Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 15 July, 14:35

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 20 kl. 06:00

Såhär ska NSVA minska risken för översvämningar i Bjuv och Åstorp”En del projekt är planerade inom 5-10 år .”.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
NSVA, Bjuv, Åstorp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Såhärska , NSVA, minska, riskenför , översvämningari , Bjuv, och Åstorp
Dagens PS - 17 feb 18 kl. 06:53

Lätt minska risken att dö i hjärtinfarkt

Du behöver bara stå eller gå för att hjärtattack-risken ska sjunka drastiskt. Fysisk aktivitet med låg intensitet, som att stå, gå eller utföra hushållssysslor, tycks kunna göra underverk. Genom att ersätta en halvtimmes stillasittande om dagen med vardagsaktivitet minskar risken att dö i hjärt–kärlsjukdom med 24 procent, enligt en studie från Karolinska Institutet som publiceras i tidskriften Clinical Epidemiology, framgår det i ett pressmeddelande.

YLE - 24 feb 15 kl. 06:20

Bastubad kan minska risken för hjärtdöd

Att bada bastu ofta ser ut att minska risken för plötslig död på grund av hjärtsjukdom, visar en finsk studie som publiceras i den medicinska tidskriften Jama Internal Medicine. Risken är 67 procent mindre för dem som badar bastu mellan 4 och 7 gånger i veckan, jämfört med dem som badar bastu en gång i veckan. Utöver minskad risk för plötslig hjärtdöd ser den totala dödligheten och den allmänna dödligheten i hjärt- och kärlsjukdomar att minska om man badar bastu ofta.

Cornucopia - 15 apr 16 kl. 10:09

Hemligt telefonnummer kan minska risken för ID-stölder online

På förekommen anledning visar det sig att hemligt telefonnummer kan minska risken för ID-stölder online. Det verkar inte som onlinebutiker och andra tjänster där man kan ange personnummer för automatiska adressuppgifter fungerar om man har hemligt nummer.
Hemligt telefonnummer innebär bland annat att din teleoperatör inte exporterar dina kontaktuppgifter till tjänster som Hitta.

YLE - 13 jan 15 kl. 09:06

Fullkorn kan minska risken för att dö i hjärtsjukdomar

Fullkornsspannmål kan minska risken för att dö i hjärt- och kärlsjukdomar. Det visar forskning vid Harvard University i USA. Det har redan länge varit känt att fullkornsprodukter är bra för hjärtat men forskningsresultat om dödlighet har saknats.

YLE - 25 aug 15 kl. 08:13

Stenålderskost kan minska risken för hjärtsjukdom

Paleolitisk diet eller så kallad stenålderskost kan förhindra uppkomsten av metabolt syndrom och därmed minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det visar ny forskning. En paleolitisk diet bygger på att människan, biologiskt sett, egentligen inte har förändrats sedan den äldre stenåldern innan jordbrukssamhället tog fart.

News55 - 07 nov 16 kl. 12:35

Gratis halkskydd ska minska risken för fallolyckor

Under veckan föll den första snön på många håll i landet vilket ökar risken för blixthalka. En enkel åtgärd för att stå stadigare är så kallade broddar, ett slags halkskydd som man fäster på skorna.       LÄS MER: Snön kommer med halka i söder Gratis halkskydd ska minska risken för fallolyckor Vissa kommuner delar ut kostnadsfria halkskydd till personer över 65 år eftersom att målgruppen löper stor risk för fallolyckor i samband med halka.

Vagabond - 30 nov 99 kl. 00:00

Sola mer ? och minska risken att få hudcancer

Sola lagom ? och minska risken att drabbas av hudcancer. Det visar förvånansvärt nog resultaten från en ny studie från Storbritannien..

Expressen - 07 aug 12 kl. 12:01

Skrotlyft kan minska risken för diabetes

STOCKHOLM. Att lyfta vikter kan minska risken att drabbas av typ 2-diabetes med upp till en tredjedel. Det konstaterar forskare i en dansk-amerikansk studie i vilken fler än 3 2 000 män deltagit..

SR - 03 jun 14 kl. 15:05

Bruna bönor kan minska risken för hjärtsjukdomar

Följ kostråden, men lägg till lite bruna bönor, kikärtor och sädeslaget korn varje dag och du kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdom med elva procent. Det visar en ny koststudie från Lunds Universitet..

DN - 13 aug 14 kl. 00:40

”Förbjud gatutiggeriet för att minska risken för fattigdom”

Växande samhällsproblem. Det krävs handlingskraft för att möta utmaningen med gatutiggeriet. Hemländernas ansvar räcker inte.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Rusning efter färjebiljetter till Tyskland

På tisdagen avskaffade Tyskland kravet på att svenskar ska sitta i karantän vid ankomsten. Redan samma dag tog bokningarna fart. Över 1 700 personer bokade båtresa mellan Göteborg och Kiel eller Trelleborg och Rostock för juli eller augusti.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Tågtrafiken norr om Ängelholm står still efter olycka

Strax efter klockan 13.30 stoppades tågtrafiken..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

27 nya dödsfall med bekräftad covid-19

Det senaste dygnet har ytterligare 27 personer med bekräftad covid-19 rapporterats döda i Sverige. Därmed är det totala antalet smittade som har avlidit i Sverige 5 572 personer, enligt Folkhälsomyndigheten. Det totala antalet bekräftat smittade är 76 4.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Norwegian stämmer Boeing

Norska flygbolaget Norwegian har stämt tillverkaren Boeing i USA enligt dokument som sajten E24 tagit del av. Bakgrunden är en order på 97 flygplan med listpriset 12,65 miljarder dollar som Norwegian vill avbryta, liksom ett serviceavtal. Norwegian vill.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Vinstlyft för Goldman Sachs

Den amerikanska storbanken Goldman Sachs redovisar en vinstökning på 2 procent till 2,25 miljarder dollar i andra kvartalet i år. Per aktie steg vinsten till 6:26 dollar, upp från 5:81 dollar under motsvarande kvartal i fjol. Vinstökningen förklaras av.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Delta laddar för stora neddragningar

Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines tar en engångspost på tre miljarder dollar (motsvarande drygt 27 miljarder kronor) för att hantera kostnader för uppsägningar och omstruktureringar i coronakrisen. Delta hade 2019 drygt 91 000 anställda, varav.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Inwidos resultat betydligt starkare än väntat

Den Malmöbaserade koncernen rapporterar all time high inom e-handel..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Snart regleras besök till återvinningscentralen med bom

Snart är det slut på de fria besöken till Ahla återvinningscentral. Från och med den 3 augusti krävs det att du identifierar dig med körkort eller återvinningskort för att komma igenom bommarna..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Högsta norska handelsunderskottet i modern tid

Minskad export av naturgas och mindre export från den norska fastlandsekonomin..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fler klarar gymnasiet – trots corona

Coronapandemin har inte påverkat gymnasieresultaten negativt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.