GT > Nyheter

Thursday, 09 July, 03:49

GT - 30 jun 20 kl. 10:03

Bröderna i Kevin-fallet kräver 20 miljoner i skadeståndBröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén pekades ut som fyraårige Kevins mördare 1998.Nu kräver bröderna ett skadestånd på tio miljoner kronor var efter att åklagare friat dem från alla misstankar.Det rapporterar P4 Värmland..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Kevin, Christian Karlsson, Robin Dahlén, Kevins, P4 Värmland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brödernai , Kevin-fallet, kräver20 miljoner i , skadestånd
GöteborgsPosten - 30 jun 20 kl. 10:12

Bröderna i Kevin-fallet kräver skadestånd

1998 pekades bröderna Robin och Christian ut för 4-årige Kevins död..

Aftonbladet - 30 jun 20 kl. 10:12

Bröderna i Kevin-fallet kräver 20 miljoner i skadestånd

▸ Bröderna Robin Dahlén och Christian Karlsson kräver 10 miljoner kronor vardera i skadestånd för att de pekats ut som….

SVT - 28 mar 18 kl. 22:46

Sven-Erik Alhem: Staten bör ge bröderna i Kevin-fallet ersättning

Bröderna, som pekades ut för mordet på 4-årige Kevin, är sedan i tisdags friade från alla misstankar om brott. Nu väcks frågan om bröderna har rätt till skadestånd, efter att i 20 års tid anklagats för 4-åringens död..

Dagens Medicin - 17 maj 17 kl. 19:13

Institutionen ser över kursplanerna efter Kevin-fallet

Psykologiska institutionen i Stockholm ser över kursplaner och litteraturlistor efter Kevin-fallet. Professor Sven Å Christiansons uppgifter ska diskuteras..

Dagens Medicin - 18 maj 17 kl. 08:13

Universitetet ser över kursplanerna efter Kevin-fallet

UPPDATERAD Psykologiska institutionen i Stockholm ser över kursplaner och litteraturlistor efter Kevin-fallet. Professor Sven Å Christiansons uppgifter ska diskuteras..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Mamman till de misstänkta bröderna i fallet om Lisa Holm talar ut

Mamman till de två misstänkta bröderna för mordet på Lisa Holm, fick i lördags veta att hennes söner gripits. Både mamman och frun till den yngste brodern, som bor i Litauen, är nu i chocktillstånd. Nästa månad skulle bröderna som bott i Sverige de senaste sex åren komma hem till Litauen för gott.

Expressen - 28 dec 17 kl. 06:00

Mordutpekade Christian vill skriva bok om Kevin-fallet

Robin Dahlén och Christian Karlsson pekades ut som skyldiga till att ha dödat sin lekkamrat, fyraårige Kevin, när de var små.Under hela uppväxten var de rädda att hemligheten skulle avslöjas.I SVT:s dokumentärserie "Fallet Kevin" trädde Robin och Christian fram för första gången.

DN - 07 apr 18 kl. 21:00

”Låt Kevin-fallet leda till skärpta krav på barnförhör”

DN DEBATT 8/4. Fallet Kevin har upprört det svenska folket. I debatten verkar man dock utgå ifrån att inga barnförhör i dag ser ut som de misstänkta brödernas förhör år 1998.

Trelleborgs Allehanda - 26 apr 14 kl. 12:00

Ännu inget skadestånd från Vellinge

Foto: Tomas Nyberg
Det är snart ett och ett halvt år sedan tvillingbröderna Sjöholm vann den rättsliga processen mot Vellinge kommun, men ännu har inget skadestånd betalats ut.
– Vi har inte varit i kontakt med Vellinge kommun sedan domen föll. Jag resonerar så att om de haft för avsikt att göra rätt för sig hade de hört av sig, säger tvillingarnas juridiska ombud Magnus Dillcrona.

