Expressen > Nyheter

Wednesday, 08 July, 16:56

Expressen - 30 jun 20 kl. 06:17

Kina godkänner ny säkerhetslag för HongkongKina har godkänt en ny säkerhetslag för Hongkong, enligt uppgifter, rapporterar bland annat CNN.Lagen har lett till oro då många anser att den stryper fri- och rättigheter..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Hongkong, CNN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, godkännerny , säkerhetslagför , Hongkong
Sydsvenskan - 30 jun 20 kl. 04:29

Kina godkänner säkerhetslag

Kina parlament har röstat igenom en kontroversiell säkerhetslag gentemot Hongkong. Lagförslaget har den senaste tiden orsakat stora protester i Hongkong, eftersom kritiker befarar att lagen innebär inskränkta rättigheter för de boende i den särskilda ad.

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 20 kl. 04:29

Kina godkänner säkerhetslag

Kina parlament har röstat igenom en kontroversiell säkerhetslag gentemot Hongkong. Lagförslaget har den senaste tiden orsakat stora protester i Hongkong, eftersom kritiker befarar att lagen innebär inskränkta rättigheter för de boende i den särskilda ad.

Aftonbladet - 30 jun 20 kl. 04:29

Kina godkänner säkerhetslag

▸ Kina parlament har röstat igenom en kontroversiell säkerhetslag gentemot Hongkong..

Expressen - 28 maj 20 kl. 09:19

Kina godkänner de nya säkerhetslagarna

Kina godkänner de nya kontroversiella säkerhetslagarna i Hongkong, uppger BBC och Bloomberg..

DI - 28 maj 20 kl. 09:18

Kina godkänner ny kontroversiell säkerhetslag

Kinas folkkongress godkänner förslaget på en ny säkerhetsförordning i Hongkong, ett förslag som väckt stora protester i området..

DI - 30 jun 20 kl. 05:14

Kina godkänner kontroversiell säkerhetslag

Kina parlament har röstat igenom en kontroversiell säkerhetslag gentemot Hongkong..

SR - 28 maj 20 kl. 09:27

Folkkongressen godkänner säkerhetslagen för Hongkong

Det är nu klart att Folkkongressen i Kina godkänner den nya säkerhetslagen för Hongkong. Det innebär bland annat att kinesiska säkerhetssyrkor kan verka i Hongkong..

DI - 20 nov 19 kl. 05:47

USA godkänner stöd till Hongkong

USA:s senat godkände på tisdagen lagstiftning som stöttar protesterna i Hongkong och varnade Kina för att med våld slå….

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 11:03

Tusentals protesterar i Hongkong


Tiotusentals människor har samlats i Hongkong med plakat och skanderandes slagord för att demonstrera för demokrati, på årsdagen av den dag då den före detta brittiska kolonin återlämnades till Kina 1997. Demonstrationen har förväntats bli den största hittills för att markera missnöje med att val av Hongkongs ledare styrs från Peking.Innan demonstrationen har 800 000 människor röstat i en inofficiell folkomröstning för reformer av valprocessen.

BT - 01 jul 14 kl. 11:03

Tusentals protesterar i Hongkong

Tiotusentals människor har samlats i Hongkong med plakat och skanderandes slagord för att demonstrera för demokrati, på årsdagen av den dag då den före detta brittiska kolonin återlämnades till Kina 1997. Demonstrationen har förväntats bli den största hittills för att markera missnöje med att val av Hongkongs ledare styrs från Peking. Innan demonstrationen har 800 000 människor röstat i en inofficiell folkomröstning för reformer av valprocessen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Publicister reagerar på politikers makt i medierna

SVT gick med på villkoret från S om vägran till debatt när migrationsminister Morgan Johansson, S, och Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard intervjuades i Morgonstudion.Agerandet har mötts av kritik och publicister reagerar på politiker som sätter villkor i medierna.– Jag tycker att det är dåligt att ställa villkor för medverkan.

Expressen - 15 minuter sedan

Beskedet: Då öppnar Danmark för skåningar

Danmark tog under onsdagen ett nytt steg mot ett helt öppet samhälle – nu är det tillåtet att samlas 100 personer på samma plats.Under torsdagen kommer ett nytt besked om gränsen. – Av allt att döma, till 99,9 procent, kommer bron öppna för alla skåningar natten mellan fredag och lördag, säger regionstyrelsens ordförande Carl-Johan Sonesson (M).

Expressen - 1 timme sedan

”Lilla hjärtats” mamma släppt ur häktet

”Lilla hjärtats” mamma har släppts ur häktet i väntan på domen, rapporterar Corren.Detta efter beslut från Norrköpings tingsrätt.Mamman står åtalad för mord genom att ha drogat och slagit ihjäl dottern..

Expressen - 45 minuter sedan

Femårige Tony samlade in pengar till sjukvården

Femårige Tony Hudgell från Storbritannien förlorade båda sina ben som nyfödd och fick benproteser. Nu har han samlat in motsvarande tolv miljoner kronor till sjukvården i landet genom att gå närmare 7 kilometer, skriver CNN. .

Expressen - 2 timmar sedan

Morgan Johanssons svar efter kritiserade intervjun

Morgan Johansson, S, svarar på kritiken efter att ha tackat nej till debatt med Moderaterna i SVT.Migrationsministern ville inte debattera – eftersom han inte sitter i migrationskommittén.”Det här är inget konstigt, så har det alltid varit och det vet Moderaterna”, skriver Johansson på Twitter..

Expressen - 2 timmar sedan

18 nya dödsfall i Västra Götalandsregionen

Under onsdagsseftermiddagen kom Folkhälsomyndighetens nya dygnssiffror för Sveriges coronadödsfall.I Västra Götaland rapporterades 18 nytt dödsfall.Sammanlagt har 781 personer dött till följd av corona i regionen..

Expressen - 3 timmar sedan

Socialstyrelsen drar tillbaka underkända andningsskydd

Hundratusentals falska skyddsmasker kan ha bidragit till att sprida coronaviruset.Nu dras de tillbaka, rapporterar SVT.– Som en extra försiktighetsåtgärd bromsar vi användningen, säger Johanna Sandwall, Socialstyrelsens krisberedskapschef, sagt till tv-kanalen..

Expressen - 3 timmar sedan

Dealen klar om Dianas fond – visar brödernas skilda liv

”Skilsmässo-dealen” mellan prins William och Harry är klar, rapporterar Daily Mail.Nu finns en överenskommelse på plats om att helt dela upp tillgångarna från mamma Dianas minnesfond..

Expressen - 3 timmar sedan

Barn fördes ur landet – trots larm om hedersvåld

Trots larm till socialtjänsten om hedersvåld fördes tre barn och en vårdnadshavare utomlands mot sin vilja, enligt en anmälan.Vårdnadshavaren behövde kontakta utrikesdepartementet för att ta sig hem igen. Enligt kommunens lex Sarah-anmälan fanns flera brister i socialtjänstens hantering..

Expressen - 4 timmar sedan

Smittan sprider sig – men svenskar trotsar utbrotten

Smittan sprids återigen med ökad hastighet i delar av Spanien och Kroatien.Trots detta står UD:s reseråd fast, och man avråder inte från semestrande i något av länderna.– Bedömning görs löpande och noggrant och vi kan inte på förhand säga när det kan komma att ändras, säger Linn Duvhammar, presskommunikatör vid UD..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.