DN > Opinion

Friday, 10 July, 20:13

DN - 30 jun 20 kl. 07:30

Lars Calmfors: Stora behov av att reformera arbetslöshetsförsäkringen
Läs mer på DN
Läs mer om:
Calmfors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lars, CalmforsStora , behovav att , reformera, arbetslöshetsförsäkringen
DN - 10 jul 18 kl. 17:51

Lars Calmfors: Reformera gärna Arbetsförmedlingen, men gör det gradvis och klokt

KOLUMNEN: Lars Calmfors är professor emeritus i internationell ekonomi och forskare vid IFN.  Alliansen vill lägga ner Arbetsförmedlingen i dess nuvarande form. En färsk forskningsantologi ger argument för en försiktigare strategi..

SvD - 10 nov 14 kl. 16:59

Lars Calmfors ger sig in i Riksbanksdebatten

Ekonomiprofessorerna Lars Jonung och Lars E O Svensson har de senaste dagarna kritiserat varandra hårt och beskyllt varandra för räknefel och grundlösa påhopp. Nu slänger sig ytterligare en Lars in i leken. Professor Lars Calmfors ställer sig mitt emellan de två kombattanterna, men ger Lars E O Svensson mest stöd..

E24 - 09 feb 11 kl. 09:56

Lars Calmfors tackar för sig

Professorn i internationell ekonomi Lars Calmfors hoppar av posten som ordförande i regeringens expertmyndighet Finanspolitiska rådet..

DN - 19 aug 11 kl. 12:17

Lars Calmfors: Löften räcker inte längre

En trovärdig partiöverskridande plan för kraftig stärkt USA-budget och ett snabbt beslut om en större europeisk stödfond. Det är vad som krävs för att risken för recession ska minska, menar tidigare ordföranden i Finanspolitiska rådet Lars Calmfors i en DN.se-intervju.

DN - 05 sep 11 kl. 09:57

Lars Calmfors: Höj inflationsmålen

Riksbankens inflationsmål bör höjas från nuvarande två procent till tre eller fyra procent. Det skulle ge bättre möjlighet att möta framtida kriser, anser professor Lars Calmfors som till nyligen var ordförande i regeringens finanspolitiska råd..

DN - 02 jul 15 kl. 12:54

Lars Calmfors: ”Det brådskar med amorteringskrav”

Nu är det bråttom att sätta in nya åtgärder mot hushållens växande skulder. Det anser ekonomiprofessorn Lars Calmfors efter Riksbankens senaste räntesänkning..

DI - 28 okt 15 kl. 13:44

Lars Calmfors vill höja utgiftstaket

Läget för Sverige är så ansträngt att statens utgiftstak behöver höjas och större underskott accepteras. Det menar ekonomiprofessorn Lars Calmfors, och varnar för konsekvenserna om ansvaret för de ökade migrationskostnaderna stjälps över på kommunerna..

DI - 14 mar 16 kl. 20:07

Lars Calmfors: ”Höj skatterna”

Migrationsutgifterna skenar och budgetreglerna fortsätter att utmana finansminister Magdalena Andersson.Nu varnar nationalekonomiprofessor Lars Calmfors regeringen för att dölja migrationskostnaderna i underskotten. ”Höj skatterna”, säger han..

E24 - 29 jun 16 kl. 06:17

Lars Calmfors: Britterna blev vilseledda

EU har ett svårt moraliskt dilemma i förhandlingarna med Storbritannien. Det säger professor Lars Calmfors som samtidigt varnar för att många britter blivit vilseledda om Brexit..

DI - 20 jun 17 kl. 21:00

Lars Calmfors: Ifrågasätt lönenormen

DEBATT. På sikt kommer inhemsk efterfrågan att öka kraftigt, medan exportefterfrågan sannolikt växer långsammare än förut, på grund av lägre tillväxt i världsekonomin. Om löneökningar fortsätter att bestämmas av industrin kan det uppstå arbetskraftsbrist, skriver Lars Calmfors..

DN - 19 okt 17 kl. 16:33

Lars Calmfors: Värna analysorganens oberoende

KOLUMNEN. Lars Calmfors är professor emeritus i internationell ekonomi, forskare vid IFN och ordförande i Arbetsmarknadsekonomiska rådet. Politiker gillar ofta kritisk granskning mer i teorin än i praktiken.

Fler nyheter från DN

DN - 12 timmar sedan

Polens vägval är också Europas

Polen står inför ett vägskäl som är avgörande också för Europa när president Andrzej Duda möter liberalen Rafal Trzaskowski..

DN - I förrgår: 20:00

Modeföretagen trampar på arbetarnas rättigheter

I coronakrisen har miljoner asiatiska sömmerskor lämnats utan ersättning. Det är inte första gången den globala textilindustrin skymfar….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.