Computer Sweden > IT

Sunday, 05 July, 21:13

Computer Sweden - 30 jun 20 kl. 11:08

Microsoft steppar in – ska höja digital kompetens runt svenska datacenter
Uppdaterade gymnasieutbildningar, vuxenutbildning, donerad utrustning till datacenterlabb, praktikmöjligheter och mentorskap. Det ingår i ett paket för att stärka den lokala digitala kompetensen i Gävle och Sandviken där Microsoft bygger datacenter..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
Gävle, Sandviken, Microsoft

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Microsoft, stepparin ska , höja, digital, kompetens, runtsvenska , datacenter
IDG - 30 jun 20 kl. 11:08

Microsoft steppar in – ska höja digital kompetens runt svenska datacenter


Uppdaterade gymnasieutbildningar, vuxenutbildning, donerad utrustning till datacenterlabb, praktikmöjligheter och mentorskap. Det ingår i ett paket för att stärka den lokala digitala kompetensen i Gävle och Sandviken där Microsoft bygger datacenter..

Dagens PS - 01 mar 17 kl. 11:23

Skällde ut Microsoft – blev partners

Avhyvlingen från den svenska bildtjänsten Pickits grundare blev nämligen startskottet till Microsofts samarbete med bolaget. Det skriver Digital och uppger att Microsoft nu köper under 40 procent av Pickit, som stänger en investeringsrunda på 4,6 miljoner dollar (knappt 42 miljoner kronor) och där kapitalet kommer från Microsoft Ventures, Almi Invest och två internationella investerare, som enligt sajten vill vara anonyma. Exakt hur mycket Microsoft pumpar in är höljt i dunkel – det vill inte Pickit avslöja men säger till Digital att det är ett betydande belopp.

Dagensanalys.se - 12 mar 18 kl. 09:08

Med Microsoft Pix kan du scanna visitkortet och hooka upp med din nya vän på LinkedIn

Ja, det finns fortfarande visitkort trots att vi bär omkring på elektronik för tusentals kronor. Det har nu Microsoft insett och vill därför erbjuda möjligheten att scanna av visitkortet och sen göra informationen digital. Idén är att du ska scanna av dina nya väns visitkort och sen direkt hitta hen på LinkedIn (som Microsoft köpte tidigare) och då bli BFF även online.

YLE - 16 nov 16 kl. 12:35

Statens post blir digital – alla ska ha e-post 2018

Staten går över till digital postgång om ett drygt år. Medborgarna får en digital postlåda dit all statlig post från Folkpensionsanstalten, Trafikverket och Skatteverket skall landa i framtiden. - Det är egentligen bra frågan om att använda e-post.

Dagensanalys.se - 14 mar 17 kl. 11:09

Google och Microsoft utmanar Slack

Kriget om digital internkommunikation intensifieras då Microsoft lanserar Teams för att utmana Slack och Google kommer snart med en vass utmanare i deras G Suite. Konkurrensen om företagens interna kommunikation blir nu ännu tuffare då Google släpper en utmanare till Slack till  Suite som lanserats under bolagets stora molnkonferens Google Next i San Francisco och Microsoft släpper sitt verktyg Teams idag Prabhakar Raghavan chef för Apps på Google säger att man som vanligt har lyssnat in vad företagen faktiskt vill ha och att det hela tiden har varit den gängse modellen för G Suit, och nu lanserar MANen tydlig utmanare till Slack. – G Suite föddes i molnet och Google har alltid haft fokus på att det skall vara anpassat till företaget.

Nyan - 15 feb 18 kl. 15:45

Digital skola rustar barn inför framtiden

Hur vi rustar våra barn för de utmaningar som den digitaliserade världen kommer att bjuda på i framtiden. Det är digital mognad, enligt Jerker Porat, läroinspiratör för Microsoft. Vi blir mer och mer beroende av den digitala världen.

Dagensanalys.se - 28 jul 17 kl. 13:49

Ooyala samarbetar med ZoneTV och Microsoft inom AI- programmering för bättre TV

”Vårt samarbete med Microsoft innebär att våra kunder kan använda Microsoft Cognitive AI Services för att extrahera data helt automatiskt,”säger David Mühle, regionchef från Ooyala och tillägger ”det här är en verklig ”game changer.” ”Machine Learning och datorer får äntligen göra det de är bäst på även inom TV, nämligen snabbt och effektivt och utan någon ansträngning addera metadata, översätta till olika språk med mera. Och allt detta till en mycket låg kostnad.

