DN > Utrikes

Friday, 10 July, 02:28

DN - 30 jun 20 kl. 11:09

”Vår sjukvård är byggd för en annan tid”Hälso- och sjukvården är byggd efter föråldrade behov och måste organiseras om från grunden..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vår sjukvårdär , byggdför en annan , tid
BT - 23 okt 18 kl. 04:00

Negativ trend inom sjukvården tar tid att vända

Svar på insändaren ”Hur ska Säs bryta negativ spiral?”, BT 12/10..

BT - 12 jan 15 kl. 12:57

Nya inköpssystemet i västsvenska sjukvården får svidande kritik

"Marknadsplatsen", det elektroniska inköpssystemet i den västsvenska sjukvården, får skoningslös kritik i en oberoende konsultrapport.
Bland annat skulle systemet frigöra resurser till mer patientarbete men blev istället en svår tidstjuv för redan pressad vårdpersonal. Problemen med e-handelsplatsen, som efter att ha beslutats 2009 kom igång 2012, mötte redan från början hård kritik från alla håll i regionens förvaltning, såväl inom sjukhusen som inom primärvården.

GöteborgsPosten - 19 mar 14 kl. 18:00

Skylla på andra löser inte sjukvårdens problem

En politik byggd på retorik, som den rödgröna, räcker inte långt. Byråkratiska mellanled måste bort och den tungrodda administrationen minskas så mer tid kan läggas på att träffa patienter, skriver Johnny Magnusson (M)..

BT - 10 okt 13 kl. 13:55

Stora utmaningar för sjukvården

Tidsbristen inom vården får konsekvenser. Antalet anmälda fall av allvarliga skador eller händelse med för risk för allvarliga skador har ökat med cirka 40 procent sedan 2006. Det duger inte, skriver Phia Andersson och Helen Eliasson.

Cornucopia - 14 nov 14 kl. 15:19

Stora skillnader i privata sjukvårdsförsäkringar - längre väntetider än offentlig vård

Har du en privat sjukvårdsförsäkring? I praktiken kan det vara en mycket stor skillnad mellan dessa, både mellan olika bolag och även var i landet man bor. Det rekommenderas att faktiskt fejktesta sin privata sjukvårdsförsäkring och sedan omedelbart avboka om man faktiskt får en tid.

Helsingborgs Dagblad - 09 aug 15 kl. 04:00

Vår familj har tappat förtroendet för sjukvården

Jag har tillhört den grupp som aldrig säger emot en läkare. Jag har litat på att en läkare eller sjuksköterska alltid vet vad de gör. Mina föräldrar är likadana.

Sydsvenskan - 09 aug 15 kl. 04:00

Vår familj har tappat förtroendet för sjukvården

Jag har tillhört den grupp som aldrig säger emot en läkare. Jag har litat på att en läkare eller sjuksköterska alltid vet vad de gör. Mina föräldrar är likadana.

YLE - 18 jun 15 kl. 04:31

Svenskt sjukvårdsföretag lockar vårdpersonal

När patienter i Stockholms landsting ringer sjukvårdsupplysningen svarar en en sjukskötare i Österbotten. Det svenska företaget MedHelp har verksamhet i Vasa och i Jakobstad och intresset för att jobba i företaget är stort bland sjukvårdare i Jakobstad - Vårt informationstillfälle med öppet hus i Jakobstad lockade hela 90 sjukskötare, barnmorskor och hälsovårdare, det var rekord, säger Brita Brännbeck som är regionchef för Medhelp i Finland. MedHelps regionchef Brita Brännbeck.

BT - 21 jul 14 kl. 08:45

Mer pengar till sjukvården

Välfärden har varit avgörande för Sveriges utveckling, och för att varje enskild individ ska kunna leva ett fritt och självständigt liv. Men nu ser vi att någonting håller på att gå sönder. Allt fler upplever att sjukvården har blivit sämre de senaste åren.

BT - 18 jan 15 kl. 15:44

Hur kunde det gå så illa med sjukvården?

Jag läser med förfäran som första nyhet i BT 15/1: ”29-åring fick felaktig diagnos efter stroke”. Jag har svårt att ta in denna tragiska missbedömning och att det snabbt ställdes diagnosen att patienten drabbats av kristallsjuka, vilket två dagar senare visade sig vara en oerhört allvarlig blödning i hjärnan. Svensk sjukvård har genom åren haft ett gott betyg vid internationell jämförelse.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Kvinna omkom i busskrock norr om Säffle

En kvinna omkom när en buss och en personbil krockade på väg 175 norr om Säffle i Värmland på torsdagen, rapporterar lokala medier..

DN - 3 timmar sedan

Straffdrama på Strandvallen när Malmö gick till final

Malmö FF är klart för cupfinal efter straffdrama på Strandvallen i Hällevik. Det var mållöst efter 120 minuter..

DN - 5 timmar sedan

Dockorna, del 20 av 57

Tjafs, säger du? Vad heter han, Ari…?” ”Ari Soini.

DN - 5 timmar sedan

Kritiserade konstnärlig forskning – fick avhandling underkänd

För första gången har en konstnärlig avhandling underkänts i Sverige. Scen- och performancekonstnären Bogdan Szyber vid Stockholms….

DN - 6 timmar sedan

Coronakrisen 9 juli: Det behöver du veta

DN sammanfattar nyheterna om det nya coronaviruset torsdag den 9 juli..

DN - 6 timmar sedan

Svenska charterbolag börjar flyga till Medelhavet – detta gäller på orterna

Snart lyfter charterplan mot Kroatien och de grekiska öarna. Samtidigt växer oron för ökad smittspridning i regionen efter att kurvorna för….

DN - 6 timmar sedan

Pant på mobiler och paddor utreds

Pant på mobiltelefoner, mer återbruk av byggmateriel och minskad plastanvändning..

DN - 6 timmar sedan

Irlands finansminister vald till eurogruppens ordförande

Irländske finansministern Paschal Donohoe har valts till eurogruppens ordförande, rapporterar nyhetsbyråerna AFP och Reuters..

DN - 7 timmar sedan

WHO låter oberoende kommitté granska egna hanteringen av pandemin

FN:s världshälsoorganisation WHO meddelade på torsdagen att en oberoende kommitté bildas med uppdrag att utreda hur WHO hanterat covid-19-.

DN - 8 timmar sedan

Seouls borgmästare hittad död

Anmäldes försvunnen av sin dotter på torsdagseftermiddagen, lokal tid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.