Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 04 July, 20:46

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 20 kl. 09:54

Över tre miljoner till SLU – för bristyrkenSveriges lantbruksuniversitet (SLU) får ytterligare 3,3 miljoner kronor av regeringen för utbildning till bristyrken. Tillskottet görs redan under 2020 och är en del i regeringens arbete för att dämpa coronapandemins effekter på arbetsmarknaden. Beslute.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
SLU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över tremiljoner till , SLUför , bristyrken
Aftonbladet - 30 jun 20 kl. 09:54

Över tre miljoner till SLU – för bristyrken

▸ Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) får ytterligare 3,3 miljoner kronor av regeringen för utbildning till bristyrken..

UNT - 30 jun 20 kl. 10:10

Över tre miljoner till SLU – för bristyrken

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) får ytterligare 3,3 miljoner kronor av regeringen för utbildning till bristyrken..

GöteborgsPosten - 30 jun 20 kl. 09:56

Över tre miljoner till SLU – för bristyrken

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) får ytterligare 3,3 miljoner kronor av regeringen för utbildning till bristyrken. Tillskottet görs redan under 2020 och är en del i regeringens arbete för att dämpa coronapandemins effekter på arbetsmarknaden..

SR - 26 mar 15 kl. 06:38

Grafik: Så matchar nyanlända med bristyrken

Många av de flyktingar och andra som finns i det så kallade etableringsuppdraget har kompetenser som går att matcha direkt med bristyrken. Ekot har jämfört vilka jobb personer i programmet sökt med Arbets­förmedlingens lista över bristyrken. Lyssna: Många nyanlända är utbildade för bristyrken.

Sydsvenskan - 20 sep 11 kl. 20:13

Neddragningar slår hårt mot SLU

Arkivfoto: Nelly Herzberg
Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, drabbas av stora neddragningar i budgetpropositionen. Totalt handlar det om närmare 110 miljoner, skriver SLU i ett pressmeddelande.
Det generella anslaget från landsbygdsdepartementet minskas med 30 miljoner kronor, pengar som helt och hållet tas från grundutbildningarna.

Sydsvenskan - 21 sep 11 kl. 06:30

Neddragning drabbar SLU

Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, drabbas av stora neddragningar i budgetpropositionen. Totalt handlar det om närmare 110 miljoner, skriver SLU i ett pressmeddelande.
Det generella anslaget från landsbygdsdepartementet minskas med 30 miljoner kronor, pengar som helt och hållet tas från grundutbildningarna.

UNT - 20 feb 13 kl. 17:03

SLU-utbildningar flyttas

Tre program vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU,   i Skara flyttas till Uppsala. Det beslutade styrelsen för SLU på onsdagen. ..

Supermiljöbloggen - 19 feb 15 kl. 10:58

SLU anklagas för att censurera hyggeskritisk forskare

Att det finns vissa oenigheter kring kalhyggets vara och icke vara på Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, är känt. Nu anklagar bloggen Academic Rights Watch, ARW, Universitetet för att under flera år ha motarbetat och även censurerat den för lärosätet alltmer obekväma forskaren Mats Hagner. I ett blogginlägg beskriver lundaprofessorerna Erik J Olsson och Magnus Zetterholm bevis på att någon har gått in i SLU:s publikationsdatabas, Epsilon, och raderat samtliga av Hagners artiklar.

SR - 26 mar 15 kl. 06:36

Många nyanlända är utbildade för bristyrken

Nästan var tredje nyanländ flykting har studerat vidare efter gymnasiet, och många har utbildningar inom bristyrken. Men enligt Arbetsförmedlingen krävs fler riktade insatser för att många av dem ska komma ut i jobb. Grafik: Så matchar nyanlända med bristyrken.

Expressen - 29 jun 20 kl. 11:42

Fler studenter får plugga till bristyrken

Regeringen satsar på omkring 12 000 fler högskoleplatser i år, och fördubblar satsningen på bristyrken. Till hösten kommer det finnas 2 600 längre utbildningar i bristyrken som lärare, sjuksköterskor och vissa tekniska utbildningar..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Singelolycka på väg 109 utanför Helsingborg

Strax efter halv åtta på lördagskvällen krockade en personbil nordväst om Bårslöv..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Helsingör välkomnar svenskar – medan invånarna vräks

Vilka är det egentligen som behandlas som paria?.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Neil Young ryter ifrån mot Trump: ”Inte okej”

Den amerikanske musikartisten Neil Young ryter ifrån mot president Donald Trump för att han använt sig av Youngs musik i samband med ett valmöte, skriver Variety. Neil Young reagerade starkt efter det att en användare på Twitter lagt upp ett videoklipp.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Polis sköt vid biljakt i Göteborg

Strax innan klockan 19 på lördagskvällen larmades polisen i Göteborg om en stulen bil vid Lindholmen på Hisingen. Polisen fick inte stopp på bilen utan fick med flera polisbilar jaga den, rapporterar Göteborgs-Posten. Biljakten pågick i ungefär tio minu.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Djurskötare dödad av tiger på zoo i Zürich

En 55-årig djurskötare på Zürichs zoo har dödats av en tiger. Andra anställda kunde inte rädda kvinnan som dödades på plats vid lördagens attack, som en besökare först larmade om. Zürichs zoo har enligt sin hemsida två sibiriska tigrar, en fyraårig hane.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Wolfsburg cupmästare – med Lindahl på bänken

Wolfsburg är tyska cupmästare för sjätte året i rad. Men det blev inget roligt avsked för Hedvig Lindahl. Målvakten, som lämnar klubben, fick följa straffrysaren mot Essen från bänken.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kravet från EU: Gör mer för att skydda tumlarna

Östersjöns enda valsort, tumlaren, får bristande skydd i Sverige. Nu kräver EU-kommissionen att Sverige vidtar omedelbara åtgärder för att förebygga att tumlare dör i svenska fiskenät. – Vi har låtit det gå alldeles för långt, säger Ida Carlén, tumlarex.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Gotland: Förmaningarna verkar fungera

Under protest från delar av befolkningen är Gotland sedan ett par veckor öppet för turister. Nu ökar resandet igen och landshövdingen vädjar i ett brev till butiksägare att ta sitt ansvar för minskad smittspridning. Hittills verkar förmaningarna fungera.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Expert: De bojkottar Facebook för egen vinning

Hundratals företag bojkottar Facebook som annonsplattform. Syftet är att stoppa hatiskt innehåll – men företagen gör det inte bara av ren godhet. De bakomliggande motiven handlar även om egen vinning, enligt marknadsföringsexperten Eva Ossiansson.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Facebook försvarar sig: ”Mer jobb att göra”

Facebook vill inte ha hatiskt innehåll på sin plattform, enligt Sverigechefen Sam Rihani. Men han tror inte att den bojkott mot bolaget som annonsforum, som flera svenska företag anslutit till, är rätt väg. Facebooks Sverigechef Sam Rihani kommenterar n.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.