SVT > Utrikes

Saturday, 04 July, 23:43

SVT - 29 jun 20 kl. 22:22

Danmark tillåter besök på äldreboenden igenFrån och med torsdag blir det tillåtet att besöka äldre på vård- och omsorgsboenden i Danmark igen, rapporterar danska medier. Men myndigheterna kommer även i fortsättningen att kunna utfärda restriktioner vid lokala utbrott av covid-19..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Danmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danmark, tillåter, besök, äldreboenden, igen
Expressen - 29 jun 20 kl. 16:47

Danmark tillåter besök på äldreboenden igen

Den danska regeringen har nu beslutat att öppna upp landet ännu mer. Från och med torsdag är det åter tillåtet att besöka äldreboenden, skriver Ekstrabladet. .

Sydsvenskan - 29 jun 20 kl. 16:12

Danmark tillåter besök på äldreboenden

Boende för ta emot gäster både inomhus och utomhus..

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 20 kl. 16:12

Danmark tillåter besök på äldreboenden

Boende för ta emot gäster både inomhus och utomhus..

Trelleborgs Allehanda - 28 mar 20 kl. 05:00

Besök tillåts på kommunens äldreboenden – trots besöksförbud

Besöksförbudet på kommunens äldreboenden är inte totalt. Personer som befinner sig i livets slutskede kan få tillåtelse att få besök av anhöriga..

Trelleborgs Allehanda - 22 maj 20 kl. 05:00

Snart kan besök tillåtas på kommunens äldreboenden

I likhet med andra orter diskuteras nu alternativ för hur anhöriga ska kunna göra säkra besök på äldreboenden i Trelleborg. Snart kan en lösning finnas..

Barometern - 30 apr 20 kl. 17:00

Nybro Manskör besökte äldreboenden

Nybro Manskörs fick sjunga vårsångerna vid Nybros äldreboenden - men inte så som det brukar gå till. I stället för behaglig värme inomhus gjordes framträdandet utomhus på behörigt avstånd..

Blekinge Läns tidning - 31 maj 20 kl. 10:00

Nu tillåts besök vid äldreboenden igen

BLT har tidigare rapporterat om att några äldreboenden har infört möjlighet för möten mellan äldre och deras anhöriga, tack vare en skiljedelare i form av en plexiglasvägg. Nu införs principen även i Olofströms kommun..

Computer Sweden - 12 apr 20 kl. 07:01

Nya surfplattor ska hjälpa till under besöksförbudet


En specialbyggd och extremt lättanvänd surfplatta är startup-bolaget Loopelis sätt att hjälpa till under den tid det är besöksförbud på äldreboenden..

IDG - 12 apr 20 kl. 07:01

Nya surfplattor ska hjälpa till under besöksförbudet


En specialbyggd och extremt lättanvänd surfplatta är startup-bolaget Loopelis sätt att hjälpa till under den tid det är besöksförbud på äldreboenden..

YA - 12 mar 20 kl. 11:37

Anhöriga uppmanas inte besöka äldreboenden: ”80+ är i riskzonen”

Ystads kommun uppmanar anhöriga att inte besöka äldreboendena med hänvisning till spridningen coronaviruset. – Det är inget förbud, men människor som är 80+ är i riskzonen, säger områdeschef Therese Lindström..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Rock-ikonen Neil Young rasar mot Trump – igen

Neil Young är upprörd igen efter att president Donald Trump använt Youngs musik före ett tal under fredagen. Nyligen har både Rolling Stones och Tom Pettys familj reagerat mot att Trump använder deras musik vid sina framträdanden..

SVT - 1 timme sedan

Kritik mot stängda flyktingläger i Grekland

Grekland får skarp kritik för att man fortsätter att hålla flyktingläger i karantän istället för att evakuera riskgrupper och glesa ut lägren. SVT har besökt Greklands största läger, Moria, där trängsel och brist på vatten gör det svårt för dom boende att hålla hygien och social distansering..

SVT - 2 timmar sedan

Längsta pubstoppet på 350 år är över

Nu tillåts de 28 000 pubarna i England att åter öppna efter flera månader av coronarestriktioner..

SVT - 4 timmar sedan

Könstillhörighet slopas på nederländska id-kort

Inom de närmaste åren är det tänkt att Nederländerna ska ta bort uppgifter på id-handlingar om vilket kön en person tillhör. Anledningen är, enligt landets jämställdhets- och kulturminister Ingrid van Engelshoven (liberala D66), att uppgifter om könstillhörighet är ”onödiga”..

SVT - 12 timmar sedan

Fönstershopping får ny innebörd i Brasilien

Ett köpcentrum i São Paulo, Brasilien, har kommit på ett nytt sätt för kunderna att kunna shoppa – utan att de riskerar att smittas av coronaviruset..

SVT - 12 timmar sedan

Tiotals saknade efter översvämningar i Japan

Minst två personer rapporterats ha dött efter kraftiga regnfall i södra Japan..

SVT - 15 timmar sedan

Tusentals såg Trump starta fjärde juli-festen

President Donald Trump tjuvstartade USA:s nationaldagsfirande vid Mount Rushmore i South Dakota. Inför en publik på omkring 7 500 personer höll han ett mörkt och dystert tal – samtidigt som det framkom att hans sons flickvän har covid-19..

SVT - 19 timmar sedan

Kokosvatten tas bort från butiker i Storbritannien – ”apor far illa”

Djurrättsgruppen PETA Asia har i en granskning visat hur apor som är tränade att plocka kokosnötter i Thailand behandlas illa. På grund av rapporten tar nu flera butikskedjor i Storbritannien bort produkter som kan ha framställs av apskördade kokosnötter..

SVT - Igår: 21:25

Svenskar får rött ljus av England – tvingas i karantän

England lättar på karantänsreglerna och välkomnar inom kort besökare från ett 60-tal länder. Men svenskar får fortsatt rött ljus – och tvingas sitta i två veckors karantän vid inresa, meddelar den brittiska regeringen. – Vi respekterar Storbritanniens beslut, säger Anton Dahlquist, presskommunikatör på Utrikesdepartementet..

SVT - Igår: 21:56

Larmet från Kina: Muslimska kvinnor tvångssteriliseras

Kvinnor från de muslimska minoriteterna i nordvästra Kina utsätts för tvångssteriliseringar, och tvingas göra abort. Det rapporterar nyhetsbyrån AP, och hänvisar till offentlig statistik, interna dokument från kinesiska myndigheter, och intervjuer med ett 30-tal kvinnor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.