SVT > Utrikes

Thursday, 02 July, 07:04

SVT - Igår: 08:46

Larmrapporter: Kraftig ökning av corona i USAPå torsdagen mättes omkring 40 000 nya fall under en enda dag i USA – vilket är det värsta dygnet hittills för landet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmrapporter, Kraftig, ökningav , coronai , USA
Dagens PS - 06 nov 17 kl. 12:12

SBAB: Kraftig ökning av bostadsrätter till salu

”I statistiken finns inte nyproduktionen med.” Det har skett en kraftig ökning av bostadsrätter till salu. Det uppger SBAB, som med hjälp av siffror från Booli har jämfört hur utbudet av bostadsrätter såg ut i oktober i år med samma period förra året.

SN - 18 aug 15 kl. 09:20

Kraftig ökning av drogrelaterade dödsfall

Antalet drogrelaterade dödsfall ökar kraftigt, både bland kvinnor och män. År 2013 rapporterades 589 drogrelaterade dödsfall i Sverige. År 2014 hade antalet stigit till 765, vilket motsvarar en ökning med 30 procent.

Cornucopia - 22 jan 16 kl. 12:13

Kraftig ökning av kortbedrägerier mot Swedbank i december

Foto: SwedbankSwedbanks kunder har drabbats av en kraftig ökning av kortbedrägerier i december månad. Handläggningstiderna har ökat kraftigt.
Normalt har Swedbank fjorton dagars handläggningstid för kortbedrägerier.

SR - 02 jun 17 kl. 15:48

Kraftig ökning av brott mot vapenvila i östra Ukraina

Åter rapporteras en kraftig ökning av antalet brott mot avtalet om vapenvila i krigets östra Ukraina. Enligt OSSE:s oberoende fredsövervakare var det förra veckan en ökning med 45 procent..

BT - 12 feb 20 kl. 14:59

Borås stad vill bli av med tomma lokaler fortare: ”Ser en kraftig ökning”

En stor ökning av uppsagda lokaler syntes under 2019 i Borås kommun. – När vi ser en sådan kraftig ökning måste vi göra något åt det, säger Lena Zetterberg, enhetschef..

Nyhetskanalen - 08 aug 12 kl. 11:47

Kraftig ökning av LSD i Sverige

Den hallucinogena drogen LSD ökar i popularitet i Sverige. Tullen gjorde nyligen ett tiotal beslag i Malmö ? och fler har gjorts tidigare under året.

Nyhetskanalen - 14 okt 12 kl. 14:58

Kraftig ökning av missbildade barn i Irak efter invasionen

Det har skett en kraftig ökning av antalet missbildningar hos irakiska barn sedan den amerikanska invasionen av landet. Det visar en ny studie som den brittiska tidningen The Independent har tagit del av.Forskarna anser att det i finns starka bevis för att missbildningarna - bland annat skador på hjärn- och hjärtfunktioner - är en följd av föroreningar som vapen och bombardemang har gett upphov till..

Jönköpingsnytt - 17 dec 12 kl. 09:33

Polisen varnar - kraftig ökning av drogen Spice

Under hösten och vintern har flera polisdistrikt i landet gått ut och varnat för en kraftig ökning av drogen Spice. Drogen är en syntetisk cannabis och kan bestå av olika innehåll, alltifrån örter till pulver..

NT - 16 maj 13 kl. 07:54

Kraftig ökning av drunkningsolyckor

17 personer omkom genom drunkning under april månad i år, visar en preliminär sammanställning från Svenska Livräddningssällskapet. Det är en kraftig ökning jämfört med samma månad förra året, då 9 personer drunknade. Det är drunkning i samband med isolyckor som till stor del ligger bakom ökningen.

Polisen - 23 jul 13 kl. 10:43

Kraftig ökning av bedrägerier

Polisen vill varna för en kraftig ökning av bedrägeribrotten just nu. Exempelvis har Internetbedrägerierna fördubblats sedan 2012..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Valen fast i fiskenät – räddas av kustbevakningen

En val som fastnat i fiskenät utanför Sicilien räddades av italienska kustbevakningen. Problemet är vanligt och drabbar även tumlare i Sverige, enligt Kylie Owen på Naturhistoriska riksmuseet..

SVT - 3 timmar sedan

Minst 24 döda i mexikansk attack

Minst 24 personer har dödats i en attack mot ett behandlingshem för narkotikamissbrukare i staden Irapuato i centrala Mexiko, uppger lokala meder. Flera personer ska ha skadats i attacken..

SVT - 4 timmar sedan

Tjecker gick på ”avskedsfest” för coronaviruset

Coronapandemin är långt ifrån över, varnar Världshälsoorganisationen WHO. Men i Tjeckien samlades tusentals personer under tisdagen för att på en fest ta ett ”symboliskt farväl” av viruset..

SVT - 4 timmar sedan

Mystisk massdöd bland elefanter i Botswana

Fler än 350 elefanter har dött i norra Botswana de senaste månaderna. Det finns ännu ingen förklaring till vad som ligger bakom dödsfallen och myndigheternas provtagning dröjer..

SVT - 8 timmar sedan

Stor smittökning av coronaviruset i USA: ”Människor är oroliga”

Den senaste tiden har smittspridningen av coronaviruset ökat i USA. Samtidigt som många delstater börjat lätta på restriktionerna börjar vissa delstater nu återinföra hårdare restriktioner. SVT:s korrespondent Fouad Youcefi befinner sig i Texas, en av de delstater som sett en kraftig smittökning den senaste tiden.

SVT - 9 timmar sedan

Därför bojkottar företagen Facebook

Över hela världen har olika företag den senaste tiden valt att dra in sina annonser från Facebook. Anledningen är ett utbrett missnöje över att plattformen inte tar hårdare krafttag mot hat och rasism.Hittills har cirka 300 varumärken tagit ställning, däribland Starbucks, Coca Cola och svenska SJ.

SVT - 9 timmar sedan

Ryssarna tros ge Putin förlängd makt

Med stor sannolikhet röstas förslaget där president Putin får förlängd makt igenom i Ryssland. Med en tredjedel av rösterna räknade har förslaget fått stöd från 74 procent av väljarna..

SVT - 10 timmar sedan

Rysk omröstning om konstitutionen ”en sorts teater”

Tar ställning till ändringar i konstitutionen • ”En sorts teater”.

SVT - 11 timmar sedan

Boris Johnson: ”Tydligt och allvarligt brott”

Omvärlden fortsätter att fördöma den nya säkerhetslagen i Hongkong. Nu pressar Storbritannien Kina genom att öppna för att ge Hongkongbor en möjlighet att komma till Storbritannien, om inte Kina upphäver den nya lagen..

SVT - 11 timmar sedan

Polis har slagit till mot ockuperad zon i Seattle

Minst tolv personer har gripits när polis tidigt under onsdagsmorgonen lokal tid slog till mot det av demonstranter ockuperade området CHOP i Seattle. Den självstyrande, polisfria zonen har under de senaste veckorna skakats av flera skjutningar som krävt två tonåringars liv, enligt The Seattle Times..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.