SVT > Inrikes

Friday, 03 July, 22:59

SVT - 30 jun 20 kl. 08:32

Ulf Kristersson intervjuas i MorgonstudionDet blir inget Almedalen i år – istället intervjuas partiledarna i SVT:s Morgonstudion. I dag är det moderatledaren Ulf Kristerssons tur och på agendan är bland annat migrationsuppgörelsen – som riskerar att spräcka regeringen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kristersson, Morgonstudion, Almedalen, SVT, Ulf Kristerssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ulf, Kristersson, intervjuasi , Morgonstudion
DI - 01 jul 19 kl. 14:40

14.45: Ulf Kristersson intervjuas på Di:s scen i Visby

M-ledaren Ulf Kristersson frågas ut av PM Nilsson på Di:s scen i Visby, under Moderaternas dag i Almedalen. Se direktsändningen här..

SVT - 02 okt 17 kl. 23:33

Ulf Kristersson gästar Morgonstudion – ställ dina frågor redan nu

Ulf Kristersson gästar Morgonstudion på tisdagen. Mejla din fråga till Moderaternas nya partiledare redan nu..

SVT - 09 nov 18 kl. 10:23

Ulf Kristersson kastar inte in handduken – tros bli nedröstad i riksdagen

På onsdag röstar riksdagen om Ulf Kristersson (M) som statsministerkandidat, men Liberalerna har redan sagt att de röstar nej, och det mesta pekar på att Centerpartiet gör detsamma. – Deras beslut får de stå för, säger Kristersson i SVT Nyheters Morgonstudion..

SVT - 02 jul 18 kl. 09:39

Moderatledaren Ulf Kristersson om bråket inom Alliansen

Moderatledaren Ulf Kristersson tycker att Alliansen har viktigare saker att diskutera än om SD ska kunna få utskottsordförandeposter i riksdagen efter valet. – Det där är dumt tycker jag, säger han i SVT:s Morgonstudion..

Skånskan - 12 nov 18 kl. 10:42

Ulf Kristersson vill bilda regering med KD

Vid en presskonferens på måndagen berättade moderatledaren Ulf Kristersson att han vill bilda regering med Kristdemokraterna.Det var strax före klockan 10 som Ulf Kristersson gick till talmannen för att meddela vilka partier som ska ingå i hans regeringsunderlag. Ulf Kristersson uppgav att Moderaterna vill bilda regering tillsammans med Kristdemokraterna.

Dagens PS - 08 jan 18 kl. 11:11

Ulf Kristersson hyllar Reinfeldt: ”Rätt signal”

M-ledaren står fortfarande bakom företrädaren Fredrik Reinfeldts utskällda pensionsutspel. Moderaternas nye ledare Ulf Kristersson har haft en flygande start vid rodret för Sveriges näst största parti. De senaste siffrorna från Aftonbladet/Inizio visade att partiet skulle få 23,7 procent av rösterna om det var val i dag och samtidigt drar Alliansblocket ifrån med ett försprång om 5,1 procentenheter över de rödgröna.

Skånskan - 13 nov 18 kl. 17:33

Beskedet: SD röstar på Ulf Kristersson

Sverige Sverigedemokraterna kommer att rösta på moderaternas Ulf Kristersson som statsminister under onsdagens omröstning i riksdagen.
Detta enligt ett pressmeddelande på tisdagen.I förra veckan nominerade riksdagens talman Ulf Kristersson (M) till statsministerkandidat.

Dagens PS - 01 sep 17 kl. 10:50

Ulf Kristersson vill bli ny M-ledare

Det basunerar han ut på sin Facebook. Ulf Kristersson står till förfogande för uppgiften som Moderaternas partiordförande, om valberedningen kommer fram till att det finns ett brett stöd för det. Det skriver han i ett Facebook-inlägg på fredagsförmiddagen.

Cornucopia - 03 sep 17 kl. 15:07

Ekots Olle Zachrison medger - man var ute efter att smutskasta Ulf Kristersson

Den socialistiska Sveriges Radios nyhetsprogram Ekots ansvarige utgivare Olle Zachrison medger på SR:s hemsida att man var ute efter att smutskasta den moderate partiledarkandidaten Ulf Kristersson. En reporter fick specifikt i uppdrag att lista blåsvärder partiledarkandidaten varit i.

Olle Zachrison säger på SR:s hemsida:"En reporter fick i uppdrag att göra en faktagenomgång av blåsväder den moderate partiledarkandidaten Ulf Kristersson varit i genom åren.

