SR > Nyheter

Tuesday, 14 July, 05:33

SR - 30 jun 20 kl. 07:25

Rapport: Bättre arbetsvillkor minskar behovet av hyrpersonalRegionerna måste bli bättre arbetsgivare om de ska lyckas med sin ambition att konkurrera mer med bemanningsföretagen på vårdarenan. Det är en av slutsatserna i en rapport som Konkurrensverket presenterar idag. Projektledare Leif Nykvist ser en koppling mellan regionernas problem att få pengarna att räcka till..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Konkurrensverket, Leif Nykvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RapportBättre , arbetsvillkor, minskar, behovetav , hyrpersonal
Dagensanalys.se - 02 nov 18 kl. 15:12

”Eftersom vi känner till kontexten som annonsören hamnar i minskar behovet av datadriven annonsering”

Vi har träffat videoplattformen Vi som använder maskininlärning för att leverera video för publicister. I den här intervjun förklarar Niclas Gillqvist hur det hela fungerar, varför man ska använda tekniken och vem som har mest nytta av den. Så vad betyder egentligen ”contextual matching to create compelling video experiences”?

Affärsvärlden - 12 nov 12 kl. 08:53

SAS: Nytt pensionssystem minskar behovet av nytt kapital

Övergången från förmånsbaserade till premiebaserade pensionsordningar för merparten av SAS anställda minskar den negativa effekten på SAS egna kapital med 2,8 miljarder kronor..

YLE - 04 dec 16 kl. 10:00

Nytt test för HPV-infektion minskar behovet av papa-prov

Livmoderhalscancer är den vanligaste gynekologiska cancerformen i världen. I Finland är livmoderhalscancer ändå relativt ovanlig, tack vare att förstadiet till cancern upptäcks genom att alla kvinnor mellan 30 och 60 år kallas till screening med så kallat papa-prov vart femte år. Genom det gynekologiska cellprovet, som utförs antingen vid laboratorium eller av en gynekolog, upptäcker man cellförändringar som kan utvecklas till cancer.

Expressen - 28 sep 19 kl. 19:20

Rapport: Elsparkcyklar minskar inte utsläppen

En ny rapport visar att Stockholms stad hanterat elsparkcyklarna allt för passivt.Dessutom har färdmedlet ingen inverkan på minskade utsläpp, visar konsultföretaget WSP:s rapport.– Det är svårt att dra slutsatsen att de faktiskt bidrar till hållbarhet, säger Felix Miranda Thyrén, transportekonom på WSP, till Dagens Nyheter..

SR - 08 dec 15 kl. 21:12

Ny rapport: Malarian minskar i världen

Antalet som dör i sjukdomen har minskat med häften mellan 2000 och 2015, det skriver världshälsoorganisationen WHO i en ny rapport..

Supermiljöbloggen - 29 feb 16 kl. 17:21

FN-rapport: Matförsörjningen hotas av bidöden

Mer än tre fjärdedelar av världens matgrödor är åtminstående delvis beroende av pollinering och i många regioner hotas över 40 procent av bina och fjärilarna av utrotning.  Att minska användandet av bekämpningsmedel är en viktig del av lösningen, enligt en ny FN-rapport.  Rapporten är en sammanfattning av 3000 vetenskapliga studier och information från ursprungsbefolkning och lokalbefolkning på 60 platser i världen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Norsk detaljhandel minskar

Norges detaljhandel sjönk 1,1 procent i oktober jämfört med månaden före. Det kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på en ökad detaljhandel med 0,4 procent. Den oväntat svaga detaljhandeln minskar behovet av åtstramning från den norska centralbanken.

Nyteknik - 01 apr 14 kl. 15:55

Fler träbyggen minskar fossilbränslebehovet

Mer trä i byggkonstruktioner minskar behovet av stål och betong, och därmed fossilbränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen..

SVT - 12 aug 15 kl. 19:29

Musik under operation minskar smärta

Att lyssna på musik före, under och efter en operation snabbar på tillfrisknandet. Dessutom minskar behovet av smärtstillande mediciner..

Dagens Medicin - 13 aug 15 kl. 09:12

Musik under operation minskar smärta

Att lyssna på musik före, under och efter en operation snabbar på tillfrisknandet. Dessutom minskar behovet av smärtstillande mediciner, enligt en brittisk studie..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ökat intresse för digitala vårdmöten

Intresset för digitala vårdmöten har ökat ordentligt under coronapandemin. Besöken hos de privata vårdgivarna har vissa månader nästan fördubblas..

SR - 1 timme sedan

Svårt för köande att bedöma hyresrätter

För den som står i bostadskö för en hyreslägenhet är det i dag svårt att veta exakt vad det är man tackar ja till då de flesta visningar av lägenheter i storstäderna har ställts in till följd av pandemin..

SR - 3 timmar sedan

Kalifornien stänger igen

I USA har delstaten Kaliforniens guvernör beslutat att återigen stänga alla restauranger, barer och köpcentrum, efter att smittspridningen av coronaviruset ökat den senaste tiden..

SR - 2 timmar sedan

Krav på munskydd utökas

England inför krav på att bära munskydd i butiker, meddelade premiärminister Boris Johnson under måndagskvällen..

SR - 8 timmar sedan

Frankrike höjer sjukvårdspersonalens löner

Frankrike har beslutat att höja lönerna för landets sjukvårdspersonal som jobbat under pandemin..

SR - 11 timmar sedan

EU skärper tonen mot Kina

EU:s utrikesministrar skärpte i dag tonen mot Kina efter införandet av den kritiserade säkerhetslagstiftningen i Hongkong. Några sanktioner är inte aktuellt, men EU kommer att vidta andra åtgärder, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde..

SR - 12 timmar sedan

Analytiker: Med Duda fortsätter regeringens show

Att Andrzej Duda får behålla presidentposten är snarare en seger för den sittande regeringen, som nu kan fortsätta genomdriva sin politik, säger flera bedömare till Sveriges Radio..

SR - 12 timmar sedan

Olycka i Södra länken i Stockholm

Huvudtunneln avstängd från E4/E20 i riktning mot Nacka. Stängt från Årstalänken, det går att köra in från Åbyrondellen men då enbart öppet mot Huddingevägen. Prognos att tunneln kan öppna strax efter klockan 18..

SR - 11 timmar sedan

Här testas fallvänlig asfalt

I Lund pågår ett test med fallvänlig asfalt. Beläggningen innehåller förutom råolja och stenkross även gummi. Målet är att minska skadorna på gående och cyklister..

SR - 13 timmar sedan

Många kör för fort vid vägarbeten

Fyra av tio svenskar uppger att andra trafikanter kör för fort förbi vägarbeten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.