Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 07 July, 07:43

Sydsvenskan - 29 jun 20 kl. 21:10

Statsvetare: Svårt för MP att rädda ansiktetSocialdemokraternas migrationsförhandlingar sliter isär såväl regeringen som Miljöpartiet..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
MP, Miljöpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsvetare, Svårtför MP att , rädda, ansiktet
Helsingborgs Dagblad - 29 jun 20 kl. 21:10

Statsvetare: Svårt för MP att rädda ansiktet

Socialdemokraternas migrationsförhandlingar med de borgerliga sliter isär såväl regeringen som Miljöpartiet. Att rädda ansiktet genom att låta frågan avgöras av en majoritet i riksdagen blir svårt, enligt statsvetaren Niklas Bolin. – Vi kan inte släppa.

Aftonbladet - 29 jun 20 kl. 21:10

Statsvetare: Svårt för MP att rädda ansiktet

▸ Socialdemokraternas migrationsförhandlingar med de borgerliga sliter isär såväl regeringen som Miljöpartiet..

GöteborgsPosten - 29 jun 20 kl. 22:49

Statsvetare: Svårt för MP att rädda ansiktet

Socialdemokraternas migrationsförhandlingar med de borgerliga sliter isär såväl regeringen som Miljöpartiet. Men det är knappast överraskande att det sker, anser statsvetarprofessorn Tommy Möller..

Expressen - 29 maj 19 kl. 06:59

Statsvetare: C och L kan ta steget in i regeringen

Centerns beslut att rädda Annika Strandhäll kan få långtgående politiska konsekvenser. Det menar partiföreträdare och statsvetare Expressen talat med.Annie Lööf och den falang i partiet som drev på för samarbetet med Socialdemokraterna har stärkts av framgången i söndagens EU-val, och det faktum att väljarna tycks ge grönt ljus till partiets sidbyte i svensk politik.

Expressen - 14 dec 18 kl. 13:26

”Centerns enda sätt för att inte tappa ansiktet”

Efter två misslyckade statsministeromröstningar ställs det politiska spelet på sin spets. Vilket blir talmannens nästa steg?Expressens statsvetare Jenny Madestam svarar på frågor om regeringsbildningen – och eventuellt extra val.

Kristianstadsbladet - 08 nov 13 kl. 11:09

Statsvetare: S-utspel ändrar inget

Varken regeringsfrågan eller sakpolitiken ändras av S-inviten till andra partier, anser statsvetarprofessorn Jonas Hinnfors.Men kollegan Peter Esaisson tror att en blocköverskridande regering är realistisk.
- Det är lite ruta ett i någon mening.

BT - 08 nov 13 kl. 11:12

Statsvetare: S-utspel ändrar inget

Varken regeringsfrågan eller sakpolitiken ändras av S-inviten till andra partier, anser statsvetarprofessorn Jonas Hinnfors. Men kollegan Peter Esaisson tror att en blocköverskridande regering är realistisk.- Det är lite ruta ett i någon mening.

SvD - 21 dec 14 kl. 16:56

Statsvetare: ”Löfven har varslat, men inte utlyst strejken”

Moderaternas blivande partisekreterare Tomas Tobé säger att Anna Kinberg Batra har täta kontakter med Stefan Löfven. Kan förhandlingarna bädda för en lösning på regeringskrisen i mellandagarna? ”Ja, ja, ja”, säger statsvetaren Stig-Björn Ljunggren.

SvD - 27 jun 16 kl. 21:22

Statsvetare: Britternas brexit-val huvudvärk för V

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna var inte välkomna när regeringen bjöd in allianspartierna till ett möte om brexit. Anledningen är partiernas EU-kritik. Statsvetaren Ulf Bjereld menar att de negativa reaktionerna på brexit sätter Vänsterpartiet i en svår sits.

Blekinge Läns tidning - 08 sep 18 kl. 13:51

Statsvetare: SVT lade sig i valrörelsen

Sveriges Television gjorde ett helt onödigt inhopp i valrörelsen, anser statsvetaren Anders Sannerstedt om bråket mellan Sverigedemokraterna och SVT efter fredagskvällens partiledardebatt. Där uttalade sig SD-ledaren Jimmie Åkesson om varför vissa utlandsfödda inte får jobb i Sverige.(TT).

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

The Sounds i coronasorg efter USA-pappans död

Coronapandemin kom riktigt nära The Sounds när mannen som tog dem till Amerika, producenten Adam Schlesinger, dog 51 år gammal. – Det var då jag förstod allvaret, säger sångerskan Maja Ivarsson. Det är nästan tre år sedan The Sounds senast uppträdde i U.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

”Skolornas verksamhet får nu svårare att vila på vetenskaplig grund.”

Janna Lundberg, doktor i utbildningsvetenskap och forskare vid Malmö universitet..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Hongkongs ledare varnar ”radikala”

Hongkongs ledare Carrie Lam säger att man strikt kommer att tillämpa den nya säkerhetslagen. – Jag varnar radikala för att försöka bryta mot denna lag eller gå över gränsen eftersom konsekvenserna är mycket allvarliga, säger Lam. Den nationella säkerhet.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Smedjebacken satsar på klimatneutral asfalt

Invånarna i Smedjebacken kan se fram emot att bli blir först i världen med att få köra på klimatneutral asfalt. En knappt två mil lång sträcka från Björsjö och norrut mot Ludvika ska nu nämligen asfalteras med 10 000 ton asfaltsmassa där det klimatfarli.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Hölls under slavliknande villkor – i 22 år

Åklagarna vill att den 61-åriga kvinnan får skadestånd på motsvarande 1,7 miljoner kronor..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

För många klarade tentorna

Ett 50-tal läkarstudenter riskerar att nekas fortsätta studera på Karolinska institutet i höst. Detta då ovanligt många har klarat sina omtentor under coronapandemin, när tentorna gjordes på distans. Universitet räknar med ett visst bortfall varje år, o.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Kvinna och dotter låstes in i kaninbur

En långvarig granntvist kulminerade i olaga frihetsberövande..

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Förskola anmäls då ett barn utsatts för kränkning

I januari utsatte en pedagog ett barn för kränkning bland annat genom att trycka ner barnet i en bänk med ett grepp runt nacken. En anmälan har skickats till Skolinspektionen, som konstaterar att Malmö kommun har brutit mot förbudet i skollagen att personal inte får utsätta barn för kränkande behandling..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

SD Vellinge gör en kovändning – lägger ny motion om slöjförbud

”Då står vi redo att använda oss av det, om domstolen ger möjlighet för det.”.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt idag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.