News55 > Nyheter

Friday, 10 July, 11:46

News55 - 30 jun 20 kl. 09:25

Går det att byta från glasögon till linser när man är över 70 år? – Husoptikern svarar på nya läsarfrågorHej News55! Min fråga är att jag undrar vad som är skillnad på synundersökning och ögonhälsoundersökning? Leila Hej Leila och tack för din fråga!
En synundersökning innehåller alla delar för att konstatera vilket behov av synhjälpmedel/synkorrektion man behöver, dessutom kollar optikern funktion och ögonens status. Hittar optikern något som tyder på misstänkt sjukdom eller annat så kan man lägga till en Ögonhälsoundersökning för att kartlägga behov av eventuell remiss till ögonläkare.
Läs mer på News55
Läs mer om:
News55, Hej Leila, Ögonhälsoundersökning, Synsam, Hej Pensionär, Nybörjarpaket, Hej Vivi, Hej Daglig, Går

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gårdet att , bytafrån , glasögontill , linsernär , man är över 70 år Husoptikern svarar på nya läsarfrågor
News55 - 21 jun 20 kl. 09:00

Vilken försäkring täcker förlorade glasögon? – husoptikern svarar på fler läsarfrågor

Hej och tack för en bra frågespalt! Jag har dålig hörsel och har sett att det finns hörhjälpmedel som är ihopkopplade med glasögon. Hur hittar man sådana saker?

Nyheter 24 - 22 jan 14 kl. 12:51

Bar Google-glasögon på bio – grepsFakta Google-glasögon

Väl utanför väntade ytterligare fem-tio poliser, både vanliga poliser och federala agenter. Mannen och kvinnan skiljdes åt och förhördes sedan i separata rum i flera timmar.
– Därefter följde över en timme där agenterna berättade att jag inte var arresterad, att det var en "frivillig intervju", men om jag inte samarbetade skulle dåliga saker hända mig, säger mannen.

Dagensanalys.se - 29 feb 16 kl. 13:13

McDonalds gör om Happy Meal-boxen till VR-glasögon

För att fira att Happy Meal kom till Sverige för 30 år sedan har McDonald’s Sverige utvecklat Happy Goggles. Genom att vika Happy Meal-boxen skapas ett par glasögon, som gör det möjligt att uppleva en virtuell verklighet med en smartphone. Tänk Google Cardboard.

Barometern - 02 aug 13 kl. 11:13

Glasögon för barn ? en rättighet

Politik handlar om prioriteringar. Att ge alla barn möjlighet att se bra är definitivt inte omöjligt ? om den politiska viljan finns.

Nyteknik - 05 maj 14 kl. 16:23

3d-tv utan glasögon

TEXT+TV Ett nederländskt företag gör ett nytt försök med att lansera en tv där vertikala linser ger 3d-djup utan glasögon..

SN - 27 feb 15 kl. 13:59

Körde bil utan glasögon – får böter

En 25-årig man har fått ett strafföreläggande från Nyköpings tingsrätt. 25-åringen körde bil på E4, när han stannades av polisen. Mannen hade då kört bil utan vare sig glasögon eller linser – vilket han var tvungen att ha enligt hans körkort.

Nyteknik - 10 mar 15 kl. 13:24

3d utan glasögon

Små sfäriska linser bygger upp en bildskärm som visar 3d utan glasögon..

ÖstersundsPosten - 11 aug 15 kl. 15:55

Fria glasögon för barn och unga – en rättvisefråga

Det är därför glädjande att regeringen från och med januari 2016 avsätter 120 miljoner kronor per år för att barn mellan 8 och 19 år, oavsett vilket landsting de bor i, ska kunna få bidrag för glasögon eller linser..

Nyteknik - 15 feb 16 kl. 14:41

Ny lins för supertunna glasögon

Ett nytt sätt att tillverka platta linser kan ge lättare kameror och glasögon..

Sydöstran - 03 mar 16 kl. 06:00

Barn får bidrag till glasögon

Från och med första mars har alla barn mellan 8-19 år rätt till bidrag för glasögon och linser..