Dagens PS - 14 dec 17 kl. 09:30

Ulf Kristersson jublar: ”Vi är tillbaka på banan”

Moderatledaren om nya supersiffrorna och jätterycket ifrån de rödgröna. I Aftonbladet/Inizios mätning rycker allianspartierna ifrån de rödgröna – gapet är nu det största under mandatperioden med hela 5,1 procentenheter, skriver tidningen. ”Jag tycker att vi visar att Alliansen är tillbaka på banan igen”, säger M-ledaren Ulf Kristersson till AB, som konstaterar att Alliansen nu får totalt 42,5 procents väljarstöd.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Lena Hallengren: ”Kommuner har ansvaret för att anställda har rätt utrustning”

Socialminister Lena Hallengren reagerar starkt på SVT:s granskning om att kommuner och regioner köpt in icke godkänd skyddsutrustning. – Det är högst olyckligt att många regioner och kommuner har köpt osäker utrustning. Det är arbetsgivarens ansvar att de anställda har rätt utrustning, så de kan skydda sig själva och även brukare och patienter..

SVT - 7 timmar sedan

Kryssningsbolaget Birka Cruises lägger ner

Coronapandemin driver på nedskärningar hos kryssningsföretagen. Eckerökoncernen lägger ner verksamheten i kryssningsföretaget Birka Cruises med över 500 anställda. Och Tallink Silja säger upp nära 300 svenska medarbetare..

SVT - 9 timmar sedan

Marmorstein: ”Kommer att bli ett väldans liv internt inom S”

Det så kallade ”riktmärket” som ska sätta nivån för hur många asylsökande Sverige ska ta emot är en omstridd fråga inom Socialdemokraterna. Om S gör upp med M om ett riktmärke eller tak kan man vänta sig reaktioner internt, säger SVT:s politiska kommentator Elisabeth Marmorstein, i en kommentar till Mikael Dambergs intervju i Morgonstudion..

SVT - 10 timmar sedan

Marmorstein: ”Han vill blidka båda sidorna”

Debatten om migrationspolitiken fortsätter både mellan och inom partierna. För Centerpartiets del har det uppstått en intern konflikt den ena sidan vill ha en stramare riktning, medan den andra vill se en generösare politik. – Anders W Jonsson försöker blidka båda sidor, som han brukar göra i sådana här lägen, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 10 timmar sedan

Kris i förlossningsvården i sommar – över 1 000 arbetspass obemannade

Det är kris i förlossningsvården i stora delar av landet under sommaren. Fler än 1 000 arbetspass är fortfarande obemannade och personal tvingas flytta sina semesterveckor för att lösa situationen. På Danderyds sjukhus i Stockholm hävdar man att bemanningskrisen nu är löst – men enligt Svenska Barnmorskeförbundet saknas det fortfarande personal till hundratals arbetspass..

SVT - 10 timmar sedan

Emma upplevde stressen på förlossningen: ”Kände mig snuvad och ledsen”

Emma Ehrenström födde sitt tredje barn för några veckor sedan på Södersjukhuset i Stockholm och hon märkte av att det var stressigt för personalen. – Jag kände mig inte lika sedd och hörsammad som vid mina tidigare förlossningar, säger hon..

SVT - 11 timmar sedan

KD om hårda coronakritiken: ”Fick inte gehör”

KD:s Ebba Busch har beskrivit det som att regeringen ”med berått mod” låtit en omfattande spittspridning i samhället. I Morgonstudions partiledarintervjuer förklarar gruppledaren Andreas Carlsson varför partiet varit bland de vassaste i sin kritik av svensk coronastrategi – samtidigt som man sade sig sluta upp bakom regeringen under våren..

SVT - 12 timmar sedan

Anders W Jonsson (C): Beredda att kompromissa om migrationen

C vill inte ha ett volymmål för asylsökande, men just den frågan är hetast i de fortsatta förhandlingarna i migrationskommittén, där partiet ingår. – Det viktigaste för oss är att göra skillnad i människors vardag. Då kan man inte sätta sig vid sidan om och säga att vi är inte beredda att kompromissa om någonting, säger Anders W Jonsson (C), vikarierande partiledare i Morgonstudion..

SVT - 14 timmar sedan

Pytonorm i svenska frysdiskar: Experten kritisk

Runt om i Sverige går det att hitta pytonorm i mataffärernas frysdiskar. – Det är inte alltid som de här djuren avlivas på rätt, säger Jan Westin, zoolog och grundare av organisationen Animals HOPE..

SVT - Igår: 09:57

Låga grundvattennivåer i delar av Sverige

Just nu är det låga grundvattennivåer i flera delar av landet. I nuläget är det ingen akut vattenbrist men över 35 kommuner har infört bevattningsförbud. – Den här situationen kan bli vanligare i framtiden, säger Birger Wallsten, dricksvattenexpert på branschorganisationen Svenskt vatten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.