Dagensanalys.se - 26 sep 16 kl. 18:07

Adobe och Microsoft i nytt molnsamarbete

Nu inleder Adobe och Microsoft ett nytt molnsamarbete. Adobe ska leverera sina molntjänster via Microsoft Azure samtidigt som Microsoft gör Adobe till sin ”Preferred Marketing Service” för Dynamics 365 Enterprise. I dag presenterades planer på ett nytt strategiskt samarbete mellan Adobe och Microsoft.

Dagensanalys.se - 13 jul 18 kl. 10:05

Smart verktyg från Microsoft – en digital whiteboard

Microsoft har tagit fram ett riktigt coolt program för att låta teams jobba tillsammans på en digital Whiteboard. I nedan klipp kan du se hur Microsoft Whiteboard fungerar:  .

Dagensanalys.se - 25 sep 18 kl. 13:52

Microsoft, SAP och Adobe samarbetar om öppen kunddata

I måndags berättade jätteföretagen om sitt nya samarbete inom Open Data Initiative, under konferensen Microsoft Ignite. Vad det hela handlar om är möjligheten att dela data med varandra. All data kommer att delas mellan företagen i Microsoft Azure.

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - I förrgår: 11:13

Huawei utlyser utvecklartävling – vinnarna får dela på en miljon dollar


Kinesiska telekomjätten Huawei försöker skapa sitt eget ekosystem av mobilappar och tjänster, och därmed utmana Android och IOS. Nu utlyser de en tävling i att utveckla appar – där vinnarna får dela på en miljon dollar..

Computer Sweden - I förrgår: 09:37

16 europeiska banker utmanar amerikanska kortjättar


2022 ska ett europeiskt betalsystem vara på plats om 16 banker från Tyskland, Frankrike, Spanien, Nederländerna och Italien får som de vill. Syftet är att utmana jättar som Visa och Mastercard ­– och också Google och Alipay,.

Computer Sweden - I förrgår: 07:00

Skifte i vården – vårens explosion av digitala möten är bara början


Digitala vårdtjänster har vuxit fram under senare år men den riktiga skjutsen i breda åldersgrupper har uteblivit. Coronakrisen ändrade det. Från regionerna rapporteras en ökning av användningen på flera hundra procent.

Computer Sweden - 02 jul 20 kl. 09:39

Tesla kör om Toyota – blir världens högst värderade biltillverkare


Elbilstillverkaren Tesla nådde under onsdagen all-time-high på börsen och passerade därmed Toyota som världens största biltillverkare, åtminstone sett till börsvärde..

Computer Sweden - 02 jul 20 kl. 09:08

Protester mot Googles Fitbitköp – oro över integritet


20 konsumentorganisationer från hela världen varnar för att Googles köp av Fitbit kan skada både integritet och konkurrens. Ännu har EU inte avgjort om affären ska gå igenom utan vidare granskning..

Computer Sweden - 02 jul 20 kl. 07:00

Nets digitaliserar passet – avancerad 3D-teknik matchar biometridata


Säker identifiering är något vi är bortskämda med i Sverige, men alla har inte ett e-id ens i Sverige, och i de flesta länder är systemet långt borta. Med biometridata och avancerad 3D-teknik kan nu alla identifiera sig digitalt med sitt pass..

Computer Sweden - 01 jul 20 kl. 14:20

USA klassar Huawei och ZTE som nationella säkerhetshot


Den amerikanska myndigheten för etermedier FCC kommer inte längre använda sig av varken utrustning eller tjänster från de kinesiska företagen..

Computer Sweden - 01 jul 20 kl. 09:50

Google förvärvar smarta glasögon-utvecklare


Google har förvärvat North, som tidigare hette Thalmic Labs, och som utvecklar smarta glasögon. Dessa visualiserar datoriserad information i ett lager över den verkliga världen..

Computer Sweden - 30 jun 20 kl. 15:33

Nokia tar hem 5g-kontrakt med Taiwan Mobile


Det finska företaget har samarbetet med Taiwan Mobile sedan 1973 och även levererat telekommunikationsutrustning för operatörens 2g, 3g och 4g-nätverk. .

Computer Sweden - 30 jun 20 kl. 12:30

Kontorsarbetet kommer tillbaka – men våra hemkontor måste utrustas också


Coronapandemin fick kontorsarbetande att på allvar börja jobba på distans. I framtiden blir det naturligt att varva kontorsarbete med hemarbete – och då måste arbetsgivare också förse oss med det vi behöver..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.