PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 13 July, 10:34

PrivataAffärer - 30 jun 20 kl. 07:58

Privatspararna nettoköpte aktier för fjärde månaden i rad”En andra virusvåg, som skulle kunna sätta stopp för återöppnandet av ekonomier, är inte vad marknaden räknat med. Spararna har reagerat på osäkerheten med att sälja av en del cykliskt som gått urstarkt i rekylen, men också med att fortsätta bottenfisket” säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Hos Avanza var Evolution Gaming den mest köpta aktien under månaden, medan Net Ent avyttrades i störst utsträckning. En småspararfavorit ”Spararna rusar till Evolution Gaming efter deras uppköpsbud på branschkollegan Net Ent. Köpen sista dagarna i juni är de största hittills och fyra gånger så stora som köpen under hela fjolåret.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Frida Bratt, Nordnet, Avanza, Evolution Gaming, Net Ent, Spararna, Johanna Kull, Nordnets, Investor, Volvo, SSAB, Copco, Epiroc, Intrum, Handelsbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Privatspararna, nettoköpte, aktierför , fjärde, månadeni , rad
Cornucopia - 14 okt 17 kl. 10:39

Aktier för 116 MSEK omsatta på Climeons första handelsdag

Energiteknikbolaget (eller cleantech som det så populärt kallas) Climeon stängde dagen +44% mot teckningskurs och aktier för smått otroliga 116 MSEK bytte ägare under dagen.

Man kan väl lugnt säga att nyemissionen var felprissatt eller kunde tagit in mer pengar.
Nettoköpte gjorde främst kunder till småspararbanken Avanza med ett netto på 18 623 211 aktier, samt Pareto med 11 471 542.

PrivataAffärer - 31 mar 20 kl. 08:24

Så handlade privatspararna i börskaoset

– Turbulensen på världens aktiemarknader och den rekordhöga volatiliteten, har fått privatspararna att göra fler aktieaffärer än någonsin. Nettoköpen är de största på många år framför allt väljer man att fylla på befintliga innehav i folkaktierna, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull. Många sparare hoppades också att högutdelare skulle kunna agera krockkudde.

PrivataAffärer - 20 feb 20 kl. 09:52

SCB: Kraftigt minskande sparande

Nysparandet i finansiella tillgångar var 50 miljarder kr medan skulderna ökade med 64 miljarder kr under kvartalet. Hushållen nettoköpte under fjärde kvartalet 2019 aktiefonder och andra fonder för 7 respektive 6 miljarder kr samtidigt som räntefonder nettosåldes för 1 miljard. Under helåret 2019 nettoköpte hushållen fonder för 25 miljarder, vilket kan jämföras med helåret 2018 då hushållens nettosålde fonder för 13 miljarder kr.

PrivataAffärer - 17 apr 20 kl. 11:26

Hernhag: Fem värdeaktier för långsiktigt sparande

Alex: Hej, kan du nämna fem till sex stora bolag/värdeaktier (från nordiska börser) som fortfarande har låga kurser, att investera i för långsiktigt sparande?
Marcus: Hej! Energibolaget Fortum handlas runt sitt substansvärde.

Kristianstadsbladet - 02 jun 14 kl. 10:07

Svenskar köper utländska värdepapper


Portföljinvesteringar med utlandet gav totalt ett kapitalutflöde på 72 miljarder kronor under första kvartalet, enligt Statistiska centralbyrån. Det berodde framför allt på att svenska investerare under kvartalet nettoköpte utländska värdepapper för 86 miljarder kronor.Svenska investerare har placerat i valutadenominerade räntebärande värdepapper till ett värde av 39 miljarder kronor, och har även nettoköpt utländska obligationer utgivna i svenska kronor för 16 miljarder kronor.

TA - 02 jun 14 kl. 10:07

Svenskar köper utländska värdepapper


Portföljinvesteringar med utlandet gav totalt ett kapitalutflöde på 72 miljarder kronor under första kvartalet, enligt Statistiska centralbyrån. Det berodde framför allt på att svenska investerare under kvartalet nettoköpte utländska värdepapper för 86 miljarder kronor.Svenska investerare har placerat i valutadenominerade räntebärande värdepapper till ett värde av 39 miljarder kronor, och har även nettoköpt utländska obligationer utgivna i svenska kronor för 16 miljarder kronor.

BT - 02 jun 14 kl. 10:07

Svenskar köper utländska värdepapper

Portföljinvesteringar med utlandet gav totalt ett kapitalutflöde på 72 miljarder kronor under första kvartalet, enligt Statistiska centralbyrån. Det berodde framför allt på att svenska investerare under kvartalet nettoköpte utländska värdepapper för 86 miljarder kronor. Svenska investerare har placerat i valutadenominerade räntebärande värdepapper till ett värde av 39 miljarder kronor, och har även nettoköpt utländska obligationer utgivna i svenska kronor för 16 miljarder kronor.

Dagens PS - 23 mar 17 kl. 11:59

Svensken räknar med bostadsklipp

Enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån tappar investeringarna i aktier och fonder mark medan de finansiella placeringarna på bankkonton och i bostadsrätter växer. Varningar om låga räntor och en överhettad bostadsmarknad tycks alltså inte avskräcka svenskarna, rapporterar TT. Statistiken visar att hushållens nettoköp i aktier och fonder var nära noll under fjärde kvartalet 2016.

