SR > Nyheter

Tuesday, 07 July, 08:59

SR - 29 jun 20 kl. 21:41

Merkel och Macron i toppmöte: ”Bra dag för hela Europa”Idag tog Tysklands förbundskansler Angela Merkel emot Frankrikes president Emmanuel Macron, bara två dagar innan Tyskland tar över ordförandeskapet i EU, och det var den ekonomiska politiken som stod högst på agendan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Macron, Europa, Tysklands, Angela Merkel, Frankrikes, Emmanuel Macron, Tyskland, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Merkeloch , Macroni , toppmöte, Bra, dagför hela , Europa
SvD - 02 mar 15 kl. 14:22

Merkel: vill ha en ?bra? framtid fÖr grekland i euron

Tysklands förbundskansler Angela Merkel vill ha en "bra" framtid för Grekland i euroområdet..

SvD - 02 mar 15 kl. 14:22

Merkel vill ha en ”bra” framtid för Grekland

Tysklands förbundskansler Angela Merkel vill ha en "bra" framtid för Grekland i euroområdet..

BT - 24 okt 14 kl. 18:22

Tack och hej på toppmöte

Budgetstrider hotar - men när EU-ledarna avslutade sitt toppmöte i Bryssel handlade det mest om tacktal och vackra ord. - Käre Herman, käre José Manuel - vi säger från djupet av våra hjärtan tack. Ni har representerat och tjänat Europa väl, talade Tysklands förbundskansler Angela Merkel till toppmötets två blivande "föredettingar".

BT - 09 dec 14 kl. 10:48

Merkel hyllas vid CDU-kongress

Förbundskansler Angela Merkel är den givna huvudpersonen när Tysklands regeringsdominerande parti, kristdemokratiska CDU, håller partikongress i Köln i dag och i morgon. 60-åringen från det forna DDR står på topp i såväl hemlandet som i EU. Enligt en opinionsmätning från i förra veckan anser 67 procent av tyskarna att Merkel gör ett bra jobb medan 53 procent anser att hon dessutom borde försöka bli omvald för en fjärde mandatperiod, i förbundsdagsvalet 2017.

SvD - 09 dec 14 kl. 10:48

Merkel hyllas vid CDU-kongress

Förbundskansler Angela Merkel är den givna huvudpersonen när Tysklands regeringsdominerande parti, kristdemokratiska CDU, håller partikongress i Köln i dag och i morgon. 60-åringen från det forna DDR står på topp i såväl hemlandet som i EU. Enligt en opinionsmätning från i förra veckan anser 67 procent av tyskarna att Merkel gör ett bra jobb medan 53 procent anser att hon dessutom borde försöka bli omvald för en fjärde mandatperiod, i förbundsdagsvalet 2017..

Sydsvenskan - 14 mar 16 kl. 11:04

Merkel, delstatsvalet och kvalet. Ett nytt bakslag för ett redan skakat EU.

Söndagens tre delstatsval i Tyskland slutade inte så illa som befarat. De slutade värre.Värre för Tyskland, värre för den styrande regeringskoalitionen med kristdemokrater och socialdemokrater, värre för förbundskansler Angela Merkel.

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 12:39

”Inte bra för vare sig världen eller USA”

Donald Trumps upprivning av avtalet som fick Iran att frångå sitt kärnvapenprogram, riskerar att rasera de framsteg som gjorts sedan 2015. Den grundläggande slutsatsen är dock efter ytterligare en amerikansk säkerhetspolitisk helomvändning: USA tappar trovärdighet både hos sina motparter och allierade. Avtalet som fick Iran att ge upp försöken om att skaffa sig kärnvapen har kommit att ses som en av Barack Obamas främsta utrikespolitiska bedrifter.

Nyheter 24 - 19 maj 11 kl. 07:49

Merkel vill ge Sverige färre semesterdagar


Anders Borg: "Det är en svensk nationell angelägenhet som ska beslutas om i Sverige". NORDREIHN-WESTFALEN. Angela Merkel vill att EU-ländernas pensions- och semesternivåer ska samordnas.

YLE - 07 maj 17 kl. 23:12

”Valet av Macron bra för Europa” - Soini, Sipilä och Niinistö gratulerade Frankrikes nya president

Finlands politiska ledning har gratulerat Frankrikes nya president Emmanuel Macron. Utrikesminister Timo Soini säger att Macrons seger innebär förutsägbarhet både för Frankrikes fortsatta Europapolitik och för relationerna mellan Tyskland och Frankrike. - På så sätt har resultatet en stabiliserande effekt på Europa, säger Soini.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Melbourne stängs ned – ber om federal hjälp

Australiens näst största stad Melbourne stängs ned för att begränsa ett pågående coronautbrott, meddelar delstaten Victorias regeringschef Daniel Andrews..

SR - 1 timme sedan

Nöjesparker kräver 1,5 miljarder av regeringen

Branschorganisationen Svenska nöjesparksföreningen begär ersättning från staten på sammanlagt 1,5 miljarder kronor för förlorade intäkter på grund av coronastängningen..

SR - 1 timme sedan

FN varnar: Sjukdomar från djur kommer bli vanligare

Sjukdomar som sprider sig från djur till människa kommer bli allt vanligare i framtiden, det varnar FN för i en ny rapport..

SR - 2 timmar sedan

USA skickar hem utländska studenter

Utländska studenter som tvingats plugga på distans i USA – på grund av coronapandemin under höstterminen, får inte längre stanna i landet, uppger gränsmyndigheten ICE..

SR - 2 timmar sedan

Svart marknad på blodplasma i Bolivia

I coronapandemins spår har en svart marknad uppstått för blodplasma från överlevande, som kan kosta flera tusen dollar..

SR - 2 timmar sedan

Elbrist fortsatt oro för Sydsveriges näringsliv

Effektbristen i södra Sverige fortsätter att skapa oro inom näringslivet. Trelleborgs kommun är inne i en expansionsfas där målet är en större hamn och 50 000 invånare inom fem år, oroas över framtiden..

SR - 2 timmar sedan

Våldsamma helgskjutningar oroar i USA

I Chicago sköts 15 personer till döds i helgen. Bland offren fanns flera barn..

SR - 2 timmar sedan

Motstånd mot nya lagar i Filippinerna

President Dutertes planerade antiterroristlag har stött på patrull. Kritiker vill att landets högsta domstol stoppar den med argumentet att den hotar mänskliga fri- och rättigheter..

SR - 2 timmar sedan

Cykeln allt populärare – särskilt bland unga

En miljon svenskar tar cykeln en vanlig dag, enligt en ny undersökning från Trafikverket. Men fortfarande saknar många barn tillgång till en tvåhjuling..

SR - 4 timmar sedan

Högt tryck på hyrbilar

Efterfrågan på hyrbilar är hög just nu, framför allt i storstäderna. Färre som äger egen bil och uteblivna utlandssemestrar nämns som två anledningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.