SR > Nyheter

Tuesday, 14 July, 12:39

SR - 30 jun 20 kl. 05:59

Ökad optimism hos tjänsteföretagen trots tuff situationEn liten ljusning hos tjänsteföretagen kan nu märkas av trots fortsatt dystra siffror anar nu branschen att krisen har ett slut, men när och hur illa det blir innan det vänder vet vi inte förrän efter sommaren. Det enligt en rapport från tjänsteföretagens branschorganisation Almega..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Almega

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, optimism, hos, tjänsteföretagentrots , tuff, situation
SvD - 26 apr 14 kl. 16:30

”Skingsley söker svar hos tjänsteföretagen”

Detaljbild ur riksbanksprotokollet..

Affärsvärlden - 18 sep 17 kl. 11:40

Stor efterfrågan hos tjänsteföretagen

Det är en mycket stor efterfrågan på företagens tjänster, delvis på grund av att världshandeln börjar ta fart. Trots stort underskott på kompetens ser vissa kunskapsintensiva branscher ut att ha kunnat upprätthålla en hög tillväxt..

PrivataAffärer - 27 mar 20 kl. 09:51

Riksbanken: Pandemin har påverkat storföretagen kraftigt

Den 4-6 mars respektive den 16-19 mars genomfördes dessutom telefonintervjuer med drygt 50 industri-, handels- och tjänsteföretag respektive drygt 60 industri-, bygg-, handels- och tjänsteföretag samt branschorganisationer, med anledning av coronavirusets utbrott och spridning. ”Det började som ett utbudsproblem, nu är det ett efterfrågeproblem”, skriver Riksbanken i ett citat från undersökningen. Började stänga ner Under förra veckan började delar av industrin att stänga ner fabriker i Sverige.

Dagens PS - 25 jun 19 kl. 07:44

Storföretagen slår larm: Kronraset skadar oss

Det här uppger nästan hälften av de svenska storföretagen i en ny rapport. Swedbank står bakom den nya rapporten där storföretagen uppger att kronförsvagningen slår mot deras vinster, skriver SvD Näringsliv. Under de senaste sju åren uppges den svenska valutan ha tappat runt 30 procent av sitt värde och bara vart femte bolag anser att kronan har positiv inverkan på deras lönsamhet.

Sydsvenskan - 02 jun 20 kl. 09:15

Ingen ljusning för företagen

Ungefär lika eländigt som för två veckor sedan. Statliga Konjunkturinstitutets (KI) extramätning av läget hos svenska företag i coronakrisen visar ingen ljusning. 75 procent av de tillfrågade tjänsteföretagen svarar att de har lägre omsättning än för tv.

Helsingborgs Dagblad - 02 jun 20 kl. 09:15

Ingen ljusning för företagen

Ungefär lika eländigt som för två veckor sedan. Statliga Konjunkturinstitutets (KI) extramätning av läget hos svenska företag i coronakrisen visar ingen ljusning. 75 procent av de tillfrågade tjänsteföretagen svarar att de har lägre omsättning än för tv.

YLE - 14 feb 17 kl. 04:53

Brist på arbetskraft bromsar de österbottniska företagens framtidsutsikter

De små och medelstora företagen i Österbotten ser med tillförsikt på framtiden men det finns också osäkerhetsfaktorer, visar vårens SMF-barometer som publicerades igår. I hela landet väntar över 40 procent av alla små och medelstora företag bättre konjunkturutsikter för nästa år. I Österbotten är siffran lite lägre, vilket beror på att det finns en del bromseffekter i den österbottniska ekonomin för tillfället.

Opinionen.se - 04 nov 13 kl. 09:01

Strejk hotar skärgårdstrafiken


Stora delar av färjetrafiken i Stockholm och delar av älvtrafiken i Göteborg riskerar att lamslås av strejk i dag. Förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare strandade i går kväll då Almega Tjänsteföretagen sade nej till medlarnas slutbud. De varslade konfliktåtgärderna hotar därmed att träda i kraft klockan 12 i dag.

BT - 04 nov 13 kl. 09:01

Strejk hotar skärgårdstrafiken

Stora delar av färjetrafiken i Stockholm och delar av älvtrafiken i Göteborg riskerar att lamslås av strejk i dag. Förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare strandade i går kväll då Almega Tjänsteföretagen sade nej till medlarnas slutbud.De varslade konfliktåtgärderna hotar därmed att träda i kraft klockan 12 i dag.

Kristianstadsbladet - 06 nov 13 kl. 10:19

Fortsatt strejk i skärgården


Strejken som bland annat påverkar trafiken i Stockholms skärgård och på Göta älv i Göteborg ser ut att kunna bli långvarig. Varken Seko eller arbetsgivarsidan, Almega Tjänsteföretagen, hade på onsdagen några planer på att ta första steget till fortsatta förhandlingar. - Läget är oförändrat.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Regeringens kamp mot corona hårdnar efter flera bakslag

Indien inför på flera platser åter hårda restriktioner för att bromsa coronapandemin. Det efter flera bakslag som slår hårt mot ekonomin..

SR - 1 timme sedan

Ökade spänningar kring Sydkinesiska sjön under pandemin

Japan och USA kritiserar Kina över hur landet har utnyttjat Coronapandemin för att i smyg ta en allt större kontroll över Sydkinesiska sjön..

SR - 1 timme sedan

Lastbilsolycka på E4 söder om Jönköping

Olyckan inträffade ca 10:45 på E4 mellan sträckan Jönköping och Vaggeryd i södergående riktning. Tre lastbilar ska nu bärgas. Trafiken släpps förbi växelvis.

SR - 2 timmar sedan

Sánchez till Sverige för att mjuka upp Löfven

Under tisdagen anländer Spaniens premiärminister Pedro Sánchez till Sverige för att diskutera EU:s räddningspaket till de hårdast drabbade länderna i den pågående coronapandemin..

SR - 2 timmar sedan

Fyra avrättas på federal nivå i USA

USA:s högsta domstol har gett klartecken för de första federala avrättningarna på 17 år..

SR - 3 timmar sedan

Så mycket har klädförsäljningen minskat

Försäljningen av kläder och skor har minskat kraftigt under coronakrisen, visar siffror från Svensk Handel..

SR - 3 timmar sedan

WHO varnar för ökad smitta

Samtidigt som allt fler länder i bland annat Europa nu öppnar upp så varnar nu Världshälsoorganisationen, WHO, för att läget i världen förvärras..

SR - 4 timmar sedan

Ödla fastnade i svensk byråkrati

En leopardgecko som hittats vid en cykelväg i Örebro har under en period hamnat mellan stolarna i den svenska byråkratin..

SR - 5 timmar sedan

Scania ökar produktionen och återanställer

Trots coronakrisen planerar nu lastbilstillverkaren Scania att öka produktionen i Sverige, eftersom det går bättre än väntat, enligt uppgifter till Ekot. Det innebär att tidigare anställda kan få tillbaka jobbet..

SR - 5 timmar sedan

Punktligare tåg under coronakrisen

Coronakrisen tycks ha haft en positiv effekt på tågens punktlighet, visar nya siffror från Trafikverket.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.