SR > Vetenskap

Tuesday, 14 July, 05:10

SR - 30 jun 20 kl. 10:10

Idag är det internationella asteroiddagenFN har instiftat dagen för att öka medvetenheten och intresset för asteroider, som alltså är himlakroppar som har en omloppsbana runt solen..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Idagär det , internationella, asteroiddagen
Världen Idag - 22 mar 17 kl. 10:26

Kyrkomedlem: ”Jag ger inte pengar i internationella kollekten”

Att kollektpengar kan gå till abortrådgivning och att förändra strukturer i Hbtq-frågor är inget som gläder alla Svenska kyrkans medlemmar. En person berättar för Världen idag att han inte lägger pengar i kollekten när den går till Svenska kyrkans internationella arbete..

Världen Idag - 08 jan 15 kl. 00:00

Palestina blir medlem i Internationella brottsmålsdomstolen

PA-presidenten Mahmoud Abbas undertecknade på nyårsaftonen en ansökan om medlemskap i Internationella brottsmålsdomstolen (ICC), vilken sedan lämnades in fredagen den 2 januari. På tisdagen meddelade FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon att ansökan beviljats och att staten Palestina från och med april kommer vara medlem i ICC. Mahmoud Abbas ansökan har lett till ökade diplomatiska spänningar mellan Israel och PA.

Världen Idag - 05 sep 13 kl. 12:02

Världen idag största vinnaren

Världen idag blir den stora vinnaren när presstödsreglerna görs om. Det erfar tidningen Medievärlden. Enligt tidningens beräkningar skulle det statliga presstödet enligt liggande förslag öka med hela 28 procent för Världen idag från och med år 2017, vilket är den procentuellt största ökningen för samtliga svenska tidningar med stöd från presstödsnämnden.

Världen Idag - 09 mar 14 kl. 15:29

Lukas Berggren: Världen idag är en evangelisk, karismatisk tidning

Ulf Ekman lämnar Livets ord och blir katolik. Det är den stora nyheten i måndagens tidning. I en exklusiv intervju med Världen idag berättar Ulf och Birgitta Ekman om sitt beslut.

Världen Idag - 28 sep 17 kl. 08:18

Världen idag får egen App

Numera kan man även läsa Världen idag via app. – Det här känns jätteroligt, säger Henrik Lundell som ansvarat för den nya appen på Världen idag..

Världen Idag - 25 jun 14 kl. 08:57

Världen idag rapporterar från Visby

Världen idag kommer att finnas på plats i Almedalen under nästa vecka för att rapportera och analysera utspelen och nyheterna. Tidigare år har tidningen även arrangerat en del egna seminarier, men i år kommer allt fokus vara på att rapportera och kommentera från det stora utbudet, både på webb och i papper. – Vår ambition är att hålla alla våra läsare uppdaterade om det som sker i Almedalen och som har särskild bäring på kristen tro och kristna värderingar.

Världen Idag - 11 aug 14 kl. 16:51

Världen idag testar tv-magasin

I en tv-studio i småländska Stockaryd har i dag, måndag, pilotavsnittet av tv-programmet "Hetluft" fått sin slutfinish i redigeringen. Det är Världen idag-medarbetarna Tommy Dahlman och Marcus Birro som tillsammans med chefredaktören Lukas Berggren håller i värdskapet. I programmet möter de gäster och en artist och allting avslutas med en tre minuter lång reflektion av Marcus Birro.

Världen Idag - 14 mar 17 kl. 00:01

Världen idag ökar kraftigt

Upplagan för tidningen Världen idag steg med nästan 18 procent förra året. En av förklaringarna är en ökad satsning på marknadsföring och prenumerationsförsäljning. – Många människor har jobbat hårt och uthålligt för att detta skulle bli möjligt, och många läsare har engagerat sig för att hjälpa tidningen, säger Lukas Berggren, vd och chefredaktör..

Världen Idag - 12 maj 17 kl. 09:43

Minus till plus för Världen idag

Efter ett år av nedskärningar, tuffa prioriteringar och inte minst bön kunde styrelsen för Världen idag AB i veckan redovisa ett blygsamt men dock positivt resultat för 2016..

Världen Idag - 01 dec 17 kl. 07:00

Stefan Gustavsson blir ledarskribent på Världen idag

Från och med i dag kommer teologen Stefan Gustavsson vara en av dem som skriver ledartexter för Världen idag. – Det känns mycket roligt, säger han och berättar att han brinner för sanningsfrågor..

Fler nyheter från SR

SR - 17 timmar sedan

Hur länge ska man spela död för att överleva?

Många djur spelar döda när de attackeras av ett rovdjur i förhoppningen att rovdjuret ska ge sig på ett annat byte. Men hur länge måste man spela död för att överleva? Den frågan har en forskargrupp från University och Bristol undersökt genom att studera myrlejon..

SR - 18 timmar sedan

Nu kan du se en komet från jorden

Om du har har en kikare till hands och tur med vädret där du befinner dig kan du i dagarna kanske sikta en komet på himlen..

SR - 20 timmar sedan

Resultat från studie om barn och ungas tankar om coronaviruset

I våras berättade vi om en studie vid Uppsala universitet som skulle dokumentera barn och ungdomars tankar om coronaviruset. Idag presenteras resultaten av studien..

SR - 22 timmar sedan

FN varnar: Barns och mödrars hälsa bortprioriteras under pandemin

En ny FN-rapport varnar för att barn- och mödravård i världen kan ha tagit allvarlig skada av omprioriteringar som gjorts i corona-pandemins fotspår..

SR - 23 timmar sedan

Gruppsykologi avgör coronabeteende

Munskydd för att förhindra smittspridning i offentliga miljöer har blivit norm i vissa länder, en markör för partitillhörighet i andra och är fortfarande ovanligt här i Sverige. Men coronarelaterade beteenden handlar inte bara om rena myndighetsbeslut, utan även om grupptillhörighet..

SR - 10 jul 20 kl. 10:41

Ny kunskap om våra tänders historia

I en studie som publicerats i tidskriften Science har bland annat forskare vid Uppsala universitet undersökt våra tänders evolution..

SR - 10 jul 20 kl. 10:02

Forskare söker fyrhjulingsförare till ny studie

Har du en fyrhjuling? Ja då kan du hjälpa forskare med att göra fyrhjulingar säkrare..

SR - 10 jul 20 kl. 06:00

Högre hälsorisk för kvinnor av förorenat vatten

Hur många av de som bor i ett område med höga halter av hormonstörande så kallade PFAS-ämnen i dricksvattnet riskerar att påverkas av det? Det har forskare nu försökt beräkna..

SR - 10 jul 20 kl. 06:00

Ny förklaring till motionens nytta för hjärnan

Att fysisk aktivitet motverkar många av de negativa effekterna av hjärnans åldrande är känt sedan tidigare, men nu har forskare i Kalifornien hittat en möjlig förklaring..

SR - 09 jul 20 kl. 10:36

ESA och NASA ska tillsammans mäta isen i Antarktis

Rymdorganisationerna ESA och NASA ska nu i ett samarbete försöka få unika kartor över havsisen i Antarktis..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.