DI > Ekonomi

Monday, 13 July, 07:16

DI - 30 jun 20 kl. 05:17

USA stoppar export av militärutrustning till HongkongUSA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong. ”Vi kan inte längre skilja den kontrollerade exporten åt mellan Hongkong. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Hongkong

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, stoppar, exportav , militärutrustningtill , Hongkong
Aftonbladet - 30 jun 20 kl. 04:35

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

▸ USA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong. "Vi kan inte längre skilja den kontrollerade exporten….

Sydsvenskan - 30 jun 20 kl. 04:34

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

USA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong. "Vi kan inte längre skilja den kontrollerade exporten åt mellan Hongkong och Fastlandskina", säger utrikesminister Mike Pompeo. Anledningen till exportstoppet är att Kinas nu införda särs.

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 20 kl. 04:34

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

USA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong. "Vi kan inte längre skilja den kontrollerade exporten åt mellan Hongkong och Fastlandskina", säger utrikesminister Mike Pompeo. Anledningen till exportstoppet är att Kinas nu införda särs.

SR - 30 jun 20 kl. 09:53

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

USA väljer att sluta exportera känslig militärutrustning till Hongkong. Exportstoppet är en direkt konsekvens av den särskilda säkerhetslag för Hongkong som Kina röstade igenom på tisdagsmorgonen..

GöteborgsPosten - 30 jun 20 kl. 07:10

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

USA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong..

ÖstersundsPosten - 19 feb 15 kl. 15:38

Man greps efter stöld av militärutrustning

Per Thelin, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen är förtegen om händelsen. Han säger att det inte rör sig om ett vapenförråd. Mannen ska ha brutit sig in i ett förråd som tillhör hemvärnet.

Supermiljöbloggen - 28 okt 16 kl. 20:24

Militärfordon sätts in mot ursprungsfolk som försöker skydda sitt dricksvatten

Över 100 poliser med militärutrustning har satts in mot ursprungsfolk som slagit läger för att blockera den omstridda oljeledningen Dakota Access Pipeline. Sioux-folket i Standing Rock säger att oljeledningen hotar både kulturarv och dricksvatten. Dakota Access Pipeline är en omstridd oljeledning som håller på att byggas från ett oljefält i North Dakota till Illinios i USA, där den ska byggas ihop med en annan oljeledning som går ända ner till Texas.

BT - 13 nov 14 kl. 01:02

USA vill öka trycket på Ryssland

Det internationella trycket måste öka på Ryssland att verka för nedtrappning av konflikten i Ukraina. Det sade USA:s FN-ambassadör Samantha Power vid ett extra möte i FN:s säkerhetsråd. Det var det 26:e mötet om Ukrainakrisen i rådet, men det väntades inte leda till något konkret uttalande eftersom Ryssland har vetorätt.

Sydsvenskan - 14 feb 16 kl. 07:37

Stulna militärfordon hos talibaner

I en dödlig talibanattack i Helmandprovinsen i helgen användes två fordon av typen Humvee som stulits från de afghanska säkerhetsstyrkorna. Tjänstemän i landet har länge fruktat att talibanerna ska använda sig av en sådan taktik, uppger The New York Times.Den afghanska regeringen har spelat ner hotet, men tjänstemän har varnat för att talibanerna, som tidigare förlitat sig mest på motorcyklar och enklare vapen, kan avancera genom att använda stulen eller övergiven militärutrustning.

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 17 kl. 14:00

Försökte sälja militärutrustning på nätet

Ängelholmaren har polisanmälts av Försvarsmakten..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Essitys resultat som väntat – svagare försäljningstillväxt

Hygienproduktsbolaget Essity som tidigarelagt sin delårsrapport visar upp en vinst som landar ungefär där analytikernas förväntningar låg i….

DI - 15 minuter sedan

Volati lämnar omvänd vinstvarning

Industrigruppen Volati meddelar att resultat för det andra kvartalet 2020 kommer att vara bättre än vad marknaden har förväntat sig..

DI - 45 minuter sedan

Sydkoreas export fortsätter minska

Den sydkoreanska exporten minskade med 1,7 procent under de första tio dagarna i juli, jämfört med samma period 2019..

DI - 30 minuter sedan

Rekordstor uppgång i svenskarnas boprisförväntningar

SEB:s Boprisindikator ökar med rekordsiffror under juli månad efter att ha visat upp minussiffror under föregående tre månader. ”Hushållens….

DI - 45 minuter sedan

Mexiko går om Italien i antal virusavlidna

Mexiko passerar Italien på listan av länder med flest registrerade avlidna i covid-19..

DI - 45 minuter sedan

Morgonkoll: Muntert i Asien trots rekordökning av coronafall

Asienbörserna handlas högre på måndagsmorgonen trots att antalet nya coronafall i världen visade upp en rekordökning på söndagen. .

DI - 1 timme sedan

Normalstor spannmålsskörd trots pandemin – havre mer populärt

Den ovanliga våren till trots – årets spannmålsskörd blir normalstor. Ett positivt besked i tider när den svenska livsmedelsförsörjningen….

DI - 1 timme sedan

Arbetslöshetsnivån 9,0 procent i juni – stiger i alla län

Totalt var 466.000 personer, 9,0 procent av arbetskraften, inskrivna som arbetslösa på någon av landets arbetsförmedlingar i slutet av juni….

DI - 1 timme sedan

Kris i nordiska relationen oroar minister

Gränser har stängts. Hårda ord har sagts. Det nordiska samarbetet gnisslar.

DI - 1 timme sedan

Över 10.000 coronafall bland vårdpersonal i Sverige

Många läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som har arbetat i frontlinjen under pandemin i Sverige har själva insjuknat i covid-19..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.