Computer Sweden > IT

Wednesday, 15 July, 14:26

Computer Sweden - 30 jun 20 kl. 07:00

Nu bygger myndigheter ekosystem för öppna data – och öppen källkod
Ett nytt myndighetsinitiativ för att få fram gemensamma arbetssätt kring öppna data, öppna standarder och öppen källkod drar igång i höst. ”Många frågor är gemensamma”, säger en av initiativtagarna Maria Dalhage på Arbetsförmedlingen..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
Maria Dalhage, Arbetsförmedlingen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu bygger, myndigheter, ekosystemför , öppna, dataoch , öppen, källkod
IDG - 30 jun 20 kl. 07:00

Nu bygger myndigheter ekosystem för öppna data – och öppen källkod


Ett nytt myndighetsinitiativ för att få fram gemensamma arbetssätt kring öppna data, öppna standarder och öppen källkod drar igång i höst. ”Många frågor är gemensamma”, säger en av initiativtagarna Maria Dalhage på Arbetsförmedlingen..

Computer Sweden - 22 jan 20 kl. 07:01

Inte bara skogsjätte – Stora Enso bygger digitalt ekosystem med rfid


Pappersmassa och förpackningar har länge varit Stora Ensos grundprodukter. Men på senare år har företaget börjat erbjuda även digitala tjänster. En av dem är en egenutvecklad rfid-teknik..

IDG - 26 feb 20 kl. 09:51

Vasakronan bygger ekosystem – "vill få med kolleger i branschen"


Standardisering, öppna lösningar, delning och samarbete – det är fastighetsföretaget Vasakronans recept för digitalisering.  ”Det är ett lite tråkigt arbete men det måste göras”, säger cio:n Sören Sandell..

IDG - 10 nov 14 kl. 05:34

IBM bygger ekosystem kring Watson

IBM planerar att bygga ett ekosystem av startupföretag och apputvecklare för tjänster som är baserade superdatorplattformen Watson..

Computer Sweden - 10 nov 14 kl. 05:34

IBM bygger ekosystem kring Watson

IBM planerar att bygga ett ekosystem av startupföretag och apputvecklare för tjänster som är baserade superdatorplattformen Watson.

.

IDG - 17 okt 17 kl. 06:01

Arbetsförmedlingen bygger ekosystem för jobtech – för bättre jobbmatchning


Hur kan vi skapa snabb och effektiv matchning på arbetsmarknaden? Det har gått ett år sedan Arbetsförmedlingen bjöd in externa aktörer för att skapa ett ekosystem av digitala tjänster. Och nu börjar det ge resultat..

Computer Sweden - 17 okt 17 kl. 06:01

Arbetsförmedlingen bygger ekosystem för jobtech – för bättre jobbmatchning


Hur kan vi skapa snabb och effektiv matchning på arbetsmarknaden? Det har gått ett år sedan Arbetsförmedlingen bjöd in externa aktörer för att skapa ett ekosystem av digitala tjänster. Och nu börjar det ge resultat..

YLE - 20 nov 14 kl. 04:00

Hotell för ekosystem skapas i sandgrop i Tegelbacken

Ekosystemhotell. Det låter ju som något för den som är ekologiskt inriktad, men det är inte frågan om ett hotell för människor, utan för växter.
Ons 19.

Dagensanalys.se - 12 feb 19 kl. 10:57

Du måste se arbetsplatsen som ett slutet ekosystem

I förra veckan arrangerades Stockholm Furniture Fair på Älvsjömässan, och på plats var möbeltillverkaren Martela som jobbar för att skapa effektiva och funktionella arbetsplatser. Jag fick då möjligheten att prata med Eeva Terävä som är Head of Workplace Development på Martela. Hon har undersökt vad anställda tycker om sina arbetsplatser och har många spännande insikter att dela med sig av.

YLE - 06 maj 16 kl. 17:00

Panamaläckan beredd att samarbeta med myndigheter

Yle publicerar ett öppet brev från den person som står bakom den så kallade Panamaläckan. Enligt läckan är det rätt beslut av mediehusen att inte samarbeta med myndigheterna. Läckan säger att motivet för verksamheten har varit en vilja att avslöja kriminell verksamhet och en oro för ökade inkomstskillnader.

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 2 timmar sedan

Storbritanniens blockering av Huawei är "seger för Trump"


Efter starka påtryckningar från USA väljer den brittiska regeringen att bannlysa komponenter från det kinesiska företaget i landets 5g-nät..

Computer Sweden - 7 timmar sedan

Högtryck för cybersäkerhet – "otroligt intensiva månader"


Allt distansarbete de senaste månaderna har gjort att investeringarna i it-säkerhet ökar kraftigt. ”Ingenting talar för att det blir lugnare i höst”, säger Thomas Nilsson på Certezza om läget på den svenska marknaden..

Computer Sweden - 22 timmar sedan

Trots bannlysningarna: Ökande intäkter för Huawei


Förväntningen är att Storbritannien snart blir ytterligare ett av de länder som inte kommer tillåta företagets teknik i deras 5g-nät..

Computer Sweden - Igår: 13:19

Microsoft lägger till stöd för engångsmejl i Office 365


Genom att lägga till textsträngar för nyhetsbrev och liknande kan du bland annat se hur spammare har fått tag på din mejladress..

Computer Sweden - Igår: 08:50

Frankrike kräver åldersverifiering för vuxen-sajter


Den nya lagen ger landet även möjlighet att svartlista sajter utanför Frankrike som inte följer reglerna..

Computer Sweden - Igår: 07:01

Så använder Hemnet igenkänningsteknik för att bostadsköpare ska hitta drömlyan


Igenkänningstekniker är på kraftig frammarsch men har ifrågasatts ur ett etiskt perspektiv. Men tekniken handlar inte bara om att polisen ska kunna identifiera misstänkta. Hemnet har sjösatt en funktion som bygger på igenkänning och blivit en succé hos bostadsköpare..

Computer Sweden - I förrgår: 12:03

Ökat antal id-bedrägerier under den pågående pandemin


Bedragare utnyttjar rädslan för coronaviruset för att lura till sig personnummer och andra känsliga uppgifter från äldre personer..

Computer Sweden - I förrgår: 07:01

Experten: "AI kan minska vårdköerna och spara miljarder"


I dag riktar AI-projekt i vården ofta in sig på diagnostisering av olika sjukdomar. Men det är både enklare och ger mer resultat att i stället använda det för att optimera vårdflöden. ”Man kan spara miljarder på att identifiera flaskhalsar”, säger Peter Larsson på Avanade..

Computer Sweden - 10 jul 20 kl. 11:36

EU-dom: Youtube slipper ge ut misstänkta piraters användaruppgifter


EU-domstolen har avgjort ett utdraget mål där rättighetsinnehavare krävt att få ut användaruppgifter från Youtube för personer som olagligen lagt upp filmer på plattformen..

Computer Sweden - 10 jul 20 kl. 10:29

Nu växer pc-marknaden igen – starkt sug efter mobila datorer


Efter en djupdykning i början av året tog den globala pc-marknaden ett skutt uppåt under andra kvartalet. Särskilt stark är tillväxten i Europa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.