Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 08 July, 09:39

Cornucopia - 30 jun 20 kl. 07:48

Starkt kinesiskt inköpschefsindex - börserna upp i AsienBörserrna stiger i Asien under morgonen, efter en positiv börsmåndag. Orsaken ska vara starka kinesiska inköpschefsindexsiffror (PMI).
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Asien, PMI, OMXS30, OMXSPI, DAX, Nasdaq Composite, SSE Composite Index, Kongs Hang Seng, Tokyo, Singapore, Straits Times, ASX, Australien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Starkt, kinesiskt, inköpschefsindex, börsernaupp i , Asien
DI - 23 sep 13 kl. 08:45

Kinesiskt inköpschefsindex stärker börsen

De ledande börserna i Asien visade en blandad utveckling på måndagen. De japanska marknaderna höll helgstängt, medan kineserna återvände efter några dagars ledighet..

DI - 01 sep 17 kl. 06:34

Kinesisk och amerikansk optimism lyfte börserna

Börserna klättrade i både Asien och USA under torsdagskvällen och natten. Ett oväntat starkt kinesiskt inköpschefsindex gav draghjälp till uppgången.  .

Cornucopia - 01 okt 19 kl. 17:19

Börsen faller på mycket svagt amerikanskt inköpschefsindex

Sveriges inköpschefsindex var svagt, men börserna faller nu på mycket svaga siffror från USA, där ISM:s inköpschefsindex kom in negativt och avsevärt under förväntningarna. Men ännu svagare än ISM är exportorderläget, som rasat genom golvet.
Herr bloggarjäveln med den kära bullen.

Sydsvenskan - 01 dec 15 kl. 09:30

Stärkt krona efter inköpschefsindex

Stockholmsbörsen inledde dagen med stigande kurser. Efter en kvarts handel hade OMXS-index gått upp med 0,5 procent, i linje med de ledande börserna i Europa. I Asien steg börserna kraftigt i dag.

Helsingborgs Dagblad - 01 dec 15 kl. 09:30

Stärkt krona efter inköpschefsindex

Stockholmsbörsen inledde dagen med stigande kurser. Efter en kvarts handel hade OMXS-index gått upp med 0,5 procent, i linje med de ledande börserna i Europa. I Asien steg börserna kraftigt i dag.

DI - 22 aug 13 kl. 11:44

Europabörser: Inköpschefsindex drar upp

Europabörserna stiger på bred front i den tidiga handeln på torsdagen. Bränsle kommer från stigande inköpschefsindex från Kina och Europa..

DI - 22 aug 13 kl. 16:22

USA: Inköpschefsindex lyfter börsen

USA-börserna inledde torsdagens handel med att stiga med stöd från en stark utveckling i Europa där starkare än väntade inköpschefsindex har gett stöd..

Affärsvärlden - 23 apr 14 kl. 11:34

Inköpschefsindex stärker eurokursen

Starkare inköpschefsindex än väntat från Europa bidrog till att stärka euron relativt omvärldsvalutorna under förmiddagen. De svenska obligationsräntorna har visat något sjunkande nivåer, i linje med riskaversion. Den svenska börsen utvecklades klart svagare än omvärldsbörserna efter att flera tunga svenska bolag, bland andra Ericsson, dragit ned index..

DI - 27 feb 15 kl. 17:59

USA-börser: Oförändrat efter inköpschefsindex

USA-börserna var kring oförändrade drygt två timmar in på fredagens handel. Statistikhöjdpunkten i månadsslutet - BNP för fjärde kvartalet - var något bättre än väntat, men Chicagos inköpschefsindex var en rejäl besvikelse..

Dagens PS - 01 nov 17 kl. 07:18

Det eldar på Asienbörserna

Positiva siffror lyfter indexen – kolla här. Positiv inköpschefsstatistik och uppgångar i energipriser gav stöd för uppgången. Yenen försvagades något mot dollarn.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Regeringen lämnar utökat uppdrag på Försvarsmakten - utan extra pengar - slutet på yrkesförsvaret?

Regeringen lämnade igår ett utökat uppdrag på Försvarsmakten, långt över det försvaret sagt att de kan leverera med anslagna medel. Enda sättet att finansiera detta kommer vara att reducera yrkesförsvaret och ersätta det med ett värnpliktsförsvar som inte övar, men ser fint ut på pappret. Bland annat ska två nya regementen etableras som glesbygdspoltiik fast Försvarsmakten sagt att man inte har pengar till detta.

