Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 14 July, 12:42

Sydsvenskan - 30 jun 20 kl. 08:30

”Ett lyckat exempel på hur man kan ge en plats till Malmöborna”Men Centerpartiets Charlotte Bossen anser också att biltrafiken ska flyta i alla områden.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Malmöborna, Centerpartiets Charlotte Bossen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett lyckat, exempelpå hur man kan ge , en plats till Malmöborna
Skånskan - 28 aug 16 kl. 12:00

De minns ett år med Malmö Live

Karin Karlsson minns hur håret reste sig på armarna första gången MSO körde ljudtest i nya konsertlokalen och Jesper Larsson berättar om de violin- och cellospelande bröderna som chockades av att Malmö lives konsertsal var det bästa rum de spelat i.
Det har gått ett år sedan Malmö Live öppnade dörrarna för sin publik och Gunilla Wedding har träffat programchefen och vd och konserthuschefen för en tillbakablick.Karin Karlsson och Jesper Larsson om vad som varit deras största personliga upplevelser under Malmö Lives första år:
Karin: ”Det första som poppar upp för mig är Jeff Mills för hela MSO levererade så fantastiskt bra och det är en musikgenre som har väldigt blandad publik och hela konserten höll fruktansvärt hög kvalitet.

Sydsvenskan - 02 mar 16 kl. 19:24

Malmö är bättre än sitt rykte. Lev med det.

Malmö är staden många älskar att hata – eller åtminstone ogilla. De negativa känslorna för Malmö verkar öka med avståndet och bristen på egna kunskaper om och erfarenheter av staden.Enligt denna förvrängda bild är Malmö en gangsterstad där ingen vanlig människa kan röra sig fritt på gator och torg efter mörkrets inbrott utan att bli antastad, misshandlad eller rånad – eller allt på en gång.

Skånskan - 13 nov 19 kl. 18:43

MP vill stoppa allt flyg till Stockholm

MALMÖ Miljöpartiet vill förbjuda alla flygresor till Stockholm för Malmö stads anställda men vann inget gehör när kommunstyrelsen diskuterade den nya resepolicy som håller på att tas fram.Kommunstyrelsen tog beslut om att fortsätta arbetet med att ta fram en ny resepolicy och även utreda möjligheten till en klimatväxlingsmodell. Nuvarande policy är från 2010.

Skånskan - 30 okt 19 kl. 06:00

Hipp, hipp hurra för Hipp

Cirkus, teater, kyrka och teater igen. På lördag firar Hippodromen, Hipp kallad, i Malmö 120 år med mingel, teaterhistoria och information om den kommande ombyggnaden.Vi på kultur- och nörjesredaktionen passar på att gratulera födelsedagsbarnet redan i dag med att låta chefer, skådespelare och andra med anknytning till Hipps senare historia berätta om Hipps betydelse och om minnesvärda föreställningar.

Skånskan - 18 sep 19 kl. 06:00

Festival som firar nordisk film

I år firar den Malmöbaserade kort- och dokumentärfilmfestivalen Nordisk Panorama 30 år. I festivalcentret kan den som vill se vinnarfilmerna från alla åren – på vhs och på tjocktv.
– Det blir en väldigt speciell installation där man kan välja vilken film man vill se, Nordisk Panorama Time Machine kallar vi den, berättar festivaldirektören Anita Reher.

Skånskan - 20 nov 15 kl. 14:00

Vann tävling hon inte ens skulle få vara med i

Personligt SEGRARE. Från början skulle egentligen inte landskapsarkitekter vara med i tävlingen om att rita en byggnad. Men en tango ändrade på det och till slut segrade ändå Caroline Lindqvist, som studerar till landskapsarkitekt på Alnarp.

Skånskan - 27 nov 15 kl. 19:55

Ljusdjur och arktiska upplevelser

Malmö Visuella upplevelser tillsammans med traditionella julinslag ska locka Malmöbor till Gustav Adolfs torg under veckorna fram till jul.
Malmö Stad inviger under lördagen årets julmarknad och jularrangemang.En samling fotogeniska isbjörnar, pingviner och renar har fått sällskap med varandra inuti den nyligen uppspända snökulan på ena sidan torget.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 05:00

Hamnmästarens hus ledigt för ny invånare

Malmö Sugen på att bedriva krog eller kanske inhysa ditt kontor på första parkett mellan Malmö Live och Centralen? Nu lägger Stadsfastigheter ut Hamnmästarbostället för uthyrning på den öppna marknaden, sedan kommunens egna verksamheter nobbat erbjudandet om att ta över den anrika lokalen.Det var vid årsskiftet som den förra hyresgästen Anders Hansson, ölentusiasten bakom Malmö Brewing Co och Taproom på Bergsgatan, formellt gav upp försöken att hitta någon som ville ta över hans krogverksamhet i Hamnmästarbostället, och avslutade sitt hyresavtal med Stadsfastigheter.

Sydsvenskan - 14 sep 15 kl. 04:00

Vi och de rumänska migranterna har gemensamma intressen

Den 4/9 publicerade Sydsvenskan den före detta moderata politikern Astrid Eréne Hallbergs öppna brev till Malmös rumänska migranter. Detta kom som ett svar på det brev som två av våra medlemmar hjälpt till att översätta å våra rumänska vänners vägnar.Genom att svara på Astrids Eréne Hallbergs brev vill vi tydliggöra vår ingång i den här frågan.

Skånskan - 09 maj 19 kl. 10:29

Klagshamnsudden blir naturreservat

Malmö Malmöborna kommer att kunna fortsätta njuta av en särpräglad natur på Klagshamnsudden.Kommunstyrelsen sa på onsdagskvällen ja till att Klagshamnsudden blir naturreservat. Med över 500 olika växtarter i området anses detta unikt för Sverige.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Hittade nycklar i taxin – lurade 80-åring

Det var i fredags som en äldre kvinna blev lurad att släppa in en man i sitt hem..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Supporterinitiativ har sålt för över en miljon kronor – överskottet skänks till MFF

Överskottet skänks till Malmö FF..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kvinna död efter misstänkt misshandel

En kvinna i Östersund har avlidit efter att ha vårdats på sjukhus i drygt en vecka efter en misstänkt misshandel. En man som tidigare satt anhållen för mordförsök har senare släppts. Han misstänks fortfarande för brott, men ärendet rubriceras nu som gro.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Utvisningsdömd åtalas – kom sent till polisen

En 39-årig man i Gävle åtalas för brott mot anmälningsplikten, skriver Gefle Dagblad. Mannen är en av de sex män som regeringen beslutat ska utvisas från Sverige efter Säpos offensiv mot radikala islamister under förra året. Mannen måste anmäla sig på p.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ruiner från aztekpalats funna i Mexico City

Ruinerna hittades under en historisk byggnad mitt i centrala Mexico City..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Långtidssjuka med covidsymtom kartläggs

Många långtidssjuka med covid-19-symtom vittnar om att de nekats besök i vården..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Malmöpärlor: 10 semesterstopp kring Rosengård

Fotboll, konstverk, shopping och bad..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Så bidrog Carl von Linné till rasismen

”Blomsterkungen” hade ett stort inflytande på rasbiologin..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Punktligare tåg i pandemins spår

Coronakrisen tycks ha haft en positiv effekt på tågens punktlighet..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Garagelängor och bilar brann i Färjestaden

Två garagelängor med minst 15 bilar har under natten brunnit på Öland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.