Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 15 July, 14:29

Dagens Medicin - 30 jun 20 kl. 07:00

”Vi måste lyfta blicken och planera framåt”Om inte den växande patientkön till operationer hanteras väntar allvarliga konsekvenser, skriver förbundsordförandena Heidi Stensmyren och Tobias Baudin..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Heidi Stensmyren, Tobias Baudin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi måste lyfta, blickenoch , planera, framåt
SmålandsPosten - 08 jan 14 kl. 06:54

Nu måste vi lyfta blicken och satsa framåt

Kommentar till Det krävs en ny attityd i Alvesta av Robert Olesen den 3 januari. ?I en insändare efterfrågar Rober Olesen ”en ny attityd” i Alvesta I strävan att föra utvecklingen i Alvesta kommun ännu några steg framåt­ kan jag inte annat än att instämma i detta.

DI - 25 okt 18 kl. 11:45

Mitteregger köper efter rapportfiaskot – ”måste lyfta blicken”

Hedgefondförvaltaren Max Mitteregger har köpt aktier i ett av börsens storbolag –  som rasade efter sin rapport.  ”Jag tycker man måste lyfta blicken och titta framåt", säger han. .

GöteborgsPosten - 19 feb 13 kl. 05:56

Dags att lyfta blicken

Min träning just nu handlar väldigt mycket om att lyfta blicken. I dubbel bemärkelse..

DI - 02 dec 14 kl. 19:53

"Viktigt att lyfta blicken"

Miljöpartiets språkrör går till hårt angrepp mot Sverigedemokraterna och sätter samtidigt press på allianspartierna att samarbeta om budgeten."Det är ett väldigt allvarligt läge. Det är därför det är viktigt att nu faktiskt lyfta blicken lite från alla partier och se att det är ett nytt läge", säger miljöminister Åsa Romson..

DI - 07 apr 16 kl. 11:50

Vice riksbankschef: "Dags att lyfta blicken"

Det är dags att lyfta blicken nu när resursutnyttjandet i svensk ekonomi är nästan normalt och inflationen trendmässigt går mot målet. Det sade vice riksbankschef Cecilia Skingsley på torsdagen, enligt ett förskrivet anförande..

Kristianstadsbladet - 11 apr 20 kl. 05:00

Tommy Svensson: ”Det är kanske bättre att lyfta blicken mot 2021”

Corona ställer till det även för motorsporten. Skräckscenariot är att många hösttävlingar kommer att konkurrera med varandra och därmed ge tunna startfält. Det är kanske bättre att lyfta blicken mot 2021?.

GT - 29 mar 20 kl. 10:35

Staten måste ta ansvar för risken att planera framåt

För en comeback från coronakrisen behöver vi få i gång vanliga människors och företags konsumtion så att vändningen blir långsiktig. Viktigt att företagen vågar planera framåt med tryggheten att staten står som garant, skriver Västsvenska Handelskammarens Vd Johan Trouvé..

SvD - 09 mar 16 kl. 07:58

Slutsänkt, om Skingsley får råda – "dags att lyfta blicken"

Räntesänkningarna från Riksbanken kan vara över. Nu meddelar vice riksbankschef Cecilia Skingsley att hon framöver kommer att fokusera mer långsiktigt. Svenska politiker får sig också en känga: de måste våga fatta nödvändiga beslut när det gäller bostads- och arbetsmarknaden, tycker Cecilia Skingsley..

SmålandsPosten - 13 mar 20 kl. 06:00

Dags att lyfta blicken …i klimatfrågan

Det är inte lätt att vara miljövän. Så fort en bra åtgärd för framtiden kommer fram dyker det alltid upp en partsinlaga som säger emot. Alla är överens om att vi måste minska våra utsläpp.

UNT - 13 maj 13 kl. 11:11

Dags att lyfta blicken mot världen

TIDSKRIFT. Tidskriften Opsis barnkultur riktar i sitt nya nummer blicken ut mot omvärlden och den världslitteratur som så få förlag väljer att publicera i Sverige..

Barometern - 17 aug 17 kl. 13:32

Räddningschef måste planera framåt

När räddningschefen Hans Erlandsson planerar framåt måste han räkna bort de 18 personer som har sagt upp sig. Ingen har tagit tillbaka sin uppsägning och snart går uppsägningstiden ut..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Brister i analyser av covid19-prover i flera regioner

Region Blekinge pausar sin egenprovtagning då bristerna i analyseringen har varit alltför stora. Även Skåne och Halland, som skickar sina prover till samma laboratorium, har problem.  .

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Extremt öppna sjukhus har lett till influensaspridning

Var fjärde inneliggande patient med influensa under en given säsong visade tecken på att ha smittats i vården, visar en avhandling från Göteborgs universitet..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Henrik Ripa avliden

Sahlgrenska universitetssjukhusets ordförande Henrik Ripa har avlidit efter en längre tids sjukdom..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Richard Bergström: Fler vaccinavtal på gång

Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström sitter i intensiva förhandlingar med vaccinutvecklare för EU:s räkning och tror på fler avtal inom de närmaste månaderna. Han håller fast vid prognosen att ett fungerande vaccin ska finnas i början av 2021..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

”Vem har ansvaret för hur journalgranskning får göras?”

Enhetliga riktlinjer för journalgranskning bör utformas för att säkerställa att patientintegriteten värnas likadant i alla regioner, skriver flera debattörer..

Dagens Medicin - Igår: 14:09

Karolinska sätter p för administrativ personal

Den 10 juli infördes anställningsstopp för administrativ personal på Karolinska Universitetssjukhuset. .

Dagens Medicin - Igår: 10:02

Långtidssjuka med covidsymtom kartläggs

Många långtidssjuka med covid-19-symtom vittnar om att de nekats besök i vården och blivit misstrodda. Nu har Socialstyrelsen tillsammans med SBU fått ett regeringsuppdrag att kartlägga de långtidssjuka..

Dagens Medicin - Igår: 10:21

Missnöjda sjuksköterskor slutar i Östersund

Missnöje med bland annat ändrade arbetstidsmodeller har gjort att flera sjuksköterskor sagt upp sig. På kirurgen har ett tjugotal valt att sluta det senaste halvåret..

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Sjuksköterskor borde ha en central roll i äldres vård”

I teamet måste sjuksköterskor finnas med, inte som konsulter eller på distans utan med händerna i det dagliga arbetet, skriver flera forskare..

Dagens Medicin - Igår: 07:55

Stockholm fortsätter med gratis antikroppstest

Region Stockholm kommer att fortsätta erbjuda gratis antikroppstest för covid-19 även när ett miljonavtal med företaget Werlabs går ut. Andra aktörer kommer att sköta testningen, vilket Dagens Medicin berättade om i förra veckan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.