Cornucopia - 1 timme sedan

Nedrekyl på börserna - men fortsatt uppåt i Kina

Gårdagen bjöd på en nedrekyl på börserna, men i Kina fortsätter det uppåt. Börsen anses dels vara överköpt och dels handlar det om ökande fall av coronavirus och tillhörande oro.I Australien stänger man ner hela Melbourne i kväll och sätter staden i karantän i ett antal veckor på grund av nytt utbrott av Covid-19.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Missnöjd med coronahanteringen? Glöm inte ställa region och kommun till svars i valet 2022

Är du en av de som är upprörda och missnöjda över hanteringen av coronakrisen. Kom då ihåg att vården styrs politiskt av regionfullmäktige och kommunen av kommunfullmäktige. Du ska i så fall rösta bort de styrande från respektive församling i valet 2022 om du inte är nöjd med hanteringen av coronakrisen i praktiken.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Buy Tesla Shorts!

Tesla och Elon Musk hånar nu de som blankat elbilstillverkarens aktier, shorts, genom att börjat sälja shorts med modellbeteckningarna för bolagets bilar, dvs S3XY. Man kan nu alltså buy Tesla shorts. Ironiskt nog blir dessa slutsålda igen och igen.

Cornucopia - Igår: 08:55

Varning för att boka flyg med SAS - använder kunderna som bank - betalar inte tillbaka pengar

"Vi kommer att behandla återbetalningen till din ursprungliga betalningsmetod inom sju arbetsdagar. Observera att det beroende på din bank/betalningsleverantör kan ta några dagar innan du kan se återbetalningen på ditt konto." - SAS standardlögnDet så kallade flygbolaget SAS ska idag rapportera om hur mycket mer de har flugit i juni, och har börjat med reklamkampanjer på bland annat Facebook.

Cornucopia - Igår: 08:22

Nya börstoppar i Kina - befolkningen beordrade att köpa aktier

Börserna fortsätter uppåt i de asiatiska tidszonerna under morgonen och nya börstoppar noteras på de kinesiska börserna. Tydligen ska Beijing-diktaturen gått ut med i princip en order till kinesiska privatpersoner att vara goda patrioter och köpa aktier, vilket kan förklara de senaste dagarnas rörelser.Dagschart SSE Composite.

Cornucopia - Igår: 13:56

Regeringen ger myndigheter uppdrag att förbereda för en andra våg av Covid-19 till hösten - dock inte till sjukvården

Regeringen meddelade idag att man ger Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Läkemdelsverket, MSB samt länsstyrelserna i uppdrag att förbereda för en ny andra våg av coronavirussjukdomen Covid-19 till hösten. Man ger dock inte något uppdrag till sjukvården i form av regionerna, eller vården i form av kommunerna, eftersom dessa inte är statliga och inte styrs av regeringen. Södersjukhuset.

Cornucopia - Igår: 12:57

Med smal värnplikt blir värnpliktsutbildning en stark civil merit - och svårare att rekrytera till yrkesförsvaret

Kontraintuitivt leder värnpliktsutbildning till starkt en stark civil merit, och därmed relativt sett svårare att rekrytera till yrkesförsvaret än när militär utbildning var frivillig. Idag rekryteras nämligen inte frivilliga, utan bara den fysiska, intellektuella och psykiska gräddan av en ungdomskull, dessutom med klanderfritt förflutet. Värnpliktsutbildning blir facit på att du är en av de bästa ungdomarna i Sverige, och därmed blir det enklare att få ett mer välbetalt civilt jobb istället för yrkeskarriären inom Försvarsmakten.

Cornucopia - Igår: 12:01

MÖP-måndag: Med värnplikt, varför lägger Försvarsmakten pengar på externa rekryteringskampanjer?

Dags för MÖP-måndag igen. Trots införd värnpliktsrekrytering och -utbildning så verkar Försvarsmakten fortsätta lägga pengar på externa rekryteringskampanjer, trots att det borde räcka att fokusera på ett urval av de bästa eller alla rekryterna under utbildning. Aktuellt är en kampanj med en extern så kallad modeinfluencer i 30-årsåldern.

Cornucopia - I förrgår: 08:26

Extrem börsrusning i Kina

Börserna rusar extremt i Kina på morgonen, och drar upp Asien utom Australien.Chinatown, Melbourne.
Börsveckan inleder med en extrem rusninig i Kina.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.