Världen Idag > Nyheter

Sunday, 05 July, 15:01

Världen Idag - 30 jun 20 kl. 00:00

Knutby hade behövt starkare bibelgrund, HalldorfEn tro på att varje ord i Bibeln är inspirerat av Gud är precis vad ett sekulariserat och sargat Sverige behöver, skriver teologen Anders Gerdmar..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bibeln, Gud, Sverige, Anders Gerdmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Knutbyhade , behövt, starkare, bibelgrund, Halldorf
SvD - 23 dec 14 kl. 07:15

Kina: ekonomin kan behÖva starkare stimulanser 2015 - cass

Det kan krävas starkare åtgärder för att motverka negativa effekter från deflation och för att hålla Kinas ekonomiska tillväxt på 7 procent..

Sydöstran - 25 sep 19 kl. 15:00

Sverige behöver inga religiösa friskolor

Svar till "Evolutionisten behöver starkare tro än en kristen" H Fransson Sydöstran 20 september..

Affärsvärlden - 26 aug 13 kl. 07:57

Lagarde: Vi behöver starkare försvarslinjer

Beslutsfattare världen över bör samarbeta mer i planeringen av hur extraordinära monetära stimulanser ska trappas ned. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde i ett förskrivet tal på fredagen, vid centralbankskonferensen i Jackson Hole..

Barometern - 27 feb 14 kl. 13:00

Brev till ledarsidan: Skogspolitiken behöver starkare miljöperspektiv

Den 13 februari publicerades i denna tidning en ledare av betitlad ”Skogstokigt”. Inlägget har karaktären av advokatyr för skogsbruket och ett angrepp på den offentliga naturvården. I ledaren används också ett språkbruk och terminologi som närmast kan uppfattas som ett förlöjligande av alla dem som värnar om biologisk mångfald.

Barometern - 27 feb 14 kl. 13:00

Brev till ledarsidan: Skogspolitiken behöver starkare miljöperspektiv

Den 13 februari publicerades i denna tidning en ledare av betitlad ”Skogstokigt”. Inlägget har karaktären av advokatyr för skogsbruket och ett angrepp på den offentliga naturvården. I ledaren används också ett språkbruk och terminologi som närmast kan uppfattas som ett förlöjligande av alla dem som värnar om biologisk mångfald.

DI - 05 sep 18 kl. 19:00

Debatt: Det behövs starkare politiskt ledarskap

DEBATT. På söndag går Sverige till val. Oberoende av det kommande valresultatet bör de politiska partierna respektera väljarnas dom och därefter pragmatiskt bilda en regering som kan ta tydligt ansvar, skriver Volvo Cars vd Håkan Samuelsson..

SVT - 03 jan 19 kl. 02:14

Experten: ”Det behövs starkare anfallare”

Sverige tvingades vara det spelförande laget mot Schweiz i JVM-kvartsfinalen. Och mäktade inte med uppgiften. SVT Sports expert är inte helt nöjd med målproduktionen.

Sydöstran - 19 sep 19 kl. 15:00

Evolutionisten behöver starkare tro än en kristen

Svar på Ayman Fares ledare den 16 sept 2019 – ”Avskaffa religiösa friskolor”..

Världen Idag - 24 jun 20 kl. 00:00

Starkare bibeltro hade hjälpt, inte stjälpt, Knutby

Episoden Knutby har efter vinterns rättegång övergått i ett slags posttraumatisk fas. Främst förstås för dem som fanns med i den uppländska sekten, mer indirekt för oss andra som följt på avstånd och vill försöka förstå vad som skedde och motverka att något liknande händer igen. Både SVT och TV3 har nyligen sänt dokumentärer i detta så udda och därför så obändigt lockande ämne.