Nya Wermlands Tidningen - 27 mar 18 kl. 11:34

Bröderna avskrivna från Kevin-utredningen

(UPPDATERAD) Bröderna Robin och Christian har blivit avskrivna i det uppmärksammade Kevin-fallet. Det bekräftade bröderna själva för SVT i en tv-intervju på tisdagsförmiddagen. – Jag bedömer att det inte finns några förutsättningar att komma vidare när det med hänsyn till alla omständigheter är tveksamt om det över huvud taget har rört sig om ett brott, säger åklagaren Niclas Wargren..

Fler nyheter från GT

GT - 6 timmar sedan

Irriterat efter straffmålet: ”Feldömd – spär på allt”

Oliver Stanisic, 26, orsakade en straff och blev utvisad när Öis föll mot Öster borta. – Vi får inget att stämma och den feldömda straffen spär på allt, säger backen. .

GT - 6 timmar sedan

Celik: ”Nästan ett Fifamål – satt fint”

Första segern mot Dalkurd någonsin. Mervan Celik, 30, låg bakom den med en rejäl fullträff. – Nästan ett Fifamål, den satt fint, säger Gaisanfallaren till Dplay.

GT - 7 timmar sedan

Skola har könsseparerat undervisningen – i 22 år

I 22 år har eleverna på Römosseskolan i Göteborg delats upp i grupper och undervisats separat baserat på deras kön.Först efter en lagändring kunde Skolinspektionen kritisera skolan för könsuppdelningen.Men kritiken har än så länge inte resulterat i någon åtgärd.

GT - 7 timmar sedan

Kriminalvårdens besked om mördaren Peter Oskarson

Ali-Reza, 31, gick ut för att köpa cigaretter i september 2016 men kom aldrig tillbaka till sin dotter.Han blev mördad, men kroppen har aldrig hittats.Peter Oskarson, 40, har dömts till 14-års fängelse som han ska avtjäna på Norrtäljeanstalten, har Kriminalvården nu beslutat.

GT - 8 timmar sedan

Lastbil körde på bil bakifrån: ”Småframkomligt”

Fyra personer råkade ut för en trafikolycka i Färgelanda på onsdagskvällen.En lastbil körde på en personbil bakifrån eller i sidled, enligt räddningstjänsten.– Alla var ur fordonen, vakna och talbara när vi kom till platsen, säger Tony Karlsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund..

GT - 9 timmar sedan

Bil och lastbil i krock – stor trafikpåverkan

En personbil och en lastbil har kolliderat på väg 44, i Ågårdsområdet i Lidköping. Det var vid 17.40-tiden som larmet inkom.

GT - 10 timmar sedan

Emelie, 48, fick tvillingar – maken portades: ”Storgrät”

Emelie Ljungberg, 48, förlöstes med akut kejsarsnitt under coronapandemin.När operationen var klar och tvillingarna ute skickades hennes make hem eftersom partners inte längre får vara med på BB.– När han gick från förlossningen stod jag bara och storgrät, säger Emelie, som fick vara själv med tvillingarna i tre dygn..

GT - 10 timmar sedan

Uppmaningen: Skicka bilder på döda tumlare

Naturhistoriska riksmuseet uppmanar alla som ser en död tumlare att ta en bild och höra av sig. Det för att samla in så mycket data som möjligt om de små valdjuren som finns i Västsvenska vatten. – Vi samlar in döda tumlare och andra valar för en hälsoundersökning, obduktion och provtagning, säger Anna Roos, intendent och verksamhetsledare till P4 Väst.

GT - 11 timmar sedan

Nobbade Serie A – för kontrakt med Blåvitt

GÖTEBORG. Blåvitt-talangen Edwin Andersson, 16, ska testa lyckan i Chelsea.Samtidigt har Jesper Tolinsson, 17, fått överraskande mycket speltid för IFK Göteborg i år.

GT - 12 timmar sedan

Fåglar dog i odlingens nät – nu förlorar ägarna Krav-certifikat

I näten som var tänkta att skydda Bohus havsbruks musselodling dog minst 13 ejdrar.Ägarna misstänktes för djurplågeri, men friades i både tingsrätt och hovrätt, även om rätten konstaterade att fåglarna lidit.Nu har odlingen förlorat sitt Krav-certifikat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.