PrivataAffärer - 29 jun 18 kl. 08:33

Bottenfiske i sargad aktie

Köpen i juni är försiktiga och kännetecknas främst av bottenfiske i årets börsförlorare. Månadens mest köpta aktie nämligen är detaljhandelskedjan Clas Ohlson, visar statistik från Avanza. – Småspararna håller sig borta från exportberoende verkstadsbolag och går istället på fyndjakt bland konsumentbolag som Clas Ohlson, vilket mer än halverats i börsvärde senaste året.

PrivataAffärer - 03 jun 19 kl. 06:34

Hernhag: Äntligen lite nedgång på börsen

Missa inte Marcus senaste bok: "Att lyckas med aktiesparande" är skriven av Marcus Hernhag och Jan Sterner. I boken konstaterar duon att aktier slår alla andra vanliga sparformer på lång sikt.  Läs mer om boken och beställ den här.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Fastighetsbyrån: Köpläge i Spanien efter coronan

Under nedstängningen gick det i princip inte att genomföra bostadsaffärer i Spanien, konstaterar Martin Posch, affärsområdeschef på Fastighetsbyrån i Spanien och Portugal. Men nu är det fritt fram att genomföra visningar, besöka notariekontor och slutföra fastighetsaffärer i landet. Bostadsmarknaden kommit igång igen, från totalt stillastående i april till en lätt ökning i maj och en kraftig ökning i juni.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Kinneviks vd om bolagets strategi

Kinneviks allokering till tillväxtbolag har fortsatt under kvartalet där investeringar på 400 miljoner kr gjorts i bland annat Cityblock, Cedar och Villagemd, samtidigt som försäljningar gjorts i Zalando och Qliro om drygt 6,9 miljarder kr. Pengarna ska delvis återföras till aktieägarna genom en tidigare aviserad extrautdelning om 7 kronor per aktie. Har ni under pandemin tvekat kring om strategin att fortsätta inrikta er på tillväxtbolag är rätt?

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Zalando köpvärd

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för Zalando till köp från behåll. Riktkursen höjs till 84 från 42 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Essitys försäljning backar

”Försäljningen har påverkats negativt av covid-19 pandemin och relaterade nedstängningar samt lagerjusteringar efter hamstringen bland konsumenter och distributörer under mars 2020”, skriver bolaget i rapporten. Organiskt minskade försäljningen med 9,3 procent i det andra kvartalet, vilket kan jämföras med väntade -6,0 procent enligt Infronts prognossammanställning. Den justerade ebita-marginalen på 13,3 procent var dock högre än väntade 12,6 procent och bruttomarginalen om 32,2 procent innebar en ökning från 29 procent för ett år sedan.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Lundkvist: Intresset ökar för asiatiska företagsobligationer

Sedan drygt fem år tillbaka finansierar sig den svenska staten, liksom flertalet europeiska länder, gratis med nollräntor på både korta och långa statspapper. För att få möjlighet till högre avkastning med statlig garanti har investerare därför blickat västerut och i högre grad investerat i amerikanska statsobligationer vars 10-åriga statsobligationer erbjudit en årlig kupong på 2-3 procent så sent som fram till och med ett år sedan. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve (Fed) har sänkt räntan ned mot noll för tredje gången i modern tid.

PrivataAffärer - I förrgår: 22:37

Förbättra din privatekonomi med nischade jämförelsetjänster

Man kan få snabb och enkel hjälp av jämförelsetjänster. Spara tusentals kronor Det finns jämförelsetjänster för nästan allt inom privatekonomi och använder du dem rätt kan du spara tusenlappar varje månad. Utmaningen är att hitta rätt tjänst för varje ändamål.

PrivataAffärer - I förrgår: 22:20

Det här ska du veta om lån utan UC

Så hänger det ihop För att förstå varför det kan vara bra eller mindre bra att ta lån med eller utan UC behöver man förstå vad en UC är. När man lånar pengar från en långivare i Sverige hör det till vanligheten att man tar en kreditupplysning. En kreditupplysning kan alltså göras både på en privatperson och på ett företag, båda kan ju vara i behov av att låna pengar vid olika tillfällen.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:00

Agility och sportfiske godkänns för friskvårdsbidrag

Listan med aktiviteter som godkänns för friskvårdsbidrag är lång. Friluftsaktiviteter och naturupplevelser med vissa inslag av motion, agility, sportfiske eller enduro är några exempel. Även startavgifter i motionslopp ingår nu i som friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:23

Trading Direkt: Finns risk att EU rasar samman

  I dagens Trading Direkt gästas vi av kredithedgefondförvaltaren Sean George som förklarar hur stödpaketen fungerar, vad det finns för nackdelar och varför Riksbanken nu ger sig in på företagsobligationsmarknaden. Han beskriver även läget i Europa och konstaterar att den kommande veckan kommer vara mycket volatil när blickar riktas mot Italien. Därefter låter vi i vanlig ordning Tobbe Rosén göra teknisk analys på 15 tittarönskemål.

PrivataAffärer - 10 jul 20 kl. 10:23

Vice Riksbankschefen: Negativa inlåningsräntor inget hinder

Läs även: Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning ”I ett tal 2018 argumenterade jag för att reporäntans nedre gräns, enkelt uttryck, inträffar när privatpersoner börjar möta negativa räntor på sina inlåningskonton”, påminde Per Jansson. Synen från 2018 var inte primärt en följd av oro att allmänheten då skulle välja att tömma sina bankkonton utan snarare

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.