, enligt en expert. Frågan är vem som ens vill ha en a.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
USA, Västbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Netanyahui , rävsaxom , israelisk, annektering
Sydsvenskan - 30 jun 20 kl. 11:21

Netanyahu i rävsax om israelisk annektering

Israel och USA spelar högt. En full israelisk annektering på det ockuperade Västbanken riskerar att omkullkasta omvärldens relationer med regionen på ett sätt som inte har skett sedan oljekrisen 1973, enligt en expert. Frågan är vem som ens vill ha en a.

Aftonbladet - 30 jun 20 kl. 11:21

Netanyahu i rävsax om israelisk annektering

▸ Israel och USA spelar högt. En full israelisk annektering på det ockuperade Västbanken riskerar att omkullkasta….

GöteborgsPosten - 30 jun 20 kl. 15:42

Netanyahu i rävsax om israelisk annektering

Israel och USA spelar högt. En full israelisk annektering på det ockuperade Västbanken riskerar att omkullkasta omvärldens relationer med regionen på ett sätt som inte har skett sedan oljekrisen 1973, enligt en expert..

Världen Idag - 04 sep 19 kl. 01:00

Planerar Netanyahu för en annektering?

I söndags gjorde premiärminister Benjamin Netanyahu sitt hittills tydligaste uttalande angående annektering av delar av Judéen och Samarien, även kallat Västbanken. Det är i första hand tal om de judiska samhällena (bosättningarna). De flesta större samhällena, såsom Gush Etzion, Ma’ale Adumim och Mod’in Illit, befinner sig inte på andra sidan den så kal­lade Gröna linjen, som markerar Västbanken, så att införliva dem skulle därmed inte medföra några stora territoriella ingrepp.

Aftonbladet - 28 jan 20 kl. 23:14

Netanyahu tar steg mot annektering

▸ I den fredsplan som USA:s president Donald Trump, flankerad av Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, presenterade….

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 20 kl. 23:14

Netanyahu tar steg mot annektering

I den fredsplan som USA:s president Donald Trump, flankerad av Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, presenterade på tisdagen föreslås flera områden på den ockuperade Västbanken bli israeliska. Israel förbinder sig att under en fyra år lång förhan.

UNT - 28 jan 20 kl. 23:14

Netanyahu tar steg mot annektering

I den fredsplan som USA:s president Donald Trump, flankerad av Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, presenterade på tisdagen föreslås flera områden på den ockuperade Västbanken bli israeliska..

GöteborgsPosten - 28 jan 20 kl. 23:16

Netanyahu tar steg mot annektering

I den fredsplan som USA:s president Donald Trump, flankerad av Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, presenterade på tisdagen föreslås flera områden på den ockuperade Västbanken bli israeliska..

SVT - 10 sep 19 kl. 21:40

Netanyahu: Israelisk suveränitet i Jordandalen

Om han vinner valet den 17 september tänker Israels premiärminister Benjamin Netanyahu införa israelisk suveränitet i bland annat Jordandalen på den ockuperade Västbanken. Kort efter uttalandet rapporterade flera internationella nyhetsbyråer att Netanyahu fick avbryta ett kampanjmöte. Anledningen var uppgifter om raketattacker från Gaza..

GöteborgsPosten - 10 sep 19 kl. 19:34

Netanyahu: Israelisk suveränitet i Jordandalen

Om han vinner valet den 17 september tänker Israels premiärminister Benjamin Netanyahu införa israelisk suveränitet i bland annat Jordandalen på den ockuperade Västbanken..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Boende: Känns lite som att sitta i fängelse

– Det är lite uppgivet. Antalet coronafall har gått upp väldigt mycket senaste veckan så alla är medvetna om att vi måste göra detta, säger Emma Wallström, som drabbas då miljonstaden Melbourne stängs på grund av smittspridningen. Den australiska staden.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen inleder nedåt

Stockholmsbörsen inleder handelsdagen nedåt. Vid öppning är OMXS-index ned 0,7 procent. Bland OMXS30-bolagen rusar vitvarujätten Electrolux efter tisdagens omvända vinstvarning.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

EU laddar för grön vätgas

Ut med naturgasen och in med förnybar vätgas. Så lyder tankarna inför de energiplaner som EU-kommissionen ska presentera under onsdagen. I utläckta förslag talas bland annat om att fasa ut användandet av naturgas så att den år 2050 bara utgör 20 procent.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Merkel i EU-parlamentet

Hur ska EU-länderna kunna enas om coronastöd och en ny långtidsbudget? Det blir en av huvudfrågorna till Tysklands förbundskansler Angela Merkel när hon under onsdagseftermiddagen talar i EU-parlamentet, med anledning av att Tyskland nu tagit över som o.

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Folk renoverar mera

Hallänningarna lägger mer pengar på att restaurera till sina hem. Det visar färsk statistik..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Fransk ekonomi studsar tillbaka

Frankrikes ekonomi är på väg att studsa tillbaka rejält under andra halvåret, enligt franska statistikbyrån INSEE. Under tredje kvartalet väntas en återhämtning med 19 procent och sedan ytterligare tre procent under fjärde kvartalet. För året som helhet.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Ökad försäljning i Ica-butikerna

Försäljningen i Ica-butikerna steg med 8,7 procent i juni jämfört med samma period 2019. I jämförbara butiker ökade samtidigt försäljningen med 8,5 procent, uppger Ica-gruppen i ett pressmeddelande. Totalt uppgick försäljningen till drygt 11,6 miljarder.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

ELN begär nytt eldupphörför

Colombias vänstergerilla ELN (Nationella befrielsearmén) vill ha ett nytt eldupphör på grund av coronapandemin, med målet att återuppta fredsförhandlingarna med regeringen. ELN:s uttalande kommer efter det att FN:s säkerhetsråd antagit en resolution om.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Levi Strauss behöver krympa

Amerikanska klädbolaget Levi Strauss, mest känt för sina jeans, kommer att krympa personalstyrkan med 15 procent motsvarande 700 medarbetare. Åtgärden innebär en kostnadsbesparing årligen på 100 miljoner dollar. Beskedet kom i anslutning till bolagets d.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Jobb på Posten i väntan på OS: ”För lite att göra”

Angelica Bengtsson om sin nya vardag och varför hon räknar med tävlingar i Tokyo 2021..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.