YLE - 18 nov 15 kl. 08:35

Berättelse 47: Låtsas inte vara starkare än du är

Under en stor del av lågstadiet och högstadiet var jag mobbad, om inte handgripligen, så verbalt utsatt och utfryst. Något år senare i gymnasiet, när mobbningen var förbi, började jag skära mig i armarna. Inte mycket, inte synligt, men det var som om det fanns något djupt inne i mig som måste
ut.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 6 timmar sedan

Hagia Sofia kan åter bli moské – domstol ska avgöra

Det turkiska Statsrådet meddelade på torsdagen att de inom 15 dagar kommer att ta ställning till en begäran om att åter göra Hagia Sophia-muséet till moské. Den välkända byggnaden var ursprungligen en östortodox katedral i nära 900 år..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Hit kan svenskar åka i sommar

Nu har utrikesdepartementet lättat på sin avrådan om icke nödvändiga resor. Men se upp – fortfarande har länderna olika restriktioner..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Sommarsoffan live-intervjuar OM:s grundare

På måndag kan svenskar ställa frågor till missionsorganisationen OM:s grundare, evangelisten George Verwer. I en direktsänd intervju ska den numera 82-årige evangelisten tala om vägledande principer och svara på tittarfrågor..

Världen Idag - Igår: 12:00

Lappis nådde ny publik med sändning via webb och tv

En annorlunda Lappisvecka går mot sitt slut. Den avslutas med ett förmiddagsmöte från Pingst Umeå i morgon, söndag, där Daniel Alm predikar. Detta är första gången konferensen sänds online, och genom satsningen har man även nått en ny publik..

Världen Idag - Igår: 08:00

Borg och Sundeen vill forska om samfundens syn på Israel

Hur har de olika protestantiska samfunden i Sverige förhållit sig till Israel och de palestinska områden de senaste 55 åren? Det vill religionsvetaren Annika Borg och idéhistorikern Johan Sundeen se närmare på i ett forskningsprojekt. Just nu söker de finansiering för arbetet, som i bästa fall kan starta efter nyår..

Världen Idag - Igår: 06:10

Sundsvallsteam spelar musik till Guds ära

”Säg upp dig, nu ska vi gå. Det handlar om musik, jag vill använda musik.” Det tilltalet fick Marcus Ceder.

Världen Idag - Igår: 00:00

Vi kan inte välja bort eller skriva om vår egen historia

Monument byggs för att tjäna som påminnelser och motiven i fråga bör inte dömas av dagens domare, utan förstås för vilka de var när personerna levde, skriver två representanter för Kristdemokratiska ungdomsförbundet..

Världen Idag - Igår: 00:00

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter, evangelister, herdar och lärare. I några Världen idag-ledare har profetens och evangelistens tjänst lyfts fram. Jag har hävdat att vi mer behöver lyfta fram och erkänna dessa tjänster.

Världen Idag - Igår: 00:00

Om floskler och genvägar i arbets- och kulturliv

Systemkritik kan komma från olika håll, och levereras på olika sätt. I kyrkans värld ser och erkänner vi särskilt den kritik som träder fram mellan Bibelns pärmar, och som kastar ett avslöjande ljus över den värld som på så många sätt ligger under ”tomhetens välde” (Rom 8:20). Men viktig systemkritik kan komma också från andra håll.

Världen Idag - Igår: 00:00

Europeiska politiker samlades till digital bönestund

Bön handlar om hjärtats innerliga samtal med Gud, och att få be tillsammans med andra kristna bekännare ger en extra styrka och samhörighet, inte minst i de svåra coronatider vi alla lever i sedan snart fyra månader tillbaka.  Därför valde nyligen nätverket i Bryssel kring den europeiska bönefrukosten (EPB) – som sedan 1999 arrangeras årligen första onsdagsmorgonen i december – att föra samman troende beslutsfattare runtom i Europa till en digital timslång bönestund på temat ”United in Prayer för Europe” (Förenade i bön för Europa). Lett av unga programledare från en studio i Bryssel framfördes böner med Vår Far som ursprungstema: samsyn (”Låt ditt rike komma, låt din vilja ske, på jorden såsom i himlen”), försyn (”Ge oss i dag det bröd vi beh

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.