SR > Nyheter

Tuesday, 14 July, 04:32

SR - 30 jun 20 kl. 09:52

Furtenbach: Behöver inte bli regeringskris om S rundar MPModerateledaren Ulf Kristersson kräver nu ett svar från Socialdemokraterna om hur man ska komma fram till en uppgörelse i migrationsfrågan. Men om Socialdemokraterna rundar Miljöpartiet i frågan behöver det inte innebära en regeringskris säger säger Fredrik Furtenbach, Ekots politiska kommentator..
Läs mer på SR
Läs mer om:
MP, Ulf Kristersson, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Fredrik Furtenbach

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FurtenbachBehöver inte bli , regeringskrisom S , rundarMP
SR - 14 okt 15 kl. 17:18

Furtenbach: Ett halvt kliv tillbaka

Kristdemokraternas partiledare, Ebba Busch Thor, öppnade i dag för att Alliansen kan lägga fram en gemensam budget till nästa år som skulle kunna leda till en ny regeringskris redan 2016..

Resume - 13 okt 14 kl. 11:02

Furtenbach – ny politisk Ekot-kommentator

Fredrik Furtenbach har bevakat svensk politik under två decennier. Han blir politisk kommentator för Ekot. Fredrik Furtenbach ska kommentera i samtliga kanaler: nyhetssändningar, webben och själva programmen..

SR - 12 nov 18 kl. 11:46

Furtenbach: Kristersson vill tona ner beroendet av SD

Ulf Kristersson kommer försöka bilda regering tillsammans med KD, en lösning som kan ge SD stort inflytande om den blir verklighet. Men det försöker Ulf Kristersson tona ner, menar Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach. – Han tycker uppenbarligen inte om ordet beroende, säger Fredrik Furtenbach..

SR - 10 apr 19 kl. 08:18

Furtenbach: Inte Anderssons roligaste budget

Ekots politikkommentator Fredrik Furtenbach kommenterar regeringens ekonomiska vårproposition.  – Det mesta av pengarna har gått åt till de reformer Liberalerna och Centerpartiet har önskat sig, säger Fredrik Furtenbach..

YLE - 05 mar 17 kl. 11:32

Statsvetare: Regeringskris om Hallo-aho tar över rodret efter Soini

Professorerna Göran Djupsund, Kimmo Grönlund och Jan Sundberg ger sin analys av Sannfinländarnas situation efter Timo Soinis besked om att han avgår som ordförande i juni. Djupsund och Grönlund tror att det blir regeringskris om Halla-aho blir vald till ordförande. Svenska Yle har talat med tre professorer i statsvetenskap.

YLE - 05 mar 17 kl. 11:32

Statsvetare: Regeringskris om Halla-aho tar över rodret efter Soini

Professorerna Göran Djupsund, Kimmo Grönlund och Jan Sundberg ger sin analys av Sannfinländarnas situation efter Timo Soinis besked om att han avgår som ordförande i juni. Djupsund och Grönlund tror att det blir regeringskris om Halla-aho blir vald till ordförande. Svenska Yle har talat med tre professorer i statsvetenskap.

YLE - 27 jun 17 kl. 16:34

Djupsund: Fotfolkets missnöje kan leda till ny regeringskris

På tisdagen växte den Sannfinländska riksdagsgruppen igen med en ledamot då Arja Juvonen beslöt att återvända till moderpartiet. Professor Göran Djupsund tror att kritiken från fältet kan få fler riksdagsledamöter att återvända till Sannfinländarna. Arja Juvonen är inte den första avhoppare som återvänder till Sannfinländarnas riksdagsgrupp.

SR - 19 jan 11 kl. 15:30

Furtenbach: De rödgröna är svagare än någonsin

Ekots inrikeschef Fredrik Furtenbach kommenterar dagens partiledardebatt i riksdagen..

SR - 03 mar 11 kl. 11:08

Furtenbach: Ännu en kil mellan MP och S

Ekots inrikespolitiske chef Fredrik Furtenbach konstaterar att Moderaterna har fått ge med sig mest för att uppgörelsen om migrationspolitiken med Miljöpartiet ska kunna komma till stånd. Samtidigt slår alliansen in ytterligare en kil mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna..

SR - 18 maj 11 kl. 14:39

Fredrik Furtenbach kommenterar Socialdemokraternas svängning

Socialdemokraternas svängning är en oväntad kompromiss, säger Ekots inrikeschef Fredrik Furtenbach..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Kalifornien stänger igen

I USA har delstaten Kaliforniens guvernör beslutat att återigen stänga alla restauranger, barer och köpcentrum, efter att smittspridningen av coronaviruset ökat den senaste tiden..

SR - 1 timme sedan

Krav på munskydd utökas

England inför krav på att bära munskydd i butiker, meddelade premiärminister Boris Johnson under måndagskvällen..

SR - 7 timmar sedan

Frankrike höjer sjukvårdspersonalens löner

Frankrike har beslutat att höja lönerna för landets sjukvårdspersonal som jobbat under pandemin..

SR - 10 timmar sedan

EU skärper tonen mot Kina

EU:s utrikesministrar skärpte i dag tonen mot Kina efter införandet av den kritiserade säkerhetslagstiftningen i Hongkong. Några sanktioner är inte aktuellt, men EU kommer att vidta andra åtgärder, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde..

SR - 11 timmar sedan

Analytiker: Med Duda fortsätter regeringens show

Att Andrzej Duda får behålla presidentposten är snarare en seger för den sittande regeringen, som nu kan fortsätta genomdriva sin politik, säger flera bedömare till Sveriges Radio..

SR - 11 timmar sedan

Olycka i Södra länken i Stockholm

Huvudtunneln avstängd från E4/E20 i riktning mot Nacka. Stängt från Årstalänken, det går att köra in från Åbyrondellen men då enbart öppet mot Huddingevägen. Prognos att tunneln kan öppna strax efter klockan 18..

SR - 10 timmar sedan

Här testas fallvänlig asfalt

I Lund pågår ett test med fallvänlig asfalt. Beläggningen innehåller förutom råolja och stenkross även gummi. Målet är att minska skadorna på gående och cyklister..

SR - 12 timmar sedan

Många kör för fort vid vägarbeten

Fyra av tio svenskar uppger att andra trafikanter kör för fort förbi vägarbeten..

SR - 11 timmar sedan

Alkohol förbjuds när smittan ökar

Coronasmittan ökar exponentiellt i Sydafrika och flera restriktioner återinförs nu, bland annat förbudet att sälja alkohol. Tanken är att detta ska minska våldet i landet och därmed också trycket på sjukvården..

SR - 12 timmar sedan

Skärpta inreseregler till Belgien

Nu gäller två veckors karantän och ett obligatoriskt coronatest för personer som reser in från Sverige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.