Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 09 July, 04:09

Sydsvenskan - 30 jun 20 kl. 04:34

USA stoppar militärutrustning till HongkongUSA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong. "Vi kan inte längre skilja den kontrollerade exporten åt mellan Hongkong och Fastlandskina", säger utrikesminister Mike Pompeo. Anledningen till exportstoppet är att Kinas nu införda särs.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
USA, Hongkong, Fastlandskina, Mike Pompeo, Kinas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, stoppar, militärutrustningtill , Hongkong
Helsingborgs Dagblad - 30 jun 20 kl. 04:34

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

USA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong. "Vi kan inte längre skilja den kontrollerade exporten åt mellan Hongkong och Fastlandskina", säger utrikesminister Mike Pompeo. Anledningen till exportstoppet är att Kinas nu införda särs.

SR - 30 jun 20 kl. 09:53

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

USA väljer att sluta exportera känslig militärutrustning till Hongkong. Exportstoppet är en direkt konsekvens av den särskilda säkerhetslag för Hongkong som Kina röstade igenom på tisdagsmorgonen..

Aftonbladet - 30 jun 20 kl. 04:35

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

▸ USA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong. "Vi kan inte längre skilja den kontrollerade exporten….

GöteborgsPosten - 30 jun 20 kl. 07:10

USA stoppar militärutrustning till Hongkong

USA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong..

DI - 30 jun 20 kl. 05:17

USA stoppar export av militärutrustning till Hongkong

USA slutar att exportera känslig militärutrustning till Hongkong. ”Vi kan inte längre skilja den kontrollerade exporten åt mellan Hongkong….

ÖstersundsPosten - 19 feb 15 kl. 15:38

Man greps efter stöld av militärutrustning

Per Thelin, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen är förtegen om händelsen. Han säger att det inte rör sig om ett vapenförråd. Mannen ska ha brutit sig in i ett förråd som tillhör hemvärnet.

BT - 01 dec 14 kl. 23:43

USA: Visa återhållsamhet, Hongkong

USA uppmanar på måndagen till en fredlig lösning på de politiska motsättningarna i Hongkong, efter fortsatta oroligheter och en varning från stadens ledare att polisens tålamod tryter. - Vi fortsätter att uppmana demonstranter att uttrycka sina åsikter fredligt och att Hongkongs myndigheter visar återhållsamhet, säger amerikanska utrikesdepartementets talesperson Jen Psaki.USA ska ha framfört sina åsikter till både kinesiska myndigheter i Peking och till det lokala styret i Hongkong, där demonstranter sedan drygt två månader krävt friare val..

Sydsvenskan - 28 nov 19 kl. 03:34

USA-lagar sänker Hongkong-börs

Hongkong-börsen backar, sedan nya lagar som förargar Kina antagits i USA. Andra asiatiska börser står och trampar kring nollan. Två nya lagar som ger stöd till regimkritiska demonstranter i Hongkong har skrivits under av president Donald Trump i Washing.

Helsingborgs Dagblad - 28 nov 19 kl. 03:34

USA-lagar sänker Hongkong-börs

Hongkong-börsen backar, sedan nya lagar som förargar Kina antagits i USA. Andra asiatiska börser står och trampar kring nollan. Två nya lagar som ger stöd till regimkritiska demonstranter i Hongkong har skrivits under av president Donald Trump i Washing.

SVT - 02 okt 14 kl. 05:40

Öppen strid mellan USA och Kina om Hongkong

USA och Kina grälar nu öppet om de pågående protesterna i Hongkong..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Troligt tvillingpar skådat i elefanthjord

Ett par elefantungar som diar samma hona har observerats av viltvårdare i Minneriyareservatet i Sri Lanka. Viltvårdarna är ganska säkra på att det rör sig om tvillingar även om tvillingfödslar är mycket ovanligt hos elefanter, säger naturskyddets genera.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hundratal kor innebrända i ladugård

En ladugård är helt övertänd vid en gård norr om Arvika, rapporterar lokala medier. Larmet om branden kom klockan 23:17. Räddningstjänsten har försökt att rädda så många djur som möjligt, men uppåt 150 kor befaras ha blivit innebrända.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Coronsamittad Bolsonaro stoppar virusstöd

På tisdagen bekräftade Brasiliens president Jair Bolsonaro att han drabbats av covid-19. På onsdagen lade han in veto mot coronastöd till landets hårt utsatta ursprungsbefolkning. Närmare en miljon människor, som räknas till Brasiliens olika urfolksgrup.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Pojkar körde epa-traktor med fötterna

Två tonåriga pojkar i Haparanda misstänks för vårdslöshet i trafik sedan polisen sett dem köra en epa-traktor sittande på taket. En polispatrull stötte på ekipaget i centrala Haparanda under onsdagseftermiddagen. – Då sitter två unga gentlemän på taket.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Äpplet växer direkt från stammen på hennes träd

Anita Bengtsson: Alla som har sett det tycker att det är helt fantastiskt..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Qin Wenjun skriver målande vackert om en kulturrevolution som satte djupa spår

Kerstin Johansson läser en oavbrutet fascinerande skildring av de svarta åren i Kina..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

”Det är orimligt att de utsätter oss för det här”

Balkongerna stängs i upp till två år och vägg byggs rakt igenom lägenheterna..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Norsk OS-mästare död

Tidigare alpinstjärnan Finn Christian Jagge är död. Det skriver hans fru, Trine-Lise Jagge, på Facebook. Jagge avslutade skidkarriären 2000.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Hyresgäster har svårt att klara ekonomin under pandemin

Mångdubbelt fler har fått anstånd med hyran hos MKB..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

”Det finns så sorgligt många Valltorp.”

På äldreboenden bor människor som är olika varandra. Och har rätt att vara det..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.