Världen Idag > Nyheter

Friday, 10 July, 04:32

Världen Idag - 30 jun 20 kl. 00:00

Vilket Sverige vill vi se om tio år?Agenda 2030 är en vision som FN formulerat och som många världsledare ställt sig bakom. Visionen syftar till att skapa en hållbar utveckling och är uppdelad i 17 ambitiösa och universella mål som antogs 2015. FN menar att målen ska bidra till en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar utveckling och ska vara uppnådda till år 2030 i världens alla länder. Vi ska inte i denna krönika fördjupa oss i en diskussion kring FN, dess bra och dåliga sidor – jag vill i stället rikta fokus på oss som bor i Sverige, och framför allt på oss som kallar oss kristna. Vilket Sverige vill vi se om tio år, vilket Sverige tror vi att Gud vill se om tio år?
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sverige, FN, Gud

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vilket Sverigevill vi se om , tio, år
Nya Wermlands Tidningen - 22 jun 13 kl. 15:15

Irene Ekelund gav Sverige tio poäng

Kilssprintern Irene Ekelund kom trea i sitt lopp på 100 meter under lag-EM i Dublin. Insatsen gav Sverige tio poäng..

NT - 01 dec 11 kl. 08:58

Affären ger Sverige tio Super-Jas

Om Schweiz fullföljer köpet av stridsplanet Gripen så innebär det även att Sverige skaffar sig tio nya Super-Jas..

E24 - 01 dec 11 kl. 14:47

Affären ger Sverige tio Jas

Om Schweiz fullföljer köpet av stridsplanet Gripen så innebär det även att Sverige skaffar sig tio nya Super-Jas..

Expressen - 14 sep 13 kl. 14:42

Tio år sedan Sverige röstade nej till euron

I dag är det tio år sedan Sverige röstade nej till euron. Flera politiker har uppmärksammat datumet på Twitter och de flesta passar på att hylla beslutet att behålla kronan. Carl Bildt, däremot, vidhåller att euron är det bästa för Sverige.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tio år sedan Fadime mördades

I helgen har det gått tio år sedan 26-åriga Fadime Sahindal mördades av sin egen far i Uppsala. Motivet till mordet var hedersrelaterat, då pappan tyckte att Fadime hade vanhedrat familjen genom att ha ett förhållande med en svensk man. Men det finns fortfarande stora problem med hedersrelaterat våld i Sverige, tio år efter Fadimes död.

Alliansfritt Sverige - 18 nov 13 kl. 20:08

Sverige i recession – Anders Borg: whatever

Sverige ser ut att befinna sig i recession. Det senaste kvartalet har industrin tvingats reat ut sina lagervaror till ett värde av 10 miljarder kronor, vilket befaras komma att trycka ned BNP till under minusgränsen. Detta skulle innebära att vi för första gången sedan år 2009 har en krympande ekonomi två på varandra följande kvartal.

Alliansfritt Sverige - 22 aug 13 kl. 10:46

Föreställ dig att Sverige är ett land där klyftorna ökar och fattiga får det sämre, okej, du kan sluta låtsas

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) begår debattartikel så fylld av snömos att man tror att den handlar om snöröjning och inte sjukförsäkringen. Kristersson kör en ful argumentation som medveten utlämnar viktiga fakta. Till och med titeln är fulspelande "Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor" (vår fetning).

Alliansfritt Sverige - 20 jun 13 kl. 10:33

Endast en av tio inom Fas 3 får jobb utan statligt stöd

Det går inte så bra med Fas 3 rapporterar Sveriges Radio idag. Regeringens flaggskepp i arbetet med att skapa full pysselsättning, Fas 3, är inte så effektivt som regeringen har hoppats på. En rapport från Institutet för arbetsmarknadspolitisk och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, visar att bara en av tio som genomgår åtgärden får ett jobb utan statlig åtgärd.

Alliansfritt Sverige - 15 maj 13 kl. 08:38

Klyftorna ökar snabbast i Sverige

KLYFTOR. OECD rapporterar att Sverige är det land vars klyftor har ökat mest de senaste 20 åren. Andelen fattiga har fördubblats under perioden från under 4 % till över 9 %.

Sydsvenskan - 31 mar 15 kl. 22:29

Matchguide: Sverige—Ryssland

Vad: Kvartsfinal i ishockey-VM.När: Nedsläpp onsdag klockan 20.00.

Helsingborgs Dagblad - 31 mar 15 kl. 22:29

Matchguide: Sverige—Ryssland

Vad: Kvartsfinal i ishockey-VM.När: Nedsläpp onsdag klockan 20.00.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 10 timmar sedan

”En dröm att få ägna sig åt flyg, mission och ledarskap”

Leif Larsson har tre stora passioner i livet: ledarskap, flyg och mission. Efter 25 år som ingenjör i försvarsindustrin har han som pensionären landat sitt drömuppdrag – att få vara ordförande för den kristna hjälpflygsorganisationen MAF Sverige. – Det har inte varit någon tvekan om att det här uppdraget kom från Gud, säger han..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Hans Sundberg – min bakgrund

På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa sig och ansluter sedan till i baptiströrelsen och upplever kallelsen att bli pastor. Detta skriver Hans Sundberg om sin bakgrund i serien om John Wimber och Vineyard i Sverige..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Lovisa och Emma vill rädda Sveriges äktenskap

På nära håll har de sett hur kriser slitit sönder till synes perfekta äktenskap. Nu vill vännerna Lovisa Widmark och Emma Ludvigsson nå ut med budskapet: fortsätt kämpa. Nyligen lanserade de Äktenskapspodden som en hjälp för äkta makar och par..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Gunnar Johansson, 70 år

Gunnar Johansson har alltid varit mån om att vara tillgänglig för människor som inte vanligen går i kyrkan. Att han nu fyller 70 betyder inte att han pensionerar sig..

Världen Idag - Igår: 00:00

Sverige behöver en kristen ”68-rörelse”

Har du känt dig frustrerad över att dina barn i skolbänken drillas i idéer och värden som strider mot allt du som förälder står för? Till exempel i ämnen som genus, sexualitet och yoga. Och har du upprörts över hur tv och annan massmedia verkar rapportera utifrån samma destruktiva agenda?

Världen Idag - Igår: 00:00

Sveriges inställning liknar bosättarnas – allt eller inget

Trots att Israels regering i skrivande stund, tisdag morgon den sjunde juli, ännu inte i detalj har redogjort för hur och om man överhuvudtaget kommer att förverkliga sina planer på att tillämpa israelisk civil lag i Judeen och Samarien ( i svensk press ”Israelisk annektering av delar av Västbanken” ) har flera nationella regeringar, däribland Sverige, redan varit snabba att fördöma planerna. I den mening gör de gemensam sak med de judiska bosättare som motsätter sig annekteringen eftersom det på sikt bäddar för en palestinsk stat. Sverige, liksom övriga EU, borde ha en mera konstruktiv inställning.

Världen Idag - Igår: 00:00

Kan en kristen bära vapen?

Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även använda våld? /Fredrik.

Världen Idag - Igår: 00:00

Vi kan välja att fortsätta kämpa, att fortsätta älska.

Ett gammalt minne dyker upp i facebookflödet och påminner om en tid för länge sedan. En tid precis i början, innan äventyret startat. Innan äktenskapet ingåtts och innan alla år av med- och motgångar.

Världen Idag - Igår: 00:00

Flyktingar som blev missionärer

När Paulus kom till Korint var hans första kontakt med judekristna några flyktingar från Italien, Aquila och Priscilla. Dessa flyktingar kom senare att spela en viktig roll i Efesos, i den församling som Paulus startat.  Det är otroligt fascinerande att se hur församlingsnätverk och vänskapsband spelar en viktig roll i missionsbefallningen.

Världen Idag - Igår: 19:30

Genombrott: Forskning pekar på intelligent design

Det är mycket osannolikt att de komplexa mekanismerna inuti levande celler har uppkommit av en slump. Det hävdar en norsk och en svensk professor, som använt sig av statistisk analys för att utmana evolutionsteorin. Nu har deras artikel publicerats i den prestigefyllda vetenskapliga tidskriften Journal of Theoretical Biology..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.