DI > Ekonomi

Saturday, 04 July, 18:19

DI - 29 jun 20 kl. 22:50

Fed-chefen: ”Vägen framåt för ekonomin är ytterst osäker”Det finns stora frågetecken för utsikterna i USA:s ekonomi, framför allt gällande de pågående ansträngningarna att hantera pandemin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fed-chefen, Vägen, framåtför , ekonominär , ytterst, osäker
VA - 09 sep 11 kl. 08:09

Fed-chefen sänkte börserna

9 september De amerikanska börserna stängde ned på torsdagskvällen. Fed-chefen Ben Bernankes tal tyngde sentimentet. Extra tungt gick det för finans och industri medan konsumtionsvaror och data/it-sektorn gick mot strömmen.

PrivataAffärer - 26 sep 18 kl. 09:14

I kväll höjer Fed räntan

Andreas Johnson, USA-ekonom och Fedbevakare på SEB, konstaterar att Feds guidning har visat sig vara framgångsrik, och ”som vanligt råder nästan ingen osäkerhet om det faktiska räntebeslutet”. ”Marknaderna kommer att fokusera på uppdaterade ekonomiska prognoser och deras påverkan på penningpolitiken 2019. Men det finns inte mycket utrymme för Fed att revidera de aktuella prognoserna, och centralbankens medianprognos för räntebanan kommer troligen inte ändras”, skriver han i ett kundbrev.

PrivataAffärer - 16 mar 20 kl. 06:00

Fed sänker räntan med 1 procentenhet

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve sänker styrräntan, målnivån för dagslåneräntan Fed funds, med 100 punkter till ett intervall mellan 0 och 0,25 procent. Målet var tidigare ett intervall på 1,00 och 1,25 procent Beslutat fattades vid ett extrainsatt möte på söndagen. Det var i stället för det planerade mötet på tisdag-onsdag.

PrivataAffärer - 18 maj 20 kl. 08:41

Powell: Medicinsk data viktigast för ekonomin

Han uppmanade amerikanerna att fortsätta hjälpa varandra genom att följa riktlinjerna för social distansering i en tid när lokala- och delstatsstyren börjar häva restriktioner och öppna upp ekonomin igen. ”Om vi är noggranna och försiktiga om hur vi öppnar ekonomin så att människor tar riktlinjerna om social distansering på allvar och försöker göra vad vi kan för att inte få ett nytt utbrott /…/ kan återhämtningen börja ganska snart”, sade Fed-chefen. Även under de bästa av förutsättningar kommer det vara en lång väg framåt och ytterligare jobbförluster väntas i juni.

PrivataAffärer - 19 jun 19 kl. 11:00

I kväll måste Fed leverera – annars kan börserna falla

Läs också: Trump sätter press på Powell: Får se vad han gör Vita huset har undersökt möjligheten att avsätta Fed-chefen – Marknadens förväntningar på en mer duvaktig inställning från Fed är närmast universell. Men den stora frågan är graden av duvaktighet i beskedet, säger Blake Gwinn på NatWest Markets till Reuters. Enligt Reuters räknar marknaden med en räntesänkning på 0,25 proc

PrivataAffärer - 29 jan 20 kl. 10:00

Fed väntas sitta still i båten

Goldman Sachs USA-ekonomer med Jan Hatzius i spetsen räknar med att FOMC kommer att låta styrräntorna ligga stilla, göra minimala förändringar i sitt uttalande och låta avsnittet om framtida guidning vara oförändrat. ”De ekonomiska förhållandena har knappt ändrats sedan det förra FOMC-mötet i december, medan de finansiella förhållandena har fortsatt att lätta avsevärt. Vi räknar med att Fed-chefen Powell vid sin presskonferens i stort kommer att upprepa de uttalanden han gjorde efter decembermötet, där han kopplade framtida höjningar till en betydande och ihållande rörelse uppåt för inflationen, och var nöjd med den nuvarande penningpolitiska hållningen”, skriver de i ett kundbrev.

VA - 22 mar 11 kl. 14:02

Fed: Inga ytterligare stimulanser

22 mars Federal Reserve kan inte fortsätta att trycka på den penningpolitiska pedalen. Någon ytterligare penningpolitisk ackommodering behövs inte bortom juni. Det sade Fed-chefen i Dallas, Richard Fisher, på tisdagen enligt Bloomberg News.

