Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 02 July, 07:58

Dagens Medicin - Igår: 08:51

Fältsjukhusens framtid ses överOm behovet finns kan det bli aktuellt att flytta fältsjukhusen i sommar. Fysisk utrustning är dock inte det allra största problemet för regionerna. – Personalen är den största utmaningen, säger Pontus Rotter, som är operativ chef för Socialstyrelsens krisledning. .
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Pontus Rotter, Socialstyrelsens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fältsjukhusens, framtid, sesöver
P3 - 13 jun 14 kl. 15:55

Studentflakens framtid ses över efter olyckor

Det ska vara den bästa dagen livet, men har för många slutat med sjukhusbesök. Just nu jobbar Rikspolisstyrelsen med att undersöka om studentflaken kan vara kvar..

Nya Wermlands Tidningen - 07 dec 16 kl. 17:43

Skolans framtid ses över

"Sunne kommuns möjligheter att investera i ny teknisk utrustning är begränsade, och de står inte i relation till branschens behov.".

Barometern - 04 jun 20 kl. 09:10

Gymnasieskolans framtid ses över: ”Säkra överlevnaden”

Kommunledningen har beslutat att se över hur man ska driva Mönsteråsgymnasiet vidare..

Dagensanalys.se - 06 aug 18 kl. 18:37

Chefredaktören på Mittmedia: ”Alla inser givetvis att all framtid ligger i de digitala kanalerna”

Den som vill bilda sig en uppfattning om dagsläget och framtidstron inom den svenska landsortspressen gör rätt i att söka kontakt med Daniel Nordström som är chefredaktör på Mittmedia. Han är en av de offensiva mittfältarna, chefredaktör för en grupp av tidningar, som är en av de mäktigaste mediekoncernerna utanför storstäderna. Vi fick en pratstund med Daniel och hans syn på framtiden och tidningsbranschen i synnerhet.

YLE - 13 nov 16 kl. 19:06

Landslagets framtid på tapeten i förbundet: ”Förlusten grämer”

Kräftgången har varit total för det finländska fotbollslandslaget. Efter ett år utan en enda seger är kritiken stark mot tränaren Hasse Backe. På fredag ska förbundet diskutera landslagets framtid.

Nyheter 24 - 14 okt 11 kl. 08:28

Nu avgörs Håkan Juholts framtid


Socialdemokraternas verkställande utskott (VU) träffas på fredagen för att bestämma hur partiet ska gå vidare. STOCKHOLM. Klockan 09:00 på fredagsmorgonen avgörs Håkan Juholts framtid.

Kristianstadsbladet - 18 mar 11 kl. 22:00

Direktreklam ger ny framtid

När Kristianstadsbladet lämnar JMS tryckeri i Kristianstad, öppnas nya möjligheter för tryckeriet. Framtiden stavas direktreklam.
Behovet av kunniga tryckare är stort.

Dagen - 13 maj 11 kl. 03:00

Pelle Hörnmark: Viktigaste frågan missionens framtid

Pingströrelsen möts till rådslag fredag-lördag denna vecka. En av de viktigaste frågorna som kommer att behandlas rör missionen. Niclas Lindgren, direktor på Pingstmissionens Utvecklingssamarbete (PMU): - Hur ska vi arbeta för att följa vårt uppdrag?

Trelleborgs Allehanda - 08 okt 11 kl. 14:00

Markköp säkrar hästtävlingarnas framtid

Inför kommande sommar disponerar Falsterbo Horse Show för första gången 60?000 kvadratmeter egen mark. Till detta kommer de cirka 120?

Kristianstadsbladet - 19 jan 12 kl. 06:30

Dagsformen avslöjar både samtid och framtid

Om onsdagens partiledardebatt i riksdagen ska ses som en ögonblicksbild av den aktuella inrikespolit?
Alliansen ? Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna ?

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 30 minuter sedan

Storsatsning på precisionsmedicin

Innovationsmyndigheten Vinnova satsar tillsammans med regioner och universitet omkring 88 miljoner kronor på utbyggnaden av precisionsmedicin i hela landet..

Dagens Medicin - 1 timme sedan

”Arbetsbelastningen kunde liknas vid en katastrofsituation”

Etisk stress, frustration och känslor av otillräcklighet. Så beskriver sjuksköterskor i en enkät sin arbetssituation under pandemin, skriver debattörer från Riksföreningen för anestesi och intensivvård..

Dagens Medicin - I förrgår: 09:59

Forskare varnar för skevt industristöd till patientföreningar

När läkemedelsföretagen ger ekonomiskt stöd till patientföreningar i Sverige får vissa sjukdomsområden mycket pengar medan andra knappt får något, enligt en ny studie. Det förhållandet kan leda till kommersiellt drivna ojämlikheter i hur olika patientföreningar får gehör för sina frågor, anser forskarna. .

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Apgar ger besked om prognos även hos prematura barn

Graviditetslängden är den viktigaste faktorn bakom hur stor risken är att för tidigt födda barn dör under nyföddhetsperioden. Men även poäng enligt den så kallade Apgar-skalan kan ge information. Det visar en stor svensk studie i tidskriften New England Journal of Medicine..

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Cellprov får ersättas med självprovtagning

Under coronapandemin har screeningen för livmoderhalscancer bromsats i många regioner. Nu får regionerna möjlighet att låta kvinnor provta sig själva i stället..

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Sänkning av pris på melatonin dröjer

I dag började nya föreskrifter gälla som gör det möjligt för TLV att sänka priset på storsäljande lagerberedningar. Någon prissänkning är dock inte aktuell förrän efter sommaren. Därmed dröjer kostnadskontrollen på melatonintabletter, vars höga försäljning Dagens Medicin nyligen uppmärksammat.

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Inga covid-patienter på Danderyds intensivvårdsavdelning

För första gången på flera månader var det inga covid-19-patienter på iva-avdelningen på Danderyds sjukhus i natt. Även i Region Västerbotten har intensivvården skrivit ut alla coronasjuka.  .

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Trippelbehandling vid cystisk fibros får ok

En kombination av tre läkemedel är nu ett steg närmare patienterna sedan EU:s läkemedelsmyndighet EMA gett behandlingen grönt ljus..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Sahlgrenskas labb överbelastat

Den snabba provtagningsökningen i Västra Götalandsregionen har ställt till det för labbet på Sahlgrenska som helt enkelt inte mäktar med. Fler prover måste nu analyseras externt. .

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Utökad testkapacitet i hela landet

Efter påtryckning från regeringen har möjligheterna till provtagning för pågående covid-19-infektion ökat rejält i hela landet. För antikroppar är det bara ett fåtal regioner som låter allmänheten testa sig, men flera regioner planerar för det..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.