Fler nyheter från News55

News55 - 06 jul 20 kl. 15:30

Så drar Kalle Moraeus sitt strå till stacken under pandemin

Kalle Moraeus har börjat med att hjälpa personer i riskgrupper med att handla, även om han inte fått så många uppdrag än. Det berättar han för Expressen. Den populära musikerna uppger också att han inte har några intäkter under pandemin och tillägger att han inte vill prata om sin ekonomi i tidningen, likt “alla i sin bransch”.

News55 - 04 jul 20 kl. 13:08

Damberg: Det här är allvarligt läge

“Jag tror att det var många som hade hoppats på att inte minst coronapandemin skulle göra det svårare för de kriminella gängen att få in narkotika, och att det skulle påverka deras verksamhet. Det verkar inte ha gjort det”, säger Mikael Damberg. Gängen har bitit sig fast i Sverige på ett sätt som han menar inte är acceptabelt.

News55 - 04 jul 20 kl. 09:58

Här är brottsmisstanken efter att ha sågat ned träd på egen tomt

Uddevalla kommun är i konflikt med en av sina egna medborgare efter en tvist om träd. Det var i samband med kraftiga vindar som trädet blåste ned på mannes uppfart, hävdar han enligt Bohuslänningen. Kommunen å sin sida menar att mannen olovligt tagit ned träd på kommunens mark.

News55 - 04 jul 20 kl. 08:23

Så försöker pensionerad direktör få politiker att lyssna

Dethorey köpte helt enkelt en helsida i Dagens Nyheter, DN. “Coronakrisen blottar och accelelerar dåligt ledarskap”, skriver han i sin annons. Därefter står det “Tänk!

News55 - 03 jul 20 kl. 14:20

Så ska Gekås få bukt med trängseln

Förlängda öppettider är Gekås sätt att sprida ut besökarna ännu mer under dagen och på så sätt minska trängseln. Varuhuset öppnar en timme tidigare från och med vecka 28. – Det ser lite annorlunda ut här på Gekås när man kommer till semestertiderna, bland annat blir det allra mest kunder måndag till fredag.

News55 - 03 jul 20 kl. 14:06

Här är Carl-Philips och Sofias semesternöje

Carl-Philip, Sofia och deras söner är ute på Sverigesemester och visar upp favoritplatser för följarna på Instagram. Första smultronstället blev Bergs gård utanför Trosa och i samband med det besöket fick följarna också reda på familjens gemensamma hobby: Att cykla mountainbike. -De var avslappnade och glada och tyckte det var kul med mountainbike, säger gårdsägaren till Expressen.

News55 - 02 jul 20 kl. 14:56

Därför väcker nya Robinson oro i Sverige

Robinson som vanligtvis spelas in på Fiji flyttas till Haparanda. Detta har väckt stark kritik från lokalbefolkningen, som befarar att covid-19 kommer att spridas i staden. Från början hade TV4 ingen plan gällande corona men meddelar nu att de ska vidta säkerhetsåtgärder.

News55 - 02 jul 20 kl. 14:41

Här är mataffären som sålde pytonorm som delikatess

Det är på Ica Focus i Göteborg som du kan köpa pytonorm i frysdisken men också kött från krokodil och kamel, enligt SVT. Ormarna föds upp och slaktas i Vietnam och Kina och kritiseras nu av flera internationella djurrättsorganisationer på grund av djurhållningen. Detta då ormarna föds upp på små ytor, vilket inte skulle tillåtas med Jordbruksverkets regler, återger Expressen.

News55 - 02 jul 20 kl. 10:18

Hur påverkas min pension om jag jobbar som pensionär? – Pensionsekonomen svarar på nya läsarfrågor

Hej, Jag är 71 år och pensionär!
Min frågor är:
1.Kan du ge mig någon information om det finns någon konto som jag kan spara och få mer ränta för det??

News55 - 01 jul 20 kl. 11:21

Undersökning: Här handlar du billigast mat

Det går att spara pengar genom att välja i vilken butik man handlar sin mat.  Ny matkasseundersökning från Matpriskollen visar var den billigaste och dyraste kassen finns, skriver Expressen i dag. I undersökningen har priset på varor jämförts mellan butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg baserat på singelhushåll 60+.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.