YLE > Finland

Monday, 13 July, 16:18

YLE - 30 jun 20 kl. 09:05

Tullen: Exporten rasade med nästan en femtedel i aprilImporten rasade med över en fjärdedel..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tullen, Exporten, rasademed nästan en , femtedeli , april
HBL - 09 dec 13 kl. 16:47

Exporten ökade i oktober

Den finska exporten ökade i oktober. Preliminära uppgifter från Tullen visar att värdet på varuexporten ökade med tre procent från fjolåret. Värdet på exporten uppgick till nästan 5,2 miljarder euro.

YLE - 08 jul 17 kl. 06:19

Endast en femtedel av jordbruken kvar om 20 år – export föreslås som lösning

Om 20 år kommer antalet jordbruk i Finland att ha minskat från 50 000 till 10 000. Det framgår i en rapport som gjorts för Jord- och skogsbruksministeriet. I rapporten söktes svar för hur den finländska livsmedelsproduktionens framtid ser ut och vad man kan utveckla i den.

HBL - 02 jun 14 kl. 06:24

Tullen kan be om festdetaljer vid storimport av alkohol

Har man varit på kryssning och hämtat hem festdrycker kan man inom en snar framtid kontaktas av Tullen som undrar om man faktiskt använde dryckerna privat. Efter en lagändring som träder i kraft i början av juli kan Tullen göra förfrågningar gällande stora alkohollaster i efterhand. Kan man inte bevisa att man faktiskt ordnat en planerad fest får man betala kvarskatt för alkoholdryckerna man importerat.

HBL - 28 feb 14 kl. 08:49

Exporten sjönk med två procent förra året

Exporten av varor sjönk förra året. Enligt Tullens preliminära uppgifter minskade värdet av Finlands varuexport år 2013 med två procent jämfört med året innan.Värdet på exporten uppgick till närmare 55,9 miljarder euro.

YLE - 09 dec 13 kl. 09:34

Exporten ökade, importen minskade i oktober

Värdet av den finländska exporten växte i oktober med tre procent till närmare 5,2 miljarder euro, visar preliminära siffror från tullen. Samtidigt minskade importen med två procent till likaså nära 5,2 miljarder euro. Värdet av importen var något större än värdet av exporten och handelsbalansen uppvisade ett underskott på 25 miljoner euro i oktober.

HBL - 07 jan 15 kl. 08:37

Exporten sjönk ytterligare i november

Finlands export fortsatte att sjunka i november, uppger Tullen.Enligt preliminära uppgifter som offentliggjordes i dag uppgick exporten till nästan 4,5 miljarder euro i november. Det är en nedgång på sex procent jämfört med året innan.

YLE - 03 nov 16 kl. 10:06

Exporten till Ryssland har ökat under det senaste halvåret

Finlands export till Ryssland har ökat, visar Finsk-ryska handelskammarens handelsbarometer. En stor del av företagen tror också att den ryska ekonomin växer en aning det kommande året. Barometern visar att exporten till Ryssland ökat en aning sedan i våras, efter att ha minskat under de tre senaste åren.

Kristianstadsbladet - 27 feb 14 kl. 10:02

Stark krona sänker exporten

Sveriges varuexport föll med 7 procent till 1 091 miljarder kronor i fjol. I bakgrunden anas den starka kronan som tär på konkurrenskraften.
Överskottet i handelsbalansen sjönk samtidigt från 59 miljarder 2012 till 51 miljarder 2013, visar statistik från Statistiska centralbyrån.

TA - 27 feb 14 kl. 10:02

Stark krona sänker exporten

Sveriges varuexport föll med 7 procent till 1 091 miljarder kronor i fjol. I bakgrunden anas den starka kronan som tär på konkurrenskraften.
Överskottet i handelsbalansen sjönk samtidigt från 59 miljarder 2012 till 51 miljarder 2013, visar statistik från Statistiska centralbyrån.

BT - 27 feb 14 kl. 10:04

Stark krona sänker exporten

Sveriges varuexport föll med 7 procent till 1 091 miljarder kronor i fjol. I bakgrunden anas den starka kronan som tär på konkurrenskraften. Överskottet i handelsbalansen sjönk samtidigt från 59 miljarder 2012 till 51 miljarder 2013, visar statistik från Statistiska centralbyrån.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Man i kläm under terränghjuling i Antskog

Fick inte livshotande skador..

YLE - 8 timmar sedan

Olycksutredningscentralen utreder också Jyväskyläbranden – branden beskrivs som exceptionell

Branden spred sig ovanligt snabbt och byggnaden var ny..

YLE - 9 timmar sedan

Många inbrott på båtar i Pargas - polisen ber om tips

Svårt att skydda sin båt från tjuvar..

YLE - 10 timmar sedan

Domstol: Raseborg fick inte säga upp lärare utan att utreda omplacering

Lektorn får behålla sitt jobb..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.