VA - 26 apr 11 kl. 15:32

Höga förväntningar inför Feds presskonferens

26 april Federal Reserves policymöte, som inleds på tisdagen, blir historiskt i och med att onsdagens räntebesked kommer att följas av en presskonferens med Fed-chefen Ben Bernanke, och spekulationerna på förhand antyder att själva presskonferensen kan bli väl så viktig för marknadsaktörer som budskapen i det formella pressmeddelandet. Goldman Sachs-ekonomen Andrew Tilton skriver i ett kundbrev att onsdagseftermiddagen innebär en "vattendelare" i Federal Reserves kommunikationsstrategi, utöver Fed-chefens historiska presskonferens bjuds marknaden också Fed-ledamöternas nya ekonomiska prognoser, vilka tidigare har publicerats först i samband med protokollet från mötet i fråga. Onsdagens Fed-schema inleds med det vanliga räntebeskedet och pressmeddelandet, s

PrivataAffärer - 29 apr 20 kl. 22:08

Fedchefen: Coronavirusets effekter blir allvarliga

Det sade Fed-chefen Jerome Powell vid en presskonferens efter räntebeskedet tidigare på onsdagen. Han sade samtidigt att Feds tillgångsköpprogram har gett substantiellt stöd till marknaderna de senaste veckorna Fedchefen sade också centralbanken åter sig att använda alla sina verktyg i dessa utmanande tider, han tillade att sänkta räntor inte kan stoppa nedgången i den ekonomiska aktiviteten som beror på nedstängning men betonade vikten av att säkra kreditflödet för att skydda ekonomin. Han sade också att Fed kommer att fortsätta använda sina verktyg proaktivt till dess att de är övertygade om att USA är stabilt tillbaka på vägen mot återhämtning.

PrivataAffärer - 19 dec 18 kl. 09:04

Räkna med amerikansk räntehöjning i kväll

Men efter räntehöjningar varje kvartal i år råder det nu en viss osäkerhet om räntehöjningstakten 2019. Medianprognosen i ledamöterna bedömning i september pekade fortsatt mot att räntan skulle höjas totalt fyra gånger i år, inklusive en höjning i december, och sedan tre gånger till under 2019. Fokus kommer i mycket att ligga på de nya medianprognoserna, ”dot plot”.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Så tar du nya trendsporten till nästa nivå – fem enkla tips

Sup-brädorna säljs i tusental, men om du tröttnat på halvtimmeslånga turer i viken är det dags att vässa tekniken och utmana brädan – och….

DI - 1 timme sedan

Inför hemestern: Vägarbetena som påverkar trafiken mest

Många svenskar väljer att semestra på hemmaplan och upptäcka Sverige, men på flera håll i landet pågår omfattande vägarbeten. .

DI - 1 timme sedan

Offroad-ikonen har fått lyxigt ansiktslyft

För några år sedan sjöng Land Rovers klassiska Defender på sista versen. Di Weekend åkte till Solihull utanför Birmingham för att….

DI - 1 timme sedan

Stödkommitté: Dawit Isaak lever

Den svensk-eritreanska journalisten Dawit Isaak som suttit fängslad i Eritrea sedan 2001 är vid liv, uppger stödkommittén Free Dawits….

DI - 2 timmar sedan

Munskydd rekommenderas på svenska flygplatser

På samtliga av Swedavias flygplatser rekommenderas det nu att man bär munskydd inne på terminalen, vilket P4 Gotland har rapporterat om..

DI - 2 timmar sedan

Sveriges roll i slaveriets historia bör diskuteras

Det chockerande är inte att det pågår diskussioner om att ta ner statyer av Gustav III och Carl von Linné..

DI - 2 timmar sedan

Poddprofilen: ”Fundera på vilka du anställer och varför”

Kusinerna Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby driver podden Raseriet om rasism och feminism..

DI - 2 timmar sedan

Efter flygkaoset: SAS ställer in avgångar till Grekland

Samtliga avgångar med SAS till Grekland ställs in efter besked om att landet säger nej till fler svenska resenärer..

DI - 3 timmar sedan

Lövin om höstens stora ödesbeslut för regeringen: ”Svindlande”

I höst stundar stora prövningar för den rödgröna regeringen. Hotet om en andra våg av coronautbrott, förhandlingar om en höstbudget färgad….

DI - 3 timmar sedan

Socialdemokrater tar strid för asylrätten: ”Ödesdigra konsekvenser”

Ingen volymsättning av asylinvandringen. Det kräver S-profilerna och tidigare statsråden Marita Ulvskog och Pierre Schori och ytterligare….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.