Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 02 July, 08:44

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 04:34

USA stoppar militärutrustning till HongkongUSA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong. "Vi kan inte längre skilja den kontrollerade exporten åt mellan Hongkong och Fastlandskina", säger utrikesminister Mike Pompeo. Anledningen till exportstoppet är att Kinas nu införda särs.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
USA, Hongkong, Fastlandskina, Mike Pompeo, Kinas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, stoppar, militärutrustningtill , Hongkong
Sydsvenskan - I förrgår: 04:34

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

USA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong. "Vi kan inte längre skilja den kontrollerade exporten åt mellan Hongkong och Fastlandskina", säger utrikesminister Mike Pompeo. Anledningen till exportstoppet är att Kinas nu införda särs.

SR - Igår: 09:53

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

USA väljer att sluta exportera känslig militärutrustning till Hongkong. Exportstoppet är en direkt konsekvens av den särskilda säkerhetslag för Hongkong som Kina röstade igenom på tisdagsmorgonen..

Aftonbladet - I förrgår: 04:35

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

▸ USA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong. "Vi kan inte längre skilja den kontrollerade exporten….

GöteborgsPosten - I förrgår: 07:10

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

USA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong..

DI - I förrgår: 05:17

USA stoppar export av militärutrustning till Hongkong

USA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong. ”Vi kan inte längre skilja den kontrollerade exporten åt mellan Hongkong….

ÖstersundsPosten - 19 feb 15 kl. 15:38

Man greps efter stöld av militärutrustning

Per Thelin, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen är förtegen om händelsen. Han säger att det inte rör sig om ett vapenförråd. Mannen ska ha brutit sig in i ett förråd som tillhör hemvärnet.

BT - 01 dec 14 kl. 23:43

USA: Visa återhållsamhet, Hongkong

USA uppmanar på måndagen till en fredlig lösning på de politiska motsättningarna i Hongkong, efter fortsatta oroligheter och en varning från stadens ledare att polisens tålamod tryter. - Vi fortsätter att uppmana demonstranter att uttrycka sina åsikter fredligt och att Hongkongs myndigheter visar återhållsamhet, säger amerikanska utrikesdepartementets talesperson Jen Psaki.USA ska ha framfört sina åsikter till både kinesiska myndigheter i Peking och till det lokala styret i Hongkong, där demonstranter sedan drygt två månader krävt friare val..

Sydsvenskan - 28 nov 19 kl. 03:34

USA-lagar sänker Hongkong-börs

Hongkong-börsen backar, sedan nya lagar som förargar Kina antagits i USA. Andra asiatiska börser står och trampar kring nollan. Två nya lagar som ger stöd till regimkritiska demonstranter i Hongkong har skrivits under av president Donald Trump i Washing.

Helsingborgs Dagblad - 28 nov 19 kl. 03:34

USA-lagar sänker Hongkong-börs

Hongkong-börsen backar, sedan nya lagar som förargar Kina antagits i USA. Andra asiatiska börser står och trampar kring nollan. Två nya lagar som ger stöd till regimkritiska demonstranter i Hongkong har skrivits under av president Donald Trump i Washing.

SVT - 02 okt 14 kl. 05:40

Öppen strid mellan USA och Kina om Hongkong

USA och Kina grälar nu öppet om de pågående protesterna i Hongkong..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Mordförsök i Örebro – en till sjukhus

En man i 25-årsåldern vårdas på sjukhus i Örebro efter ett misstänkt mordförsök som inträffade i samband med ett bråk mellan två olika gäng, rapporterar lokala medier. Den skadade mannen ska ha blivit knivskuren flera gånger, bland annat i armen, rappor.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

EM-kvalen flyttas – nytt upplägg väntar

EM-kvalen i volleyboll flyttas till följd av coronakrisen, som också tvingar fram ett nytt upplägg. Den största förändringen är att de flesta kvalgrupperna, bland annat Sveriges, kommer att avgöras i januari 2021 i stället för augusti–september 2020 som.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Brittiska artister i coronaupprop

1 500 brittiska musiker och artister har undertecknat ett upprop riktat till landets kulturminister Oliver Dowden, där man kräver att regeringen vidtar akuta åtgärder för att stötta den brittiska musikbranschen som drabbats hårt av coronapandemin, skriv.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

De flesta helsingborgare vill nog hellre åka med färja till Helsingör

Att åka tåg genom en tunnel är ingen upplevelse..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Karibiens viruskamp en skör framgångssaga

Karibiens snabba och samstämmiga respons i kampen mot coronaviruset beskrivs som en framgångssaga. Flera av regionens önationer har inte rapporterat några nya fall på flera veckor – men minskad turism och sommarens orkansäsong gör läget sårbart. Å ena s.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tillståndet kritiskt för OS-medaljör

Tillståndet är kritiskt för shorttrackstjärnan Lara Van Ruijven, 27. Nederländskan har drabbats av en autoimmun sjukdom och visar inga tecken på återhämtning. Det meddelar det nederländska skridskoförbundet (KNSB) Landslaget befinner sig för närvarande.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tiotals döda efter jordskred i jadegruva

Omkring 50 personer har omkommit i ett jordskred i en jadegruva i Myanmar (Burma), enligt det myanmariska informationsdepartementet. Omständigheterna kring händelsen är oklara..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

En strimma av ljus i coronamörkret: Färre Skånekonkurser i juni

”Återstår att se om de hoppingivande siffrorna fortsätter”..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Färskpotatis en minusaffär för odlarna

Priset på färskpotatis faller dramatiskt, trots att skörden väntas bli 20–40 procent mindre än i fjol, rapporterar ATL. Vid premiären vid Valborg kostade potatisen 130 kronor kilot. Redan en vecka senare hade priset till odlarna sjunkit till 19 kronor o.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

En anhållen för mord i Kungsträdgården

En man har anhållits misstänkt för mord och mordförsök efter ett bråk i Kungsträdgården i Stockholm på onsdagskvällen där en person dog och två personer skadades. Skadorna tros ha åsamkats av en kniv. Även den person som nu är anhållen ska ha skadats i.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.