YLE > Finland

Monday, 13 July, 16:19

YLE - 30 jun 20 kl. 09:22

Stor drogutredning: Finländare misstänks ha försökt föra in nästan 100 kilo amfetamin i landetCentralkriminalpolisen är klar med förundersökningen..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, drogutredning, Finländaremisstänks ha , försökt, förain nästan , 100 kilo amfetamin i landet
YLE - 23 aug 15 kl. 05:30

Norge på jakt efter svenskkunniga finländare

Både företagsledare och ledande akademiker som Yle Nyheter talat med i Norge är besvikna på att finländare inte kan bättre svenska trots att det lärs ut i skolan. Jobb skulle finnas, men inte på engelska. Det norska bemanningsföretaget Aras Helse annonserade i våras efter vårdpersonal i finländska Hufvudstadsbladet.

YLE - 29 nov 16 kl. 04:49

400 finländare skrev under brev för humanare asylpolitik

Ungefär 400 finländare har skrivit under ett öppet brev till president Sauli Niinistö, inrikesminister Paula Risikko och statsminister Juha Sipilä. Brevet har publicerats i många finländska dagstidningar och är ett led i kampanjen #we see you för en humanare asylpolitik. Med brevet vill de påminna om de konsekvenser som den nuvarande asylpolitiken får.

YLE - 07 dec 14 kl. 05:35

Allt fler finländare flyttar till USA

Lågkonjunkturen i Finland har lett till att allt fler finländare riktar blickarna mot USA. Utflyttningen från Finland till USA ökar, och tiotals finländska företag planerar som bäst att etablera sig på andra sidan Atlanten. Antalet finländska medborgare som flyttar till USA har ökat med ungefär 35 procent under de tre senaste åren.

YLE - 12 aug 16 kl. 09:25

Hittills inga uppgifter om skadade finländare i Thailand

Myndigheterna publicerade i morse en lista på skadade i samband med bombattackerna i Thailand, och ingen finländare är med på listan, säger Kirsti Westphalen, Finlands ambassadör i Bangkok.
Kirsti Westphalen Kirsti Westphalen Bild: Yle kirsti westphalen
- Överlag reser väldigt få finländare den här tiden på året till Thailand. Finländare reser ofta dit kring årsskiftet.

YLE - 12 aug 16 kl. 09:25

Inga uppgifter om skadade finländare i Thailand

Myndigheterna publicerade i morse en lista på skadade i samband med bombattackerna i Thailand, och ingen finländare är med på listan, säger Kirsti Westphalen, Finlands ambassadör i Bangkok. Sjukhusen har också ringts runt, säger Westphalen.
Kirsti Westphalen Kirsti Westphalen Bild: Yle kirsti westphalen
- Överlag reser väldigt få finländare den här tiden på året till Thailand.

HBL - 08 feb 13 kl. 09:10

The Guardian: fler finländare utomlands än invandrare i Finland

Det bor fler finländare utomlands än vad det bor invandrare i Finland. Utlandsfinländarna skickar betydligt mycket mera pengar hit än vad invandrarna i Finland skickar till sina ursprungsländer. Det visar The Guardians samlade data från Världsbanken.

YLE - 12 apr 15 kl. 08:15

Enorm besvikelse för Rask – nästan tjugo finländare fortsätter

Det blir inget slutspel i NHL för Tuukka Rask. Hans Boston Bruins föll ut efter en förlust i den sista grundserieomgången och Rask gör därmed dryga tio finländare sällskap på ett tidigt sommarlov – eller en VM-resa. Sammanlagt 35 finländare har spelat NHL-hockey denna säsong.

YLE - 09 maj 15 kl. 19:19

"Stämmer inte att finländare jobbar lite"

Pekka Tiainen, konsultativ tjänsteman vid Arbets- och näringsministeriet, ger inte mycket för finansmannen Björn Wahlroos utspel om att finländarna jobbar lite. I en intervju för Yles Morgonettan på lördagen uppskattade Wahlroos att bara norrmännen jobbar mindre än finländarna i hela världen. Det stämmer inte, säger Tiainen, som utgår från arbetskraftsundersökningar och OECD-jämförelser.

YLE - 14 maj 16 kl. 08:44

TNS: Blåvit draftjackpot – tre finländare topp fyra

Sommarens NHL-draft verkar bli alla tiders finländska framgångssaga. I kanadensiska TNS:s sista rankning ligger tre finländare bland de fyra främsta. Det är ingen hemlighet att sommarens NHL-draft blir en tillställning att hålla ett extra öga på för alla vänner av finländsk ishockey.

YLE - 14 maj 16 kl. 08:44

TSN: Blåvit draftjackpot – tre finländare topp fyra

Sommarens NHL-draft verkar bli alla tiders finländska framgångssaga. I kanadensiska TSN:s sista rankning ligger tre finländare bland de fyra främsta. Det är ingen hemlighet att sommarens NHL-draft blir en tillställning att hålla ett extra öga på för alla vänner av finländsk ishockey.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Man i kläm under terränghjuling i Antskog

Fick inte livshotande skador..

YLE - 8 timmar sedan

Olycksutredningscentralen utreder också Jyväskyläbranden – branden beskrivs som exceptionell

Branden spred sig ovanligt snabbt och byggnaden var ny..

YLE - 9 timmar sedan

Många inbrott på båtar i Pargas - polisen ber om tips

Svårt att skydda sin båt från tjuvar..

YLE - 10 timmar sedan

Domstol: Raseborg fick inte säga upp lärare utan att utreda omplacering

Lektorn får behålla sitt